zzz333

Venäjä-ilta: " Ohjelma satoi Naton laariin."

  • Venäjä-diggareiden yksi edustaja taiteilija-Sami
    Venäjä-diggareiden yksi edustaja taiteilija-Sami
  • Pussy Riot yhtyeen Nadezhda Tolokomnikova, kasvot tuhrittuna hyökkäyksen jälkeen..
    Pussy Riot yhtyeen Nadezhda Tolokomnikova, kasvot tuhrittuna hyökkäyksen jälkeen..
  • Venäjä-ilta: " Ohjelma satoi Naton laariin."

Venäjä-illasta on varmaankin sanottu tänään jo lähes kaikki, mutta vähän vielä halusin sekoittaa soppaa pikkuisen lisää.  Otsikon otin omin luvin  Arto Luukkasen erinomaisen hyvästä blogista, jossa hän totesi, että "ohjelma lisäsi Naton kannatusta" ja siitä olen minäkin samaa mieltä. 

Ihmetyttää vain,  että  miten  nämä osanottajat oikein oli  valittu? Tehtiinkö heille mitään ennakkohaastattelua, joka olisi karsinut pois ohjelmasta osan kuumakalleista tai heistä, joilla ei ole mitään oikeaa sanottavaa tai tietoa koko asiasta. Välillä oli tunne, että turhaan tässä  aikaansa  kuluttaa kun varsinainen asiallinen keskustelu jäi ihan liian vähäiseksi.

Olisikin toivonut, että osanottajien joukossa olisi ollut enemmän kansanedustajia jokaisesta puolueesta ja erityisesti  vasemmiston edustajia jäin eniten kaipaamaan.  Ehkä keskustelu olisi pysynyt enemmän varsinaisessa asiassa ja tarpeeton käsien läpsyttely ja huutaminen olisi jäänyt vähemmälle.

Dosentti  Bäckmannin monimielinen hymy jäi myös ihmetyttämään, oliko tämä hänelle vain puhdasta pelleilyä??  

 Sitä taas ei ollut tuo pieni videon pätkä,  jossa näytettiin Pussy Riotin kahta jäsentä kohtaan tapahtunut raaka hyökkäys Venäjällä, jossa iso miesjoukko heitti mm. maalia heidän kasvoilleen .

Niin, ja vielä kauniiksi lopuksi tätä hyökkäystä yksi Venäjä-diggari -muusikko piti vielä täysin oikeutettuna, jos oikein ymmärsin? 

Punkperformanssiyhtye Pussy Riot,   joka on lähes ainoa jolla on rohkeutta arvostella Putinia ja venäläistä valtaeliittiä. He ovat tuoneet Venäjällä avoimesti esiin puutteita kansalaiskeskusteluun, jota ei voi kuin täältä kaukaa ihailla, vaikka välillä keinot ovat olleet melkoisen räväköitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Jotu Karjalainen

Itselle tuli kyllä mieleen että Pussy Riotin juttu oli järjestetty, sen verran sopivasti sattui olee kuvaukset päällä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta tytöt olivat aidosti hätääntyneitä, joten tuo "järjestetty juttu" ei kyllä tullut mieleeni.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tuossa Pussy-pätkässä esiintyi semmoisen nauhan kantaja myös, kuin keskustelun yhdellä osallistujallakin oli.

Nyt ainakin tiedän, että kannattaa juosta pakoon ja kovaa jos tommoisia nauhankantajia on lähistöllä. Millaiseksi touhuksi tämä oikein on mennyt? Suomessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjä-illan asetelma oli hiukan harhaanjohtava, kun siinä oli venäjämielisiä edustettuina lähes saman verran kuin muitakin ja vähintäänkin yhtä äänekkäästi.

Suomen tilannetta tuntematon olisi saattanut saada virheellisen kuvan Suomen sisäpoliittisesta tilanteesta ja suhtautumisesta Venäjään. Itse asiassa Suomen kansasta nuo putinistit eivät edusta oikeastaan mitään. (Vaikka toki täällä Puheenvuorossakin he aktiivisia ovat).

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juu, onneksi nämä putinistit ovat vähemmistö Suomessa, sillä niin omituisen kuvan he itsestään antoivat. Toivottavasti tilanne pysyy näin jatkossakin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kaija,

kyllä suomalaiset ovat niin fiksuja, että ymmärtävät tällaisen propagandan. Onneksi putinisteja ei ollut edustamassa parempaa väkeä. Tämän tasoinen esiintyminen kääntyi tosiaan heitä itseään vastaan. Omituista tässä oli se, että putinistien enemmistöä taisi edustaa Suomen kansalaiset. Mietin sitäkin, että kun luonnollisesti tätä lähetystä seurattiin myös Venäjän lähetystössä, eikö sillä edes käsitetä kuinka paljon hallaa tämäntasoiset tyypit tekevät Venäjälle. Dosentti Arto Luukkanen taisi jo jossakin vaiheessa arvella mahtaako Bäckman olla sittenkin Naton agentti.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #15

Varmasti Venäjän lähetystössä ollaan samaa mieltä, mutta toisaalta tuollainen käytös lienee yleinen maan- ja venäläisten tapa monessa vaikeassa tilanteessa.
Eipä tarvitse kuin katsoa esimerkiksi Ukrainassa venäjämielisten käytöstä mielenosoituksissa - viimeksi kuvat Kramatorskista todistavat tämän varsin hyvin.

Tulee mielen me tavalliset suomalaiset tallaajat joiden kasvoista, tuskin äänensävystäkään välttämättä huomaa, että vihaisia ollaan:)

Mikko Saarinen

"Dosentti"-desantti Bäckmania vastaan olisi tullut asettaa joku samanlainen koomikko, joka olisi aina räkäisesti nauranut kaikille Bäckmanin kommenteille ja heitellyt koko ajan keskustelun lomaan välihuutoja.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ihme tyyppi tämä herra dosentti kyllä on ja onkin hyvin vaikea kuvitella, että häntä joku Venäjällä ottaisi vielä ihan tosissaan? Meidän venäläiset ystävämme eivät ole hänestä koskaan mitään kuulletkaan, enkä sitä edes yhtään ihmettele.

T Piepponen

http://www.suomisanakirja.fi/laari

Nato on siis avoin(katoton) kellari johon sataa vettä alkukesästä..

Hippi ei osannut pitää turpaansa tukossa asiasta, joka itsessään on tosi.

Kumotkaa väite.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hippi ei taida tuntea vanhoja suomalaisia sanontoja. Kun "sataa laarin" tarkoittaa sitä kun kevatkesällä viljan kasvukaudella sataa, niin saadaan hyvä sato ja viljalaarit täyttyvät sadonkorjuun aikana. Nato taas on (avio)miehen sisar.

T Piepponen

Nato on liitto joka maksaa suht vatusti ja ei suojaa millään lailla orjia jotka kuolevat kuitenkin kentällä. Oli miten oli.

Laari on avoin astia johon voi vaikka kusta halutessaan.

Minä en taistele kenenkään muun kuin itseni ja parin frendin puolella. Hörhöt hakkaavat toisiaan. Selvennyksenä todettakoon, että kaikki tämä löpinä on etunenässä viihdettä, joka ei vaikuta yhtään mihinkään, vaikka siihen kuka uskoisi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #17

T. Piepponen: "Nato on liitto joka maksaa suht vatusti ja ei suojaa millään lailla orjia jotka kuolevat kuitenkin kentällä. Oli miten oli."

No juu, oli miten oli, mutta ei kukaan ole hyökännyt tai vallannut mitään toista maata, joka on kuulunut Natoon. Nato pitää huolta vain omistaan ja nytkin Tallinnan lähelle saadaan neljä uutta lentokonetta kun Nato vahvistaa Viron puolustusta. Pelko Putinin uusista aikeista sai sen taas aikaan! Kuka sanoikaan Venäjä, Venäjä, Venäjä?

"Hörhöt hakkaavat toisiaan" sanot? Eivät suomalaiset olisi halunneet ketään hakata viime sodissakaan, mutta kun Neuvostoliitto tunki väkisin päälle, pakkohan se sitten oli aseet ottaa esille. Eipä silti, eivät olisi neuvostosotilaatkaan tuskin sotaa halunneet sen kummemmin, mutta heille on valitettavasti suotu liian usein ahneet ja vallanhimoiset johtajat. Ei Natoa meille kukaan haikailisi, jos meillä olisi itärajalla yhtä mukavat naapurit kuin ovat nuo Viro ja Ruotsi!

Nyt sympaattinen suomen-venäläisen Gleb Simanovin antama ruusu suomalaiselle veteraanille Simo Helmiselle oli hieno ele häneltä. Luulen, että melkein koko Suomi oli samaa mieltä. Nämä simot sentään pelastivat Suomen ja sitä ei voi kylliksi kiittää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näin on, ja parempaa tietoa tuskin kukaan muu voi antaa. "Sataa laarin" on kai useimpien tiedossa, mutta nato on jo selvästi vähemmän käytetty sana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset