zzz333

Maahanmuuttosta keskusteltava, ilman kukkahattu-tätien vihaa...

  • Riittääkö karkkeja kaikille?
    Riittääkö karkkeja kaikille?
  • Kaunis utopia, mutta voiko se toteutua?
    Kaunis utopia, mutta voiko se toteutua?

Tiedän kulkevani nyt kaltevalla pinnalla, koska tämä maahanmuuttoasiat ovat niin kovin herkkä ja tulenarka aihe meillä ja myös muualla Euroopassa.  En edes alkuun ajatellut kirjoittaa tästä omaa blogia, mutta kun vastasin kommenttiin tuolla Tossavaisen blogissa Jorma Myyryläiselle, niin tuli mieleeni, että olisikohan tästä taas keskusteltava täälläkin ilman syyttelyä ja vihanilmaisuja vastapuolille?

Kopioin nämä muutamat lauseet joihin olin vastaamassa eli näin minulle kirjoitti Jorma Myyryläinen:

"Joka tapauksessa meillä tuntuu olevan pelottavan paljon n.s. halla-aholaisia keskuudessamme tai sitten sellaisia jotka eivät ajattele sen tarkemmin mitä Halla-ahon kannanotot pitävät sisällään. Halla-ahohan tässä vain on apurina niille jotka peittelevät yhteiskuntamme eriarvoistavia rakenteita"

Kai tiedät sinäkin Jorma, että aina voidaan joku vertaukseksi tarkoitettu lause irrottaa kokonaisuudesta ja asia muuttuu kokonaan toiseksi? Minä juuri yritän ajatella järkeä vähän käyttäen mitä joku kirjoittaa, enkä siksi ennakkoluuloisuuttani tuomitse sitä heti kärkeen. En ole edes perussuomalainen, enkä myöskään seuraa mitään muita keskustelufoorumeita kuin tätä, joten tietoni voivat olla kovin puutteelliset  mitä meillä kansalaiset muualla  kirjoittelevat.

Täälläkin tätä kiukkuista vihapostia on esiintynyt  joskus vähän liikaakin kun maahanmuutosta puhutaan,  ja  varsinkin ne näyttävät kohdistuvan aina vain persuihin ja tietysti Halla-ahon kirjoituksiin...  

Onhan siellä monia hölmöilijöitä ollut ja on, mutta puhutaan sitten kaikista muistakin ihmisistä niiden oikeilla nimillä kansalaisuuksista ja puolueista välittämättä? Asialliset mielipiteet ilman kiihkoa olisivat parasta keskustelua täälläkin ja ilman vihaa, pyydän:)

Mitä tulee varsinaisesti maahanmuuttokriittisyyteen, niin en näe siinä mitään pahaa. Meillä maahanmuuttajia on vielä vähän ja varaa on toki ottaa vastaan vieläkin enemmän, mutta joku raja pitää kuitenkin siinäkin olla. Monet eurooppalaiset maat alkavat rajoittaa maahanmuuttoa ja silloin paine tulee kasvamaan myös tänne meille entistä voimallisemmin ja kun ottaa huomioon kuinka voimakasta väestökasvu on esim. Afrikassa, niin huoli on todellinen kaikkialla maailmassa ja eritoten Euroopassa..

Esimerkiksi YK:n arvion mukaan jo 175 miljoonan asukkaan Nigeriassa köyhyys ja ongelmat  ovat jo nyt valtavia. Vuonna 2100 ennustetaan Nigerian väestön kasvavan 900 miljoonaan ja maa-ala heillä on vain kymmenesosa Kiinan pinta-alasta. Jo nyt 80% nigerialaisista elää köyhyydessä ja mihinkä he tässä vuosien myötä lähtisivät kuin kohti "rikasta" Eurooppaa ja entä sitten?

Pystyykö Eurooppa elättämään muutama sata miljoonaa uutta kansalaista, jos tilanne jatkuu vuosikymmeniä yhtä huonona kuin mitä se Afrikassa  nyt on?

Kyllä minusta tässä on pohtimisen paikka, niin EU:lla kuin jokaisella muullakin itsenäisellä  maalla? Asia ei koske juuri meitä eli tätä sukupolvea, joten voimme olla kaikki kivoja ja kultaisia kukkahattu-tätejä ihan rauhassa vielä omana elinaikanamme,  mutta entä jatkossa? Miten käy seuraavien sukupolvien? Siinä on se varsinainen kysymys?Olemmeko itse valmiit luopumaan elintasostamme muiden hyväksi, sekin pitäisi etukäteen pohtia, jos emme selviä kuivin jaloin näistä talouden kriiseistä? Se on selvä, että tällä sosiaaliturvalla emme pysty ilman velkaa pitämään kovinkaan suurta työttömien ja elätettävien joukkoja. Välitämmekö edes siitä, että lastenlastemme velvollisuus on maksaa meidän ylivarojen elämisemme? Sitäkin kannattaisi välillä pohtia muun ohella.

Pitäisikö meidän alkaa muuttaa tapojamme auttaa Afrikan köyhiä maita, jotta he oikeasti selviäisivät suurista ongelmistaan, vai jatkammeko samaa tietä kuin tähänkin asti, vaikka ongelmat eivät ole vuosikymmeniin mihinkään muuttuneet? Ainakin näin tavallisen maalikon mielestä suuri osa avusta ainakin lehtitietojen mukaan menee ihan  vääriin taskuihin? Toinen vakava ongelma on tämä väestömäärien voimakas kasvu juuri köyhissä  maissa, kuten juuri Nigeriassa, jossa naiset synnyttävät  keskimäärin 5.3 lasta, uskonnollisuus on syvää ja abortit tuntematon asia liian monille. Sanotaan, että 2.1 synnytystä pitäisi kansan elinvoimaisena.  YK:n arvioin mukaan Afrikan väkiluku nousee nykyisestä miljardista vuosisadan loppuun mennessä jopa neljään miljardiin  jos mitään ei tehdä.  Se on järkyttävän suuri luku.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Tämä on tärkeä avaus ja kuuluu karuselliin!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Juha, tämä on kyllä minustakin tärkeä, mutta meille suomalaisille vaikea ja arka aihe, josta kuitenkin pitäisi ajoissa puhua. Pelkään, ettei se helpolla onnistu, koska näitä vähän kauemmaksi katsovia on liian vähän? Emmehän pysty näkemään pienempiäkään ongelmia edessämme, vaan uskomme vain että kyllä se siitä....ongelmat häviävät, kun niitä ei tarvitse edes ajatella tässä ja nyt. Realiteetit eivät ole oikein muodissa, parempi vain tehdä ja toimia niin kuin ennenkin on tehty.

Juha Hämäläinen

Minäkin aloitin aikoinani teemasta, koska omaan jonkun verran kokemusta mamuilusta (14v. EU-maissa ja 2v Suomessa ;) ja nähnyt liiankin paljon tätä monikansallistumista.

Tämä teema jakaa ihmiset mukavasti kahtia saa aikaan rähinää ja kaikki palvelee herroja, ei ihmisiä, jotka ovat kaikki saman arvoisia......

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tottakai maahanmuutolle pitää asettaa järkevät käytännölliset rajat, jotka määräytyvät maamme kantokyvyn ja ihmisten sietokyvyn, sekä sen hädän määrän mukaan mikä siellä vallitsee mistä muuttoa tapahtuu.

Ei siihen mitään standardeja ole miten paljon maahanmuuttajia on järkevää ottaa, sikäli mikäli maahanmuuttopainetta esiintyy. Meillä suomalaisilla, kuten ihmisillä yleensä, on tietty tarve auttaa hädässä olevia ja tietty tarve suojella kuviteltua reviiriämme.

Oma maa, isänmaa, on aina yksityiselle ihmiselle joku kuviteltu reviiri, ei se oikeasti mikään yksityisen ihmisen reviiri ole. Valtio on hallinnollinen alue, joka käsittää tietyn maa-alan ja tietyn ihmispopulaation, joita hallitaan yhdestä paikasta.

Yksityisen ihmisen reviiri puolestaan on hanen kotinsa, hänen talonsa ja tonttinsa, tai, parhaassa tapauksessa maatilansa.

Demokratiassa maahan vastaanotettujen pakolaisten populaation tulee vastata maan kansalaisten keskmääräistä tahtotilaa, sitä mitä enemmistö kansasta pitää oikeana ja sopivana pakolaisten määränä. Tätä kansalaisten tahtoa toteuttamaan on valittu eduskunta ja hallitus, jotka vastaavat tekemistään päätöksistä äänestäjilleen. Vaaleissa eduskunnan ja hallituksen kannatus punnitaan.

Suomessa käyty maahanmuuttokriittinen keskustelu on suurelta osin sellaisten jonkinlaista xenofobiaa, vieraspelkoisuutta potevien ihmisten, ns. maahanmuuttokriittisten masinoimaa, joiden mielestä kansalaisten enemmistön mielestä sopiva pakolaisten määrä on pelottavan suuri ja heillä on suuria pelkotiloja jo maahan muuttanutta pakolaisväestöä ja uusia maahan muuttajia kohtaan.

Yhteiskunnan ei pidä alistua tällaisen xenofobikko- vähemmistön pelkotiloista johtuville ylireaktioille. Kaikki on sopivasti hallinnassa silloin kun eduskunta ja hallitus tekevät kansalaisten enemmistön mielen mukaisia päätöksiä.

Xenofoobikkojen mielipiteet tulee jättää omaan arvoonsa, heilläkin on vaalien kautta yhtä suuri sananvalta asioiden hoidossa kuin mitä kaikilla muillakin kansalaisilla on.

Juha Hämäläinen

Minä olen ollut xenos (vieras) useassa Euroopan maassa ja tullut aina toimeen ilman mitään tukea kohdemaasta. Ei ole kotiuttamisia ollut, eikä auttajia ympärillä. Silti olen ollut voimissani ja kotoutunut, jopa liikaa, kaikkiin maihin, jossa olen ollut.

Tätä taustaa ja maailmalla näkemääni vasten en usko olevani mainitsemasi xenofibi, vaikka väitän, että maahanmuuttoa on syytä pitää rajoissa ja antaa vastuuta myös tulijalle, kuten suomalaisellekin, lisää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

No, et kuitenkaan ole koskaan ollut kielitaidoton pakolainen vieraassa maassa. Sellaisiahan nämä riidat ja kiintiöt koskettelevat.

Olet ollut hyvinvoiva kielitaitoinen turisti, tai ammattitaitoinen hyvin palkattu vierastyöläinen. Sellainen on ihan eri asia ja sellaisille on ihan omat sääntönsä. Sellainen turisti ja vierastöläinen minäkin olen ollut vieraassa maassa.

En todella osaa edes kuvitella millaista on olla kielitaidoton, ammattitaidoton oudonnäköinen vierasmaalainen minulle vieraassa maassa, jossa on täysin erilainen käyttäymiskoodi kuin mihin olen tottunut ja jonka väestö suhtautuu minuun vieroksuen ja vihamielisesti. Osaatko sinä kuvitella sen?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Tuota, tuota. Jotain on nyt ymmärretty väärin, koska mennessäni Saksaan taskussani oli 800 DM ja kaksi laukkua vaatteita jaksoin kantaa...

Ja Saksaan mennessäni en osannut kuin englantia. Kielen opin omillani, un ei olut muutakaan vaihtoehtoa. Kreikassakin jouduin omin voimin opettelemaan kielen, kuten jokaisessa muussa maassa, jossa olin töissä. Tässä auttaa sanakirja ja oma halu, ei kolme hyysääjää.

Osaan kuvitella, koska suomen antamalla koulutuksella ei tee mitään muualla, kuin suomessa. Kuten Saksassa hankkimallani koulutuksella ei tee mitään suomessa, jossa kaikki on maailman parasta....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Tuota, tuota. Jotain on nyt ymmärretty väärin, koska mennessäni Saksaan taskussani oli 800 DM ja kaksi laukkua vaatteita jaksoin kantaa...!"

Hmm, olitko mielestäsi samassa asemassa kun Välimeren yli madonsyömässä purkissa ajelehtinut ja laivan upottua loppumatkan uinut afrikkalainen?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #20

Tuota, tuota, ensinkään mainitsemasi henkilöt eivät laskeudu Suomeen, koska EU sääntöjen mukaan välimeren saapujista on vastuussa kohdemaa välimerenrannalla ja muilla mailla on oikeus palauttaa heidät EU-saapumismaahan!

Tästä tulikin mieleeni kysyä Herralta Vihavaiselta pari kysymystä.

Oletko kävellyt Ateenan Omoniassa ?
Oletko parkeerannut autosi Patran satamaan ?
Oletko nähnyt Igumenitsan sataman yläpuolella olevan vuoren "telttakylän" ?

Mielestäni olin pahemmassa tilassa mentyäni Saksaan, kun Suomeen saapuva pakolainen ja totta puhuakseni, olen katunut sitä, etten pamuilun aluksi sanonut rajalla "pakistan...no passport" olisi ollut helpompaa "sopeutua" Suomen tukahtuneeseen ilmaan ja yhdentotuuden todellisuuteen, kuin PAMU:na!

Edit. korjattu Omonian kirjoitusvirhe.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #11

"En todella osaa edes kuvitella millaista on olla kielitaidoton, ammattitaidoton oudonnäköinen vierasmaalainen minulle vieraassa maassa, jossa on täysin erilainen käyttäymiskoodi kuin mihin olen tottunut ja jonka väestö suhtautuu minuun vieroksuen ja vihamielisesti. Osaatko sinä kuvitella sen?"

Hyvä kysymys Arto. Itse olen myös ollut vierastyöläisenä Sveitsissä ja Saksassa, enkä koskaan kokenut mitään syrjintää kenenkään taholta, pikemmin päinvastoin. Työkavereina oli sekä ranskalaisia, että italialaisia ja samaa narua vedettiin koko porukka. Suomalaisena on hyvä olla maailmalla ja ainakin aikaisemmin meillä oli asenne myös täysin kunnossa, kun menimme vaan samaan suuntaan kuin paikallisväestökin:)

Nyt katson myötätuntoa tuntien meidän Tapiolan Stokkan edustalla olevia jo tuttuja tyttöjä, jotka polvillaan istuvat pahvin päällä paperimuki kädessä kerjäten. Alkuun päätin, etten kannata kerjäämistä, mutta nyt olen saanut jo liiankin hyvän katsekontaktin nuoreen naiseen ja hänen ystävällinen hymynsä on sulattanut minut jo monta kertaa. Ajatus, että istuisin tuossa kielitaidottomana ja asunnottomana, niin mitä itse tekisin on juolahtanut toisenkin kerran mieleeni. Kieli olisi ensimmäinen työ, edes vähäinenkin ja sen jälkeen voisin edes teoriassa "kerjätä" joltakin piha-tai siivoustyötä... Onnistuisinko nousemaan portailta sitä tietä, enpä tiedä? Vaikeaa se taitaisi olla.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #11

Arto Vihavainen >> "En todella osaa edes kuvitella millaista on olla kielitaidoton, ammattitaidoton oudonnäköinen .."

Jälleen olkiukko. Kaija käytti esimerkkinä Nigeriaa. Siellä puhutaan englantia (suomalaisittain) selkeämmin kuin vaikkapa Intiassa. Brittien viemä kulttuuri antaa kohtuullisen kehyksen eurooppalaiseen elämään.

Ja olkiukko jatkuu: ".. väestö suhtautuu minuun vieroksuen ja vihamielisesti."

Noinko luulet väestön suhtautuvan Suomessa ulkolaisiin/muukalaisiin/xenoihin? Elämmekö samassa Suomessa? Minulla on ainakin ollut työkavereina ja siviilissä kavereina eksoottisempiakin kavereita kuin raumalaisia tai savolaisia ja en voi allekirjoittaa havaintoasi "vieroksumisesta" ja "vihamielisyydestä".

Silti, kuten jo mainitsin, vastustan nykyistä mamu-bisnestä monesta perustellusta syystä, en tunteella.

Pentti Järvi

xenos, ajeno (esp.)

Mutta kyllä ihmettelin passitoimistossa Vaasassa kun siellä oli ulkomaalaisosasto ja kyltti katonrajassa: For aliens :)

Mulla tuli heti mieleen scifi-elokuvat...

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Arto Vihavainen >> ".. määräytyvät maamme kantokyvyn ja ihmisten sietokyvyn, sekä sen hädän määrän mukaan .."

Ehkä nuo ovat sinusta relevantteja määräytymisperusteita. Nekään eivät Suomessa nykyisellään täyty. Minulla on kyllä hieman erilainen näkemys myös määräytymisperusteista.

Väität myös, että ".. maahanmuuttokriittinen keskustelu on suurelta osin sellaisten jonkinlaista xenofobiaa ..". Mihin tämä väite perustuu? Tunnetko henkilökohtaisesti nämä keskustelijat ja pystyt diagnosoimaan heille psykologisen ongelman? Taidat rakentaa taas olkiukkoa, jonka voit sitten polttaa roviollanne, jossa poltatte realisteja, jotka uskaltavat avata suunsa "pyhistä asioista" kuten maahanmuuton nykytilasta.

Kommenttisi edustaa tautia, jolle pitäisi varmaan saada uusi käsite. Miten olisi kukkahattutädin korvaaminen persufoobikolla?

Itse olen paremminkin xenofiili, mutta vastustan nykyisen maahanmuuttobisneksen perustaa kalliina, hyödyttömänä, haitallisena ja turhana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kommenttisi edustaa tautia, jolle pitäisi varmaan saada uusi käsite. Miten olisi kukkahattutädin korvaaminen persufoobikolla?"

Mielelläni omaksun tämän termin, jos esitit sen leikkimielellä.

En kuitenkaan mielestäni aseta tuntemiani ja tietämiäni persuja samaan kategoriaan. Minun ymmärrykseni mukaan persut edustavat maahanmuuttoasioissa suurinpiirten samaa mielipiteiden kirjoa kuin mitä koko kansassakin esiintyy. Jostain syystä näitä maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä kuitenkin esitetään enimmäkseen juuri sellaisten ihmisten taholta jotka esittelevät itsensä persuiksi.

Maahanmuuttokriittisen keskustelun arviointini perustuu aikanaan Suomen Sisun palstoilla hankittuun kokemukseen näistä "maahanmuuttokriittisistä" mielipiteistä. Aina kun törmään jossain samantapaiseen argumentointiin jota esiintyi aikoinaan Suomen Sisun palstoilla, yhdistän sen "maahanmuuttokriittisyyteen".

Toki on olemassa muunkinlaista maahanmuuttokriittisyyttä, sellaista normaalia, sitä itsekin harrastan, mutta se ei ole sitä "maahanmuuttokriittisyyttä" jota minä pidän sinä oikeana Sisulaisuutena.

"Itse olen paremminkin xenofiili, mutta vastustan nykyisen maahanmuuttobisneksen perustaa kalliina, hyödyttömänä, haitallisena ja turhana."

Pelkästään tuolla määritelmällä minä en pidä sinua xenofiilinä, vaan pitäisin tuota ihan sellaisena normaalina tavanomaisena ja terveenä kriittisyytenä, jota pitääkin harrastaa.

Vaikka mielipiteet vaihtelevat ja asioista kiistellään, terve kritiikki ei ole xenofiliaa. Minä vastustan nimenomaan xenofiliaa, en tervettä kriittisyyttä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #48

Tuota, tuota Artoseni. Xenofobia ja xenofilia on toistensa vastakohtia, koska filia on "ystävä".

Kumpaa nyt oikein vastustat ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Tuota, tuota Artoseni. Xenofobia ja xenofilia on toistensa vastakohtia, koska filia on "ystävä".

Kumpaa nyt oikein vastustat ?"

Ahaa, yritin kyllä katsoa wikipediasta mitä se sana tarkoittaa, kun en ollut varma, vaikka epäilin aluksi tuota mitä sanoit. Mutta ehkä katsoin sitten väärin, tai se oli siellä väärin mistä katsoin sen. :)

Mutta jos tuo sinun sanojen tulkintasi on nyt sitten oikein, mihin luotan, niin taidan vastustaa sekä fobiaa että filiaa. ;)

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #61

Kreikalaisia lainasanoja ovat molemmat! Filia on ystävyys (esim. pedofilia)
Fobian taisit jo jossain selittää....

Kreikan Hämis ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

No, ystävyys on toki hyvä asia,
mutta tuo pedofilia ei kylläkään.
Toki maahanmuuttajienkin ystävä saa olla
mutta ei oikein pedofiilisessa merkityksessä. :)

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #61

Katsotko Arto myös mielipiteesi wikipediasta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #85

"Katsotko Arto myös mielipiteesi wikipediasta?"

Hyvä kysymys.

Wikipediassa on kyllä usein varsin järkevänkin tuntuista tekstiä, josta voisi omaksua mielipiteitä.

Sanotaan nyt vaikka niin että varsin harva omista mielipiteistäni on omaa keksintöäni. Yleensä valitsen mielipiteeni jostain valmiista olemassa olevasta mielipiteestä, jonka muokkaan mieleisekseni.

Osa mielipiteistäni voi aivan hyvin olla Wikipediasta peräisin.

Markus Lehtipuu

"Suomessa käyty maahanmuuttokriittinen keskustelu on suurelta osin sellaisten jonkinlaista xenofobiaa, vieraspelkoisuutta potevien ihmisten, ns. maahanmuuttokriittisten masinoimaa, joiden mielestä kansalaisten enemmistön mielestä sopiva pakolaisten määrä on pelottavan suuri ja heillä on suuria pelkotiloja jo maahan muuttanutta pakolaisväestöä ja uusia maahan muuttajia kohtaan."

Ehkä asumme eri Suomessa, mutta olen eri mieltä. Minusta Suomessa keskustelu on nimenomaan ollut ns. paremmiston masimoimaa pelottelua, jonka mukaan meitä uhkaa "äärioikeisto", joka haluaa elää kuin Asterixin pieni kylä, omalla tavallaan, eikä halua muukalaisten sekoittavan omaa yhteiskuntarauhaa.

Tämä mustamaalaus on mennyt mielestäni totaalisen överiksi, ja kaikenlaista on saanut lukea. Suomessa on legitimoitu, huomaamatta, ihmisviha, mustamaalaus, kunnianloukkaus, ihmisarvon mitätöiminen, vihanlietsonta kansanryhmää kohtaan, vain siksi, että meidän historiantulkintamme on vääristynyt ja perustuu vanhalle tutulle ansalle: "Voittaja kirjoittaa historian".

Jouko Silvennoinen

Ensinnäkin ei kukkahattutädit vaan eliittikukkahattutädit, miten kävi gatesin pariskunnan afrikan avun kortsut täytti kaatopaikat.Maailma alkaa oleen jo nyt liikakansoittunut, ja se että otetaan hyysättäväksi muutamia maahanmuuttajia on mielestäni aikamoinen vääryys niitä kohtaan jotka jäävät kotimaahansa missä yrittävät pärjäillä, yleensä nämä kotiinjäävät ovat vielä niitä heikoimpia.Ainakaan minun omatuntoni ei soimaa vaikka tiedotusvälineissä näytetään kuinka dramaattisia kuvia tahansa, kun ei voi niin ei voi.Vasta oli kaatopaikka-viemäri-katu-tsunamilapset y.muut nyt ne on unohtunut, kuten Elvis, Abba sun muut.Kyllä meidän pitää uskaltaa olla Suomalaisia.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.S.> ....kun ei voi niin ei voi...

ooo

Lue: ...kun ei halua niin ei halua... ?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Halla-ahon kohdalla tulee nimenomaan miettiä, mitä hän yrittää kirjoituksillaan viestiä. Ne eivät ole analyyttinen tapa esittää maahanmuuttoa, vaikka niitä kuinka yritetään sellaisiksi väittää vaan läpi kuultaa jos vain viitsii katsoa aivan selvästi rasismi, väheksyntä ja ihmisvastaisuus. Hänen kohdallaan ei ole kyse yhdestä tai kahdesta kontekstistaan irroitetusta lauseesta, joilla yritetään mustamaalata vaan hän aivan itse edelleen suosittelee blogissaan esim. uudelle lukijalla tekstejä, joissa kehoitetaan valintaan sodan ja tuhoutumisen välillä pimeyden barbaarilaumoja vastaan. Pimeyden barbaarilaumat ovat tietysti maahanmuuttajia.

Sinänsä sotaretoriikka ei ole edes omituista bloggarilta, koska onhan hänestä myös väkivalta aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.

Aslak Koivuila

Ethän mene palikkatesteihin, ethän!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho toistaa koneellisesti joitakin maahanmuuttovastaisia lauseita jotka on tarkoin valinnut.
Demokratia täälä lännessä rakentuu verbaalisen keskustelun ylle, vapaat ihmiset (aikaisemmin miehet) keskustelevat ja väittelevät keskenään ja se on yksi demokratian perustoiminnoista.
Tapa sabotoida sitä on tuottaa konemaista puhetta joka ei heittäydy ollenkaa vuorovaikutukseen kulloisen tai kulloisten keskustelukumppaneiden kanssa. Tarkoitus ei Halla-aholla missään median toistamassa keskustelutilanteessa ole keskustella vaan hän latelee konemaisesti ennalta ulkoa opittuja lauseita joiden tarkoitus on pitää yllä maahanmuuttovastaisuutta. Siksi hänelle on yksi hailea että Suomessa on todella vähän maahanmuuttoa, hän avaa puherobottinsa ja antaa internuivien mantrojen faxata hänen suustaan valitut ja harkitut lauseet.
Perinteinen konservatiivinen oikeisto ei Suomessa ole samalla tavalla koskaan ollut demokratiavastainen vaan rehtiä puhetaitoa ja selkeää tilannekohtaista ja toisten keskustelijoiden argumentteihin liittymistä on pidetty kunnia-asiana.
Taannoinen konservatiivinen oikeisto samaistui länsimaiseen demokratia käsitykseen ja osoitti sen tavallaan keskustella. Parlamentarismi oli sille arvo ja se halusi lujittaa parlamentarismia.
Siinä mielessä voisi hylätä sanonnan äärioikeisto koskien Halla-aho ja vain puhua eurooppavastaisuudesta.

Aslak Koivuila

Voisiko joku kertoa miksi maahanmuutto olisi vaikea aihe !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Voisiko joku kertoa miksi maahanmuutto olisi vaikea aihe !"

Koska kukkahatut heti vetävät esiin rasismin, väheksynnän, ihmisvastaisuuden ja barbaarilaumat. Varsinaisesta asiasta ei haluta keskustella.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Aslak, koska maahanmuuttoa on niin monenlaista (eri syistä). On hyvin eri tavoin kohdemaahansa suhtautuvia mamuja.

Ja ennenkaikkea Suomessa suomalaiset itse suhtautuvat asiaan rajun tunneperäisesti, joita tunteita ilmaistessaan he käyttävät yliampuvia ja loukkaavia sanoja asiaan eri tavalla suhtautuvista. Ja se taas lisää tämän vastapuolen paineita näitä "suvakkeja" kohtaan.

Keskustelua ei näinollen synny. Toisekseen suomalaisten suhtautuminen asiaan yleensä on niin erilainen verrattuna moniin ulkomaihin, joissa olen saanut tilannetta tarkkailla.

Me olemme äärimmäisyyksien ihmisiä.

Antti Jokinen

Olipas hyvä blogi kerrssaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minusta on vääristelyä väittää että kansa tuntee että sitä on viilattu linssiin, jos 25% kansasta tuntee että sitä on viilattu linssiin mutta 75% kansasta tuntee ettei sitä ole viilattu linssiin. :)

Blogistin julistus perustuu siis vääristelylle, eli koko sepustukselta on pohja pois.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Arto Vihavainen 25%/75%

Luet tilastoja mielenkiintoisesti. Jos 10% eurooppalaisista on jo nähnyt valon, 30% äänestää vanhasta tottumuksesta Stubia(=KOK/rahalla saa) tai Kekkosta (=KEPU/ja hevosella pääseee), ja 60% on niin syvällä depressiossa, ettei usko enää voivansa vaikuttaa, osaat sanoa, että 75% ei ole viilattu linssiin ;-)

Kiitokset Turun Sanomille ja Jokisipilälle mainiosta jutusta.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #46

#46

Samalla matikalla kokoomus röyhistelee rintaansa, vaikka mandaattinsa liikkuu jossain 9 %:ssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Jos 10% eurooppalaisista on jo nähnyt valon"

Aika hyvä prosenttimäärä mille tahansa uskonnolliselle lahkolle.

"30% äänestää vanhasta tottumuksesta Stubia"

nämä ovat demareihin turhautuneiden protestiääniä
ja ne palaavat aikanaan demareille, kunhan Rinne,
tai joku Rinteen seuraajista,
löytää oikeat sanat ja oikean asenteen.

Keskustaa äänestävät demarit ovat maalta muuttaneita
tai heidän jälkeläisiään ja vielä alkiolaisessa hurmoksessa.
Mieli muuttuu, kunhan maalaisuus meemeistä vähitellen katoaa.
Sitten he äänestävät demareita.

"60% on niin syvällä depressiossa, ettei usko enää voivansa vaikuttaa."

Ehkä nämä ovat ainoita tervehenkisiä demareita näinä aikoina.
Heistä tulee hyviä demareita äänestäviä kansalaisia,
kunhan Rinne osaa laittaa sanansa kohdalleen.

"osaat sanoa, että 75% ei ole viilattu linssiin ;-)"

Kaikkia demareita jotka äänestävät pääomaa, isäntäpuoluetta tai äärioikeistoa, on viilattu linssiin. He edustavat yli 75% kaikista äänestäjistä. Sen lisäksi tulevat ne demarit jotka eivät ole äänestäneet, tähän mennessä. :)

Minulla on hyvä matikkapää.
Näitä laskelmia ei sovi epäillä.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #74

Sanattomaksi meinaa vetää. Ettei nyt olisi muutkin termit kuin fobiat ja filiat sekaisin? Niin kuin kaksi dem-alkuista, jotka molemmat koettavat muistella menneisyytttä ;-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #78

"Ettei nyt olisi muutkin termit kuin fobiat ja filiat sekaisin? "

Pientä irroittelua arjesta, aaton ja myöhäisen ajankohdan kunniaksi.
Sarkasmin ja huumorin yrittäminen ei liene kiellettyä
vaikka onkin aina epävarmaa miten se onnistuu.

Sarkasmin ja huumorin tahallinen väärin ymmärtäminen
ja sen väärin ymmärryksen takaisin kaatuminen likaämpärin lailla omaan niskaan on äärimmäisen todennäköistä.

Mutta tämä on tätä blogistin elämää ja arkea ja kuuluu asiaan. :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Pakko vähän kopsata Markku Jokisipilän blogia, oli maar niin hyvä!

"EUROOPASSA MUHII tyytymättömyyden vallankumous. Kymmenet miljoonat ihmiset ovat turhautuneita ja heidän uskonsa eurooppalaisen edistystarinan tulevaisuuteen on mennyt. Tyytymättömyyden aiheita riittää: työttömyys, heikko talouskasvu, maahanmuutto, direktiivibyrokratia, euroeliitin etäisyys tavallisesta kansasta, talouskriisin loputon laastarointi tukipaketteineen ja niin edespäin. Tyytymättömiä yhdistää yli poliittisten rajojen vahva tunne siitä, etteivät he ole saaneet ääntään kuuluviin.

EU:n olemassaolon tärkein oikeutus piilee sen lupauksessa tarjota kansalaisilleen parempaa ja vakaampaa elämää. EU-kriittisten voimien marssi europarlamenttiin kertoo unionilla olevan vakavia uskottavuusongelmia. Yhä useampi eurooppalainen katsoo, etteivät EU sekä siihen sitoutuneet perinteiset puolueet kykene enää toimittamaan sitä, mitä ovat luvanneet."

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Tyytymättömyyden aiheita riittää: työttömyys, heikko talouskasvu, maahanmuutto, direktiivibyrokratia, euroeliitin etäisyys tavallisesta kansasta, talouskriisin loputon laastarointi tukipaketteineen ja niin edespäin. Tyytymättömiä yhdistää yli poliittisten rajojen vahva tunne siitä, etteivät he ole saaneet ääntään kuuluviin."

Allekirjoitan myös tämän. Maahanmuutosta puheen ollen ihmettelen, miksi lisätä sellaisten maahanmuuttajien määrää, joiden arvot loukkaavat länsimaisia yksilön oikeuksia ja samalla tasa-arvolakia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Otsikon perusteella rasisti. En lue enempää.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Hmmm, en aina erota ironiaa tosikko-uskovaisuudesta. Valaisetko, naapurin mies, ex-luumäkeläistä?

Aslak Koivuila

Otampa oppia pikkuisen Pentti Linkolasta.
Suomen elokehä kestää joitakin satoja tuhansia ihmisiä.
Eläkepommi on vain kärsittävä. Syntyvyyttä on säänneltävä.
Annamme näin hiilijalanjäljen pienentämisen kaltaisen esimerkin Kiinalle ja Intialle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiina taitaa asian jo osata ainakin Tiibetissä ja uiguurien parissa Länsi-Kiinassa.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Pakolaisaaltojen vyöryessä yli Välimeren, maahanmuuttokeskustelu käy kuin itsestään. Eritoten Italiassa ja Maltalla, kuten myös Ranskassa ja Espanjassa näkyy hyvin laittomasta maahanmuutosta aiheutuva ongelmavyyhti.

Italiaan ja Maltalle pyrki yli 60 000 pakolaista arabikevään seurauksena vuonna 2011. Viime vuonna pakolaisia on tullut noin 30 000 pakolaisen luokkaa. Täältä ne siirtyvät eteenpäin muualle Eurooppaan.

Ruotsi ja Saksa ovat ottaneet suurimman osan esim. syyrialaispakolaisista. Saksan syyrialaispakolaiskiintiö on 5 000 kahden vuoden tilapäisellä oleskeluluvalla. Ruotsi taas lienee ainoana EU-maana myöntänyt pysyvän oleskeluluvan kaikille maahan tuleville syyrialaisille. Viime vuonna Ruotsista turvapaikkaa haki pelkästään hieman yli 16 000 syyrialaispakolaista. Vastaavasti Suomi vastaanottaa tänä vuonna 500 pakolaista Syyriasta.

Pakostakin jossain kohtaa EU:n ulkopuolelta tulevaan laittomaan maahanmuuttoon on otettava tiukempi ote, koska siitä aiheutuvat kulut jakautuvat nyt hyvin epätasaisesti eri EU-maiden kesken eikä kuluja haluta tasata. Toki jokaisen EU maan pitää myös itse huolehtia laittoman maahanmuuton torjumisesta omilla EU:n ulkorajoillaan.

Sitten taas on erikseen tämä EU-alueen sisäinen normaali muuttoliike. Työn perässä - tai muuten vain ”elintasopakolaisuutena”, joista keskustelu onkin usein ollut sitten hyvin tunnepitoista.

Ongelmakenttä on siis erinomaisen laaja ja vain harva sitä kokonaisuutena hallitsee. Yksi puhuu helposti aidasta, toisen taas puhuessa seipäästä..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ongelmakenttä on siis erinomaisen laaja ja vain harva sitä kokonaisuutena hallitsee. Yksi puhuu helposti aidasta, toisen taas puhuessa seipäästä."

Ongelma on tosiaan olemassa ja ongelmakenttä on laaja. Xenofobia ja rasismi on myös yksi osa tätä ongelmakenttää.

Aslak Koivuila

Jos ei suostu ottamaan yhtään maahanmuuttajaa rotuun tai uskontoon katsomatta, ketä silloin pelkää erityisesti, tai sortaa erityisesti.
Siinä todetaan vain, että tämän mannerjään jättömailla ei voi tungosta ruokkia, tekemistä omissakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos ei suostu ottamaan yhtään maahanmuuttajaa rotuun tai uskontoon katsomatta, ketä silloin pelkää erityisesti, tai sortaa erityisesti.
Siinä todetaan vain, että tämän mannerjään jättömailla ei voi tungosta ruokkia, tekemistä omissakin."

Demokratiassa enemmistö päättää miten paljon turvapaikkoja myönnetään. Mitään lukua ei sinänsä voida pitää oikeana tai vääränä.

Pakolaiskiintiöistä eivät siis voi päättää yksin xenofoobikot, tai kukkahattutädit. Tämä pitäisi ymmärtää, niin paljon turhalta pulinalta säästyttäisiin.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #29

Kukkahattutädin vastakohta ei ole xenofobikko.
Minä en pelkää muukalaisia. Työskenneltyäni useassa maassa kaikkeen uskovien kanssa, otan ihmisen ihmisenä rotuun ja sukupuoleen katsomatta, Mutta en kulttuuriseen taustaan (ristiriitako - ei). Edelleenkään kysymys ei ole fobiasta vaan tiedosta muualla tapahtuneest ja jos tahdot, pelosta sen tapahtuvan myös meillä.
Voit tietysti koittaa poistaa pelkoni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

"Edelleenkään kysymys ei ole fobiasta vaan tiedosta muualla tapahtuneest ja jos tahdot, pelosta sen tapahtuvan myös meillä.
Voit tietysti koittaa poistaa pelkoni."

Mitäs se fobia sitten on?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Fobia

"Fobia on tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvä todellisen uhkan olemassaoloon perustumaton pelko (kammo tai kauhu), jonka ahdistuneisuusoireita henkilö ei pysty hallitsemaan. Vastenmielisyys esimerkiksi jotain eläinlajia kohtaan ei ole vielä fobia. Fobiat luokitellaan ahdistuneisuushäiriöihin. Sanaa fobia käytetään lääketieteessä joskus myös oireiden kuvailuun. Esimerkiksi sairauksissa, joissa syöminen aiheuttaa potilaalle pahoinvointia tai kipua voidaan puhua sitofobiasta eli syömisen pelosta."

Väität ettei pelkosi ole fobiaa, vaan tietoon perustuvaa.

Fobiaa en osaa parantaa, en myöskään poistaa tietoon perustuvaa pelkoa.

Tietoa on kuitenkin monenlaista.
Jos ei aina ajattele sitä kaikkein pahinta vaihtoehtoista totuutta niin olo voisi helpottaa.

Tämä ei ole neuvo,
en uskaltaisi sellaista antaa. :)
Tämä on vain omakohtaista pohdintaa.

Tapio Suhonen

Vihavainen vihakirjoittelee täkyjä halla-aholaisille (xenofobiasta ja rasismista)?
Meitä hölmöjä ja väärinajattelevia suomalaisia kuitenkin on. Siis meitä, jotka emme näe keisarin uusia vaatteita rasismisyyttelyistä huolimatta.

Ehkä tyhmyyttämme kuvittemme, että suomalainen sosiaaliturva, jonka demarit kovalla väännöllä saivat vuosikymmenien aikana Suomeen kansalliseksi turvaksi, kuuluisikin vain suomalaisille.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#21
Pakolaiset!

Elintasopakolaiset!

Ennen EU-vaaleja oli netissä keskustelu jota pätkän seurasin. Siinä Timo Soini ei pitänyt oikeana, että näitä pakolaisia verrattiin Karjalan evakkoihin, niihin äiteihin lapsineen ja vanhuksiin jotka sodan jaloista evakuoitiin, joiden miehet, pojat veljet ja nuoret naiset taistelivat hyökkääjää vastaan. Soinin mielestä nämä suurelta osalta nuoret miehet olivat pelkureita jotka pakenivat ja jättivät naiset, lapset ja vanhukset. Olivatko nämä nuoret elintasopakolaisia.

Joitakin päiviä sitten oli netissä uutinen kuinka Marokosta oli yrittänyt noin 700 nuorta "pakolaista" Espanjan (Centa) erillisalueelle rajalla olevan teräsaidan yli, noin 150 oli onnistunut pääsemään Espanjan alueelle.

Voisiko näitä "pakolaisia" verrata Karjalan evakkoihin. Olenko minä Xenofobisti ja rasisti kun olen sitä mieltä, että nämäkin yrittäjät olivat leveämmän leivän toivossa Eurooppaan pyrkijöitä, eivät mitään pakolaisia.

Mikä on kukkahattutädin miespuolinen vastine?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Joitakin päiviä sitten oli netissä uutinen kuinka Marokosta oli yrittänyt noin 700 nuorta "pakolaista" Espanjan (Centa) erillisalueelle rajalla olevan teräsaidan yli, noin 150 oli onnistunut pääsemään Espanjan alueelle.

Voisiko näitä "pakolaisia" verrata Karjalan evakkoihin. Olenko minä Xenofobisti ja rasisti kun olen sitä mieltä, että nämäkin yrittäjät olivat leveämmän leivän toivossa Eurooppaan pyrkijöitä, eivät mitään pakolaisia."

Aika moni tuli Berliinin muurinkin yli henkensä kaupalla, tai muulla tavalla loikkasi länteen idän kultamaasta.

No, heidät otettiin kai lännessä hyvin vastaan, toisin kuin Marokosta Espanjaan yrittäneet, joita ei tänne Eurooppaan huolittaisi, joten kyse on hyvin erilaisista tapauksista.

Myöskään pakolaisleireiltä viranomaisten toimesta valitut kiintiöpakolaiset eivät ole laittomia siirtolaisia, joten taas on erilaisesta tapauksesta kyse.

Kyse on siitä että jotkut suomalaiset, kukkahattutädit, haluavat ottaa pakolaisia enemmän vastaan, humanitaarisista syistä varmaan. Toiset taas, maahanmuuttokriitikot, eivät halua nähdä vilaustakaan ulkomaalaisista.

Suurin osa suomalaisista ajattelee jotenkin siltä väliltä, monilla lienee joku mielipide, useimmilla se mielipide on kaiketi melko hämärä.

Eduskunnan mielipide edustaa kuitenkin lain mukaan kansan tahtoa. Siihen pitäisi osata tyytyä mitä eduskunta päättää, myös maahanmuuttokriitikoiden ja kukkahattutätien.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #60

#60
Tänään oli yli tuhat "pakolaista" yrittämässä Marokosta Espanjan puolelle, yli 500 oli uutisen mukaan onnistunut pääsemään rauta aidan yli.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Afrikassakin taloudellinen tilanne kohenee lähivuosikymmenten saatossa, kunhan teollisuus alkaa yhä enemmän sinne hakeutua halvan työvoimatarjonnan kannustamana. Kyllä teollistuminen etenee sielläkin kaiken aikaa. Tässä länsimaat voivat investoinneillaan nopeuttaa tuota kehitystä.

Aslak Koivuila

Ja mitähän siellä sitten tapahtuu ? Sanotaanko vaikka syntyvyydelle ?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näin minäkin uskon Kai, mutta pahinta siellä on kai nuo eri heimojen keskinäiset loputtomat sodat ja fundamentaalisten ryhmien kauhuteot, jotka voivat vaikuttaa ulkomaalaisen rahan tuloon investointeihin ym. kehityksen kasvuun. Kiina on yksi rohkea yrittäjä, mutta kuinka kauan?

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Monenlaisia luonnonvarojahan siellä riittää aina öljyä myöten, joten kehitystä tapahtuu. Lisäksi maataloudesta on siirrytty kaupunkeihin varsin rivakasti, joten siihen liittyvät kuluttajamarkkinat ovat yksi kivijalka. Bkt onkin kasvanut monessa maassa liki 10 %:n vuosivauhdilla.

Väliin ovat sijoitukset toki hetkellisesti vähentyneet globaalin taantuman tai maailmanpolitiikan ongelmien myötä, mutta suunta varmasti jatkuu pitkässä juoksussa ylöspäin. Hyvin erilaisia valtioitahan Afrikasta löytyy sijoitusturvallisuutta ajatellen, mutta epäilemättä sijoittaja osaa laskea tuoton riskilleen.

Kiina hyötyy Afrikkaan investointien saralla etunenässä, hyvästi perässä on tullut Aasian maista ainakin Intia.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Silloin kun aseiden toimittaminen lopetetaan sotiviin maihin on pakko löytää muita keinoja konfliktien ratkaisuun. Ensimmäisenä tavoitteena pitää olla kansalaisten elämisen ja toimeentulon tukeminen heidän omassa maassaan. Ei EU ole edes omien eu-kansalaistensa keskuudessa onnistunut tässä tavoitteessa. Esimerkkinä Romaniasta ympäri Eurooppaa liikkuvat kerjäläiset ja lisäksi työttömien armeijat.

Vasta kun Euroopassa pystytään kaikille varmistamaan kohtuulliset elämisen olosuhteet voidaan järjellisesti tukea myös apua tarvitsevia. Tällaista tukea antavat monen monet vapaaehtoiset järjestöt.

Jouko Silvennoinen

Työperäinen maahanmuutto, mihin työhön kotimaassamme on noin300,000 työtöntä ja osa korkeasti koulutettua nuorta ei mene minun jakeluun, muu kuin se että heistä tätä menoa osa traumasoituu syrjäytyy ja on sen vuoksi pitkäänkin työkyvyttömänä.Ei mitään työperäistä vaan tarkoitushan on saada edullista tai paremminkin halpatyövoimaa.Eräs erään kunnan luottamushenkilö kehui kuinka kuntansa talous korjaantui maahanmuuttajista saaduilla avustuksilla, tämä jos mikä on mielestäni ihmiskauppaa, orjakaleeri finnairin siivin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei mitään työperäistä vaan tarkoitushan on saada edullista tai paremminkin halpatyövoimaa."

Asiassa on sellainenkin puoli että ollakseen kilpailukykyinen, maamme talous tarvitsee halvempaa työvoimaa.

Jos taloutemme saa lisää halvempaa työvoimaa, se menestyy ja voi ehkä työllistää myös kallista kotimaista työvoimaa.

Jos taloutemme ei saa halvempaa tyovoimaa, se kuihtuu ja kuolee pois, tai muuttaa muualle, sinne missä sitä halpaa työvoimaa on tarjolla.

Elämä on inhottavaa ja maailma on paha, mutta nämä ovat faktoja.

Juha Hämäläinen

Olisiko palkka-ale julkisella sektorilla ála Kreikka (-30%) ja eläkkeiden leikkaus toiset kolkyt prossaa ála Kreikka oikea lääke ?

Josko sitten jäisi riittävästi yli omillekin ? Kuten Kreikassa!

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Jaa että tarvitaan halvempaa työvoimaa. No, tavallaan uskon tuon.
Mutta ratkaisusi tuntuu oudolta. Heitetään (kalliit) suomalaiset sivuun ja tuodaan tilalle orjia Afrikasta? 2000-luvulla?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Viisi vuotta samasta aiheesta puhumista, ja sama ennakoiva uhriutuminen jatkuu.

Valitan, ei jaksa enää. Mutta jutelkaa kaikin mokomin keskenänne.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minulla on vanha mielenkiintoinen kirja vuodelta 1899, Maantieteellisiä kuvauksia maapallon kaikista osista, toim. Isak Fehr ja suom. F.O.Rapola

Siinä kerrotaan Espanjan kohdalla vähän samantapaista eloa ja oloa siihen aikaan romaneilla kuin nyt on Romaniasta ja Bulgariasta tulleilla kerjäläisillä. Eipä ole elämä paljoakaan muuttunut noista vanhoista ajoista..

"Monessa paikassa Espanjassa on paljon kurjuutta ja suurta köyhyyttä, mutta jos tahtoo saada oikean kuvan mitä suurimmasta kurjuudesta, etsiköön sitä täältä ja muutamista seuduista Vanhassa Kastiliasta. Syyt ovat monenlaiset, mutta yhtenä sangen vaikuttavana on se taipumus laiskuuteen, se voiman ja tahdonlujuuden puute, joka on espanjalaiselle luonteenomaista ja vaikuttaa, että teollisuus, maanviljely ja kauppa ovat monin paikoin tässä maassa takapajulla. On sangen helppoa kerjätä, ja toisinaan saattaa varsin mukavasti hankkia itselleen tarpeensa keinoilla, joiden laillisuus ei ole vallan taattu. Nekin, jotka tekevät työtä, tekevät sitä vain vihoviimeisessä hätätilassa hengissä pysyäkseen.""

Ne dokumentit mitä olen Romaniasta nähnyt, niin osoittavat selvästi kuinka kurjasti tavallisen romanin elämä siellä keskellä hökkelikyliä onkaan. Koulut ovat kaukana ja vanhempien kasvoilla paistoi lähinnä masentuneisuus kaiken köyhyyden keskellä.

On sanottu, etteivät romanilaiset käytä kaikkia EU:n myöntämiä tukia köyhyyden poistamiseen, mihin rahat ovat korvamerkityt. Miksi näin? Miksi EU:ssa ei kovistella toisen jäsenmaan päättäjiä, jotta jotain parannusta saataisiin vihdoinkin aikaan? Lepsuilu ei palvele kenenkään etuja.

Cenita Sajaniemi

Hei Kaija.
Tuttavaperheeni tytär on työssään käynyt tarkastamassa, josko kehitys"apurahat" menevät oikeisiin kohteisiin. Niissä kohteissa, jotka kuuluvat hänen tarkastuspiiriinsä, eivät ole... vuosikausiin; vuosikymmeniin.
Tietenkin hiukan arvostelen myös tarkastajia. Lentelevät helikoptereilla kohteisiin jne. Ilmeisesti valtioilla on kovastikin ylimääräistä.

Sitten tuohon väkimäärään. Elintason noustessa, synnytysten määrä laskee. Tietenkin tässä toivoisi löytävänsä tai tietävänsä keinot, kuinka auttaa tarvitsevia.
Esim. jotkut somalit Espoosta ovat lähteneet takaisin Somalimaahan. Eivät pitäneet Suomesta ja ilmapiiristä. Tähän ilmapiiriinkin on useita syitä... mutta pystyvätkö he tai kaltaisensa olemaan yhdyshenkilöinä, jotta siellä koulutuksen taso nousisi... tarkoitan, että useampi pääsisi kouluihin... vai onko myös siellä uskonta koulutusta vastaan.

On paljon sellaisia asioita joista ei tiedä eikä ymmärrä, enkä tarkoita vain kulttuurieroja.
Viisaat päät pitäisi laittaa yhteen. Esim. Afrikassa ymmärtävät lähialueilla toisiaan paremmin. Me toivomme kaikille koulutusta, mutta mitä he itse tarvitsevat.

Se, että kansanedustajat voivat maailman muuttuessa tehdä päätöksiä puolestamme jollakin mahdaatilla on erikoista. Kyllä kansalaiset olisi pitänyt valmistaa edes jonkinlaisella tiedotteella mitä tuleman pitää... vaikkapa samalla tavalla kuin ennen venepakolaisten tänne saapumista.

Virheellisesti kerrottiin, että pakolaiset lähtevät takaisin. Nyt käyvät vain loimilla. Monenlaista tietämättömyyttä.

Valtakunnan media/tiedottajat eivät hoida velvollisuuksiaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"On paljon sellaisia asioita joista ei tiedä eikä ymmärrä, enkä tarkoita vain kulttuurieroja.
Viisaat päät pitäisi laittaa yhteen. Esim. Afrikassa ymmärtävät lähialueilla toisiaan paremmin. Me toivomme kaikille koulutusta, mutta mitä he itse tarvitsevat."

Niin, siinäpä kysymys, johon tuskin hyvää vastausta löytyy? Suurin osa väestöstä haluaa vain työtä, rauhaa ja vakautta, mutta se taitaa olla vielä kovin kaukainen utopia Afrikassa? Köyhyyden lisäksi maailman pahimpiin kuuluva korruptiokulttuuri, suuri syntyvyys ja uskonnolliset ääriliikkeet haittaavat kaikkea kehitystä.

Cenita Sajaniemi

Niin, jos tytöt menisivät kouluihin, niin kuka silloin
synnyttäisi ja tekisi työt?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Globaali vastuu.

Suomi ei voi pysytellä sivustaseuraajana maailmalla tapahtuvasta kehityksestä ja siinä mielessä humanitaarinen maahanmuutto on osaltaan investointia tulevaisuuteen...

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

BS. Luitko ollenkaan alustusta ja aiempia kommentteja?

Globaalisti vastaamme omista tekemisistämme. Meillä ei ole oikeutta lisätä miljardien ihmisten kurjuutta nykyisen mallisella anekaupalla, jossa tyynnytellään kukkahattutätien sielujen tyhjyyttä ottamalla kourallinen kärsiviä tänne ja tunkemalla "kehitysapua" lopuille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tiedätkö lainkaan, mitä vastuun kantaminen tarkoittaa?

Väestönkasvu ja ilmastonmuutos edellyttävät konkreettisesti teknologian kehittämistä ympäristöä säästäväksi ja kansainväliset sopimukset sitovat Suomeakin huomioimaan kauppasuhteissaan sosiaaliset ulottuvuudet. Näillä nykyisillä minimaalisilla humanitaarisen maahanmuuton määrillä Suomi pystyisi vaivatta kouluttamaan pakolaisista paikallisasiantuntijoita mm. cleantech-tuotteiden kehittämisessä.

Jukka Mäkinen

Saisiko pyytää ettei finanssineuvos Antikainen "investoisi" ainakaan minun rahojani. Kun tuo perhekin pitäisi ruokkia.

Toni Seppänen

Kommenttini toisesta ketjusta asiaan liittyen.

Vihersekävasurit tykkäävät esittää usein kysymyksen, "No mikä se sitten on se suomalaisen etu" virne huulessa ?

No.

Suomalaisen etu on kansallisen hyvinvoinnin säilyminen. Meillä on rajallinen määrä hyvinvointia korissa, mitä useampi sieltä korista rohmuaa laittamatta sinne mitään sitä huonommin käy suomalaisten edun.

Todettu miljoonaan kertaan mutta niin se on.

Paksuun kallooni ei mene miten jotkut näkevät suomalaisten etuna sen että korimme rajallisuuden sijaan olisi jokin ehtymätön mytologinen runsaudensarvi josta riittää kaikille kuin jeesuksen leivästä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kaikissa keskusteluissa samat sekopäät puolustelevat älyttömyyksiä joita hallitus harrastaa. Useimmiten nämä aiheet ovat euro, EU, maahanmuutto ja pakkoruotsi, muitakin vastaavanlaisia aiheita löytyy ja kaava on sama. Oleellista ettei näitä puolusteta järjellä vaan tunteella ja ideologialla.

Toni Seppänen

Toinen.

"Kehitysapu on yksinkertaisesti epätoimiva tuen malli. Jos kautta aikain annettu kehitysapu olisi käytetty kuten se olisi tullut käyttää niin kaikkiin kehitysmaihin olisi rakennettu riittävä infra ja kaikki edellytykset kohtuulliseen elämään. Niin kauan kun siellä ei löydy keskinäistä solidaarisuutta ja halua yhteisen hyvän rakentamiseen emme mekään sitä rahalla voi sinne viedä. Heillä on oma yhteiskunnallinen kehityskaari joka määrittää heidän hyvinvointinsa. Ainoastaan ruoka-apua,materiaalia ja koulutusta tulee antaa, ei muuta."

Markus Lehtipuu

Maahanmuutto ei saa olla matematiikkaa. Sen tulee olla lainsäädäntöä.

Ei voi sanoa, kuinka "paljon" Suomeen tarvitaan/saa tulla/voidaan ottaa.

Täytyy sanoa, mitä lainsäädäntömme sanoo siitä, kuka saa jäädä maahamme, millä ehdoin ja kuinka suuri osa ns. sosiaaliturvasta ulottuu muukalaisille.

Meidän tulee tarkastella lainsäädäntöä ja tehdä siitä oikeudenmukainen, ja oikeudenmukaisuudella tarkoitan rahoittajan eli veronmaksajan oikeutta.

Empiirinen havainto lienee, että sitä mukaa kun lainsäätäjä on laajentanut sosiaaliturvan ulottuvuutta, sitä vähemmän on veronmaksajia.

Selkeä johtopäätös olisi se, että veronmaksajat saadaan takaisin maksutalkoisiin muokkaamalla lainsäädäntöä reilummaksi maksajia kohtaan.

Olen itse suostunut kaikkeen, mitä eri maiden lainsäädäntö sanelee. Passissani on Kiinan, Indonesian, Venäjän ja Intian viisumit. Niiden mukaan mennään - viisumi maksaa rahaa, minulle ei makseta mitään. Näin maapallolla on lainsäädäntö.

Thaimaa perii sakkomaksua, kun luvallinen oleskelu on ylitetty. Muukalainen maksaa, hänelle ei makseta mitään.

Muukalaispelko ei ole "äärioikeistolaisuutta". Pahimmat maahanmuuton rajoittajat, xenofobisimmat yhteiskunnat ja huonoimmat muukalaisten kohtelut ovat aina tulleet äärivasemmistolaisilta, kommunistisilta valtioilta. Neuvostoliitto rajoitti jopa omien kansalaisten liikkumista, muukalaisiin suhtauduttiin epäluuloisesti. Nyt Pohjois-Korea suhtautuu muukalaiskammoisesti kaikkiin. Entisen Itä-Euroopan alueella oli aina rajoitettu maahanpääsy, ja vain joistakin maista sai saapua maahan.

Lisäksi islamilaiset maat rajoittavat rajusti maahanpääsyä. Israelin kansalaiset eivät saa ollenkaan astua islamilaisten maiden maaperälle. Vauraissa islamilaisissa maissa muukalaisia otetaan kyllä töihin mutta heitä kohdellaan kuin orjia, tai palkkataso on matala.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Se on tämä maahanmuutto vähän,että miten sitä lähestyy..

Lähestyykö asiaa:

-kansallisen eheyden kautta
-kulttuurillisen eheyden kautta
-elintason kautta
-etuoikeuksien kautta.

Jos joku jäi mainitsematta niin toivottavasti joku vihjaisee..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos joku jäi mainitsematta niin toivottavasti joku vihjaisee.."

Jos tarkoitat humanitaristista maahanmuuttoa, eli pakolaisia niin ....

Miten olisi yleinen humanismi?

Ihmiset rakastavat koiriaan ja kissojaan, adoptoivat lapsia, ottavat kummilapsia ulkomailta, lahjoittavat kehitysapun rahaa, harrastavat kaikenlaista inhimillistä lähimmäisen apua.

Pakolaisten "hyysääminen" ei nyt sen kummempaa ole,
sekin on normaalia inhimillistä toimintaa.

Kaikkia ei voida pelastaa,
mutta jos yhdelle annetaan,
ei se ole muilta pois.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voidaan sitä lähestyä humanisminkin kautta,mutta silloin pitää purkaa rajat,koska niitä yleinen humanismi ei pitäisi tunnustaa ja silti ne ovat olemassa.

Ihmiset rakastavat sitä mikä on heidän.. huomaa ero. Vieras ihminen ei tunnu omalta,kuten ei vieras eläinkään. Eläintä ja ihmistä on sitten vaikeampi yhdistää..toinen on pyyteetön ja toinen kovinkin pyyteliäs.

Pakolaisten hyysääminen siten,että omat kansalaiset jäävät toissijaiksi sitten taas kääntyy kansalliseen eheyden ongelmaan ja pakolaisten kulttuurin hyysääminen taas kulttuurilliseen eheyden ongelmaan varsinkin,jos pakolaisten hyysäämisellä ylitetään kantaväestön kulttuuria. Ei se ole mikään pieni asia.

Mitä tulee kaikkien pelastamiseen niin... olen sen verran idealisti,että kaikki ne voidaan pelastaa jotka pelastusta haluaa. Se on ihan niistä kiinni jotka vallassa ovat kiinni.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #76

Katselin vähän vanhoja Pentti Linkolan suusta tulleita ajatuksia ja ne olivat kyllä aika radikaaleja jo tuolloin, mutta samaa likasankoa hän ei koskaan päälleen saanut, niin kuin nämä nykyiset maahanmuuttokriitikot.

"Sitä vastoin ei useinkaan huomata, että teollisuusmaiden vaurasta väestöä ja sen kuormitusta kasvattavat kaikkein kiivaimmin köyhistä maista saapuneet siirtolaiset, joiden syntyvyys noudattaa heidän lähtökulttuuriensa tasoa tai sosiaalihuollon korkeamman tason ansiosta ylittääkin sen. Matti Kuusi koetti jo kauan sitten muistutella, että ei pidä tuijottaa saapuvien siirtolaisten lukumääriin rajoilla, vaan heidän lastenkamareissaan sen jälkeen. Eloonjäämisoppi ja lääkärietiikka (1992)

Ihmiskunnasta
Yhdeksän kymmenestä ihmisestä ei ajattele lainkaan eikä koskaan. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta ajattelijasta ajattelee ristiriitaisesti ja virheellisesti. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta johdonmukaisesta ajattelijasta ajattelee niukasti, puolitiehen, useimmat eivät siihenkään asti. Kunnianhimoa esiintyy huomattavan vähän ajattelun alueella. Johdatus 90-luvun ajatteluun (1988-1999)

Meidän on pakko oppia näkemään, kuka on ihmiskunnan vihollinen ja kuka sitä rakastaa. Meidän on pakko käsittää, että ihmiskunnan arkkivihollinen on Äiti Teresa, joka kulkee Etelä-Amerikan slummeissa paavin lähettiläänä saarnaamassa syntyvyyden rajoittamista vastaan ja pakkoauttaa henkiin massoittain riutuvia lapsia Intian ja Afrikan nälkäalueilla. Heidän miljoonissaan hän kasvattaa tulevan kärsimyksen ja nääntymiskuolemien aikapommia suunnattomiin. Tällainen kauhea ihminen rakastaa intialaislapsen suurissa silmissä omia tunteitaan; hän tuskin tietoisesti vihaa ihmiskuntaa ja elämää, mutta mistään mitään ymmärtämättömän tiedottoman pahuuden ruumiillistumana hän matkaansaattaa elämälle mittaamatonta onnettomuutta. Johdatus 1990-luvun ajatteluun (1988-1989)"

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #101

Linkola on mielenkiintoinen persoona ja samalla hyvin tylsä.

Hän ei pääse eteenpäin jostakin pysähtyneen kaltaisesta tilanteesta minkä hän on määritellyt hyväksi. Hän ei halua ymmärtää väistämättömän kehityksen askelia..onko hän silloin yksi 99:sta eli oman ajattelunsa ristiriitaisuus.Linkola ei paljoa piittaa siitä,että länsimaat ovat itse syyllisiä väestöräjähdyksiin mitä suuremmissa määrin. Samalla hän sitten taas näkee vain seurauksen joka tapahtuu väestöräjähdyksenä..ei syitä,jos hän näkisi syyt niin muuttuisiko seurausten tuomitseminen?

Minullekin on joskus kerrottu,että ajattelussani on paljon ns. Linkolalaisuutta eli tietynlaista determinismistä ajattelua,syy-seuraus-suhteiden ketjuja. Eikä suinkaan positiivisella tavalla vaan hyvin negatiivisella tavalla,mutta poikkeuksen teen siinä,että tunnustan sen äärettömän potentiaalin mitä ihmisillä on hallussaan,toisin kuin Linkola.

Näen vain paljon hukkattua potentiaalia nykyisessä yhteiskuntajärjestelmissä jota tuottaa mitä enemmissä määrin rahajärjestelmät.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #108

"Minullekin on joskus kerrottu,että ajattelussani on paljon ns. Linkolalaisuutta eli tietynlaista determinismistä ajattelua,syy-seuraus-suhteiden ketjuja."

Tuohon voin aika hyvin yhtyä:) Tosin en tunne sinua kovinkaan hyvin, mutta olen huomioinut aina kirjoituksiasi melkoisen tarkkaan. Ajattelusi ei ole ihan tavallisen oloista, eikä linkolaisuuskaan sitä totisesti ole.
Muutenkin hyvä kommentti, johon en nyt kyllä ehdi enempää vastata...niin ja myös miettiä. Sitä kommenttisi aina vaativat vähän enemmän kuin tavanomaisesti on laita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"Voidaan sitä lähestyä humanisminkin kautta,mutta silloin pitää purkaa rajat,koska niitä yleinen humanismi ei pitäisi tunnustaa ja silti ne ovat olemassa."

Niin, rajat ovat olemassa, mutta vaikka ne tuntuvat konkreettisilta, kun niitä suojaavat panssarit, hävittäjät ja ohjukset, niin ne perustuvat kuitenkin mielikuvitukseen. Rajat ovat oikeasti vain ihmisten pään sisäisiä asioita, maastossa ne ovat keinotekoisia.

Mutta olet oikeassa, vaikka rajat ovat pelkkää mielikuvitusta, niin niiden poistaminen tuntuu silti mahdottomalta, enkä oikein usko että rajanpoistoprojekti voisi onnistua.

Mutta ei se humanismi rajoja sillä lailla kunnioita etteikö se rajojen ylikin voisi onnistua. Mutta ihmisten humanismilla on rajansa, tämä on toisenlainen raja. Jossain kohtaa humanismi häviää itsekkyydelle. Myös ihmisen itsekkyys on tärkeä ominaisuus ja tarpeellinen. Vaikeuksia tuottaa se rajanveto, mihin loppuu humanismi ja mistä alkaa itsekkyys.

Ihmiset ovat samanlaisia. Humanistit, eli me "kukkahattutädit", ja maahanmuuttokriitikot ovat samanlaisia. Molemmat ovat sekä humaaneja että itsekkäitä, eron tekee se mihin kohtaan raja vedetään, missä humanistisuus loppuu ja mistä itsekkyys alkaa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

No, listasta puuttu ainakin oma kaksijakoinen lähestymiseni.

Maahan pääsyyn mallia voi ottaa vaikkapa Kanadasta tai Australiasta: pisteytetään pyrkijät odotettavissa olevan tuoton (kuten koulutustaso ja odotettavissa oleva työikä tai varallisuus) ja humanitääristen seikkojen (kuten maassa ennestään asuvat sukulaiset). Muille vain määräaikaisia oleskelu- ja työlupia ja passitus takaisin ajan umpeutuessa.

Kestävyyspuoli taasen lähtee siitä, että jos maailman ongelmia "autetaan" samoilla menetelmillä kuin on "autettu" minun muistamani aika, koko maailma päätyy väestöräjähdykseen, nälänhätään ja ekokatastrofiin. Nykymenolla eri maanosien väestöjen kasvun ennusteet muiden kuin Afrikan osalta ennustavat kasvun pysähtymistä noin 14 miljardin ihmisen kohdalla, mutta Afrikan kasvu ei lopu siihenkään.

Jos uskomme voivamme auttaa nykyistä miljardia afrikkalaista poimimalla muutamia Eurooppaan, seurauksena on 4 miljardia autettavaa muutaman vuosikymmenen jälkeen. Kenelle suomalaiselle sillon enää maksetaan minkäänlaista eläkettä, millä varoilla?

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Suurinta hätää ihmisisten keskuudessa luonnonvoimien lisäksi aiheuttavat sodat.
Luonnon voimien kanssa ihminen on melko avuton.

Ei näissä köyhissä maissa taida olla omaa sotateollisuutta.

Me hyvin pärjäävät rakenneamme aseita, myymme sumeilematta niitä voittoa tavoitellen.
Siis olemme osasyyllisiä hätään.

Täytyy uskaltaa ottaa vastuu teoisataan.

Sitä paitsi ei Eurooppakaan ole niin vakaa tiedä häntä millainen kaaos täällä 2100.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Me hyvin pärjäävät rakenneamme aseita, myymme sumeilematta niitä voittoa tavoitellen. Siis olemme osasyyllisiä hätään."

Tuosta olen samaa mieltä, että aseiden vienti pitäisi kokonaan kieltää näihin köyhiin maihin, jossa asekauppa vie leivän kansan suusta ja aiheuttaa muutenkin vain pelkkää kärsimystä. Itsekäs voittojen kahmiminen aseiden avulla on täysin moraalitonta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Otsikko viittaa siihen että blogisti haluaa sulkea meidät kukkahattutädit pois maahanmuuttokeskustelusta ja blogisti myös kyseenalaistaa meidän kykymme ja oikeutemme osallistua demokraattiseen päätöksentekoon koskien Suomen maahanmuuttopolitiikkaa.

Mielestäni tämä on väärä ja epädemokraattinen asenne ja lähtökohta keskustelulle. Kukkahattutätien mielipiteet ovat yhtä hyviä kuin kaikkien muidenkin mielipiteet. Kukkahattutäteihin kohdistuva syrjintä on mielestäni väärin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Mielestäni tämä on väärä ja epädemokraattinen asenne ja lähtökohta keskustelulle. Kukkahattutätien mielipiteet ovat yhtä hyviä kuin kaikkien muidenkin mielipiteet. Kukkahattutäteihin kohdistuva syrjintä on mielestäni väärin."

Olen samaa mieltä Arto! Kaikkien mielipiteitä tarvitaan, koska yhden ihmisen mielipide on aina enemmän tai vähemmän rajoittunutta. Yritin tuoda esiin vain tuon kukkahattujen tyypillisen kommentoinnin, jossa kiukkua uhkuen haukutaan vastakkaisia mielipiteitä esittäviä ja pahimmat haukut saavat aina persumaiset kommentit:) Niihin vain niin helposti katkeaa koko asiallistenkin kommenttien ketju. Harva viitsii jatkaa pohdintaansa, jos se katkaistaan jatkuvilla hyökkäyksillä, joita on niin helppo heitellä... Asialliset vastakkaiset mielipiteet ovat keskustelujen kannalta niitä parhaita, jos halutaan lopputulokseen myös jotain oikeasti vaikuttaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Yritin tuoda esiin vain tuon kukkahattujen tyypillisen kommentoinnin, jossa kiukkua uhkuen haukutaan vastakkaisia mielipiteitä esittäviä ja pahimmat haukut saavat aina persumaiset kommentit:) "

Valitettavasti minulle tulee sellainen käsitys, voin olla väärässäkin, että pyrit leimaamaan ja kategorisoimaan kukkahattutädit joidenkin epäonnistuneiden tai vähemmän asiallisten mielipiteenolmausten vuoksi.

Tätä itse luomaasi kukkahattutädin leimaa pyrit sitten käyttämään niin että leimaat kaikki ne jotka esittävät sinulle epämiellyttäviä mielipitetä "kuukkahattutäti" leimsimella ja siirrät ne "kukkahattutäti kansioon" tai suoraan roskikseen, mitättöminä mielipiteinä.

No, ei tämä tällainen keskustelutaktiikka niin kovin poikkeuksellista ole, itseasiassa se on hyvin yleistä.

"Niihin vain niin helposti katkeaa koko asiallistenkin kommenttien ketju. Harva viitsii jatkaa pohdintaansa, jos se katkaistaan jatkuvilla hyökkäyksillä, joita on niin helppo heitellä."

Onhan se harmillista että pohdinta katkeaa, mutta syyt siihen katkeamiseen voivat olla myös siinä että esitetty asia olikin tosiaan varteenotettava ja se sai oman ajatuskulkusi häiriintymään siksi että siinä sinun ajatuksessasi paljastui joku vika. Oletko ajatellut myös sitä mahdollisuutta?

"Asialliset vastakkaiset mielipiteet ovat keskustelujen kannalta niitä parhaita, jos halutaan lopputulokseen myös jotain oikeasti vaikuttaa."

Toivon että tämä esittämäni mielipide saa mieluimmin leiman "asialliset" kuin "kukkahattutäti". Mutta enhän minä sille mitään voi mikä leima siihen tulee, sinulla on se leimasin.

PS. Käsitykseni mukaan en ole kiukkua uhkuen haukkunut ketään, ainakaan tässä kommentissa. Jos joku kuitenkin kokee asian sillä tavalla, pahoittelen ja pyydän anteeksi.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #95

#95
Kukkahattutädit ovat yltiö suvaitsevia ja yltiö humanistisia. Esimerkkinä 2011 vaalien edellä Tuija Brax, hän muistaakseni vaati rasististen mielipiteiden kriminalisointia. Kuka olisi määritellyt mikä mielipide on rasistinen? Tietenkin Tuija Brax.

Silloinen pääministeri Matti Vanhanen vaati, että kansanedustajien (tietenkin kepun) kesken rasismista pitää olla nolla toleranssi, erityisesti hän mainitsi, että ei saanut puhua ankkurilapsista eikä turvapaikkaturismista jotka silloin olivat yleisesti keskustelun aiheena.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #95

Voi Arto, enhän minä sinua pidä ollenkaan kukkahattutätinä! Et ole nähdäkseni koskaan minun huomioni mukaan mistään asiasta kiukutellut, sotkenut asiallista keskustelua, etkä myöskään käynyt itse henkilöihin kiinni epasiallisin kommentein. Miten sinä tuollaiseen ajatukseen päädyit? No, syy on tietysti minun, jos kirjoitan liian huolimattomasti ja epätarkasti.

Täällä ei koko tässä blogissani ole heitä näkynyt ainuttakaan, joka tavallaan on myös mielestäni vahinko. Odotan heitä edelleen.

Arto: "... oman ajatuskulkusi häiriintymään siksi että siinä sinun ajatuksessasi paljastui joku vika. Oletko ajatellut myös sitä mahdollisuutta?"

Yritän aina ottaa kaikki mahdollisuudet huomioon ja jos totta puhutaan, niin minä olen nuoresta pitäen tykännyt väitellä, enkä edes helposti loukkaannu tyypillisesti naisten tapaan, jos mielipiteitäni arvostellaan kielteisessä hengessä - - saan siitä vain lisää virtaa:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #98

"Voi Arto, enhän minä sinua pidä ollenkaan kukkahattutätinä! Et ole nähdäkseni koskaan minun huomioni mukaan mistään asiasta kiukutellut, sotkenut asiallista keskustelua, etkä myöskään käynyt itse henkilöihin kiinni epasiallisin kommentein. Miten sinä tuollaiseen ajatukseen päädyit? No, syy on tietysti minun, jos kirjoitan liian huolimattomasti ja epätarkasti."

No, en minä noin täydellinen sentään ole, vaikka sanasi imartelevat.

Kyllä minäki provoan, erehdyn mustamaalaamiseen, harrastan kaikkia blokkaajan syntejä, vaikka tietenkin yritän niitä välttää.

Joskus vain unohdan, joskus erehdyn, joskus paholainen kuiskii ja houkuttaa niin viekoittelevasti, etten voi vastustaa kiusausta langeta johonkin pahaan bloggaajan syntiin, toivoen tietenkin ettei sitä syntiä kukaan muu huomaa.

Tunnustan nyt ja tässä, niinkuin rippituolissa, että minäkin teen syntiä. En ole viaton ja puhdas ja joutuisin katolisen opin mukaan käymään kiirastulen kautta paratiisiin, jos nyt sinne edes päätyisin.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Luettuani "Arto Vihaavaisen" kommentteja, päätin korkata anopin Ranskasta tuliaiseksi tuoman valkoviinitonkan. Onneksi viiniä on kolme litraa, vähempi ei riittäisi poistamaan niin syvää empatiaa näitä yli-ihmisiä kohtaan.

Kello on vasta puoli kymmenen, mutta annan itselleni anteeksi kuten annan myös anteeksi heille, kukkahatuille, persufoobikoille ja elävästä elämästä irtautuneille utopisteille. Onhan pyhä ja huomenna vapaapäivä, ainakin minulla =)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Luettuani "Arto Vihaavaisen" kommentteja, päätin korkata anopin Ranskasta tuliaiseksi tuoman valkoviinitonkan."

Terveydeksi.

Mutta otathan kuitenkin iisisti ja muistellen aina välillä sitä mitä juhlinnasta voi seurata. :)

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Kiitos =)

Otan fiksusti, niin kuin "hienon" naisihmisen kuuluukin ;) Rauhaa ja rakkautta sinulle Arto <3

Keijo Räävi

Afrikkalaiset eivät ole ongelma vaan EU-kansalaiset, jotka työntyvät voimalla Suomen työmarkkinoille ja näin vievät leivän suomalaisten ruokapöydästä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Rauhaa ja rakkautta vain minunkin puolestani ihan kaikille, sukupuoleen, kansallisuuteen ja väriin katsomatta, enkä haluaisi todellakaan sulkea ketään pois keskustelusta. Kukkahattutätien kommentit ovat kullanarvoisia, jos heidän perusteensa antavat jotain uutta näkökulmaa meille kaikille.

Katselin tuossa tilastoja meidän ulkomaalaisväestömme oletetusta kasvusta ja nythän se on meillä vielä varsin maltillista.. Myös maahanmuuton syyt ovat monipuolistuneet verrattuna 1990-lukuun, jolloin maahanmuutto perustui pääasiassa humanitaarisiin syihin. Nykyisin Suomeen muutetaan myös enenevässä määrin perhesiteen, työn ja opiskelun perusteella. Hyvä niin.

Vuonna 2012 Suomessa asui noin 195 500 ulkomaan kansalaista. Ulkomaan kansalaisten määrän arvioidaan vuoteen 2020 mennessä kasvavan noin 330 000 henkeen ja vuoteen 2030 mennessä noin 500 000 henkeen.

Hallitsematon maahanmuutto on se suurin ongelma, jos otamme liikaa vain kouluttamatonta ja kirjoitustaidotonta väkeä, joiden mahdollisuus työllistyä on melkoisen olematon.

Australia ja Kanada ovat mielestäni hoitaneet maahanmuuttonsa varsin hyvin, jos minun tietoni niistä eivät nyt ole jo vanhentuneet? Maahantulijat pisteytetään maan oman työllisyystarpeen mukaan, joten liikaa puhtaasti elätettäviä ei pääse kerralla maahan liikaa, jotta heidät pystytään kotouttamaan. Pakolais-statuksella tulijat ovat sitten asia erikseen.

Euroopassa näytetään eniten pelättävän juuri ääriryhmien, erityisesti islamistien liian voimakasta kasvua ja siihen suhtaudutaan hyvin varauksellisesti. Nuoret maahanmuuttajasukupolvet näyttävät olevan fundamentalistisempaan islamiin suuntautuneita. Heillä monilla on pyrkimys säilyttää alkuperäistä uskoa ja palauttaa sen alkuperäinen kiihko ja länsimaalaisiin kohdistuva viha, joka ei sovi länsimaalasiin arvoihin yhdessä ja sovussa elämisestä. Tästä ovat pelkonsa ilmaisseet mm. Merkel etunenässä ja monet muut eurooppalaiset EU-maat. Siitä oli viimeksi eilen hyvä dokumentti tv:ssä.

Nähtävästi islamilaiset maahanmuuttajat eivät sopeudu, eivätkä kotoudu samoin kuin monet muut, kuten vaikkapa aasialaiset tulijat. Mitä sen estämiseksi voitaisiin tehdä eli karsia ääriryhmät tulijoiden joukosta? Tilanne on hankala, johon on vaikea löytää ratkaisua.

Kukaan meistä ei halua maansa joutuvan kaaokseen, jossa heitellään polttopulloja eri mieltä olevien kirkkojen ja ihmisten päälle. Asia ei nyt ole ajankohtainen, mutta entä kahdenkymmenen vuoden päästä kun väestöräjähdys alkaa voimallisesti kasvaa? Siinä huoli ilmaston lämpenemisestä tai tuulivoimaloiden kalleudesta ja rumuudesta on ihan pikku juttuja.

Pentti Järvi

Aloin eilen lukea mielenkiinnolla Kaija Kelhun blogia vaan sitten sinne (tänne) ryntäsi Arto (Kuusela) Vihavainen ja meni lukuhalut sen sileän tien.

Siirryin seuraamaan Barcelonan rannan webcamia :)

http://www.lasantasurfsitges.es/webcam-barcelona/

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos huomiostasi Pentti! Tuo Barcelonan elämä taitaa kyllä olla mielenkiintoisempaa seurattavaa kuin tämä meidän jutustelumme? Terkkuin..

Jukka Mäkinen

Miksi maahanmuutosta ja nimenomaan pakolaisista keskustelu sitten on vaikeaa??

Juuri muutama päva sitten joku (en muista millään kuka) sen hienosti oivalsi ja puki sanoiksi. Se että pakolaisia otetaan vastaan ja niistä huolehditaan, - tai yleensä asiaa kannatetaan, eihän kukaan nyt sellaista itse kotonaan tee - ei perustu mihinkään järkisyihin, vaan siihen että on "oikein" tehdä niin ja se tuo "oikein" tekevälle mielihyvää. Asia perustuu tunteeseen. On hyvä olla hyvä. Silloin asiaa vastustava on tietysti paha. Perustuen samoin tunteelle, ilman mitään järkisyytä.

Keskustele siinä sitten.

PS. Taisi olla blogissa missä käsiteltiin R.Härkösen aiempaa blogia etc.
Joku minua ahkerampi voi tarkistaa halutessaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset