zzz333

Apua, pelastakaa Suomen talous liian innokkailta politiikoilta!

  • Huuto Suomen talouden puolesta
    Huuto Suomen talouden puolesta
  • Tommi Toijan "Paha poika" Miksi juuri tämä kuva, sen  saa jokainen keksiä itse:)
    Tommi Toijan "Paha poika" Miksi juuri tämä kuva, sen saa jokainen keksiä itse:)

Omistajaohjauksesta nyt vielä vastaavana ministerinä Paaterolla (sd)  on valtuudet erottaa Solidiumin hallituksen puheenjohtajan Pekka Ala-Pietilän. Valtio omistaa 100 prosenttia Solidiumista, joten yhtiökokouksissa omistajaa edusti Paatero täysin valtuuksin.

Paateron motiiveista voidaan olla montaa mieltä, niin kauan  kun ei edes tiedetä,  miksi hän katsoi asian niin kiireelliseksi, että päätös on tehtävä juuri ennen vallanvaihtoa.

Katsoin hänen ammattinimikkeensä olleen ennen,  "ehkäisevä päihdetyön ohjaaja". Ehkä hänen pätevyytensä ei ole ihan viimeisen päälle ohjaamaan valtioyhtiöiden toimintaa. Ihmettelen nyt myös hallituksen nimityspolitiikkaa, mukava ihminen riittää..

Sijoitustoiminnasta kiinnostuneena ja vähäisessä määrin siihen myös osallistuvana kansalaisena, haluankin kovasti tietää, kuinka hyvin Paatero on selvillä yleensäkään sijoitustoiminnasta ja sen suuristakin kerrannaisvaikutuksista, kun tämä tulee kansainvälisille sijoittajille tiedoksi. Miten on mahdollista, että vain  poliittisella mandaatilla paikkansa saaneella ministerillä on näin suuri valta tehdä näinkin tärkeitä siirtoja talouselämässämme.

Minkä viestin se antaa Suomeen sijoittaville suurille pörssiyhtiölle, jos näinkin suuren yhtiön keinuttamiseen voidaan ryhtyä vain politiikon asiantuntemuksella? Solidium ei ole pörssiyhtiö, mutta meillä on valtion osa- omistuksessa muita suuria yhtiöitä, joilla on runsaasti ulkomaalaisia omistajia. Entä jos he myyvät omistuksensa pois? En osaa sitä kaaosta edes tämän pitemmälle ajatella. Ajatuskin on hirveä.

Uuden hallituksen olisikin nyt tarkasti harkittava, mitä tämän uhan poistamiseksi voitaisiin tehdä. Demarin "läksiäislahja" olisi saatettava viisaasti takaisin oikeille raiteille.

Taustoja tälle kehitykselle en tiedä muuta kuin mitä lehdistä olen lukenut, mutta tietäen Pekka Ala-Pietilän taustan, niin voisi olettaa, että hänen potkunsa vaikuttavat kovin epämääräiseltä teolta, kun siitä ei ole mitään tarkemmin kerrottu.

Asian omituisuutta vahvistaa vielä Solidiumin hallituksen varapuheenjohtajan Eija Ailasmaan eropyyntö tehtävästään tänään, jossa hän on toiminut yhtiön toiminnan alusta alkaen vuodesta 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No kuiskuttelijoita oli liikaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Mitähän kuiskuttelijoita mahdat tarkoittaa. Demarien puoleltako, vaiko Solidiumin sisältä tulevia?

Tänään Kauppalehdessä vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi kirjoitti kolumnissaan, että "poliittisesti motivoituneista manöövereistä valtioyhtiöissä seuraa harvoin mitään hyvää.

"Samanlainen veivaus nähtiin kesällä 2003, kun Leena Luhtanen (sd) vaihtoi puheenjohtajaa myöten VR:n hallituksen, jonka hänen edeltäjänsä Kimmo Sasi (koko) oli viime toiminaan nimittänyt. Kumpikaan ei saanut sulkaa hattuunsa, ja moni liike-elämän ammattilainen vannoi visusti välttävänsä valtioyhtiöiden hallituspaikkoja."

Saapa nähdä kuinka nyt käy ja miten mahdollisesti Sipilän hallitus hoitaa homman? Ainakin Sipilä näytti olevan harmissaan Paateron sooloilusta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tulihan se sieltä juuri äsken tv-uutisista, että Eija Ailasmaa erosi juuri sen vuoksi, ettei hyväksynyt Ala-Pietilän erottamista. Sinänsä syy, joka vaikutti heti alkuun ilmeiseltä.

SE tekeekin asian vielä ikävämmäksi, kun ottaa vielä huomioon Ailasmaankin aseman ja arvostuksen yhtiössä. Mitä tähän vastaa Paatero, sitä me suomalaisiin yhtiöihin sijoittaneet kansalaiset nyt odotamme. Selitystä, joka ei peity poliittiseen mitäänsanomattoman höpinän alle.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

SDP:n joukoista niin suuri osa näyttää olevan niin pahassa paniikissa, että heidät olisi ehkä viisainta julistaa syyntakeettomiksi ainakin määräajaksi ja heidän päätöksensä tällä perusteella pätemättömiksi. Tämä aivan sen takia, etteivät tekisi enää lisää ja ehkä vielä pahempaakin vahinkoa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kannatetaan. Rinteenkin simputus Urpilaista kohtaan oli aika uskomaton tapaus, joka ei ainakaan anna vakuuttavaa kuvaa hänen diplomaattisista kyvyistään. Onneksi ei ole enää muutenkaan vaaraa, että hänestä leivottaisiin ulkoministeri.

ulf fallenius

Paatero ei ole ollut tehtäviensä tasalla missään vaiheessa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ulf.Just näin se on - siitä ollaan ihan samaa mieltä. Ei missään yksityisessä firmassa otettaisi näin täysin alaa tuntematonta ihmistä töihin, mutta Suomen valtion miljardisallkuista huolehtimaan kuitenkin! Ei ole myöskään ihme, että meillä on talous kuralla, jos hallituksen mielestä aina kelpaa vain poliittisesti sopiva, vaan ei pätevä. Häpeä on koko poliittisen järjestelmän, jonka pitää katsoa vastaisuudessa enemmän peiliin. Sen nämä valitut kansanedustajat ovat velkaa äänestäjilleen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tänään 29.4. Helsingin Sanomat, (toim. Juho-Pekka Raeste) kertoo jutussaan "Kovaa peliä Solidiumissa" taustoista, mitkä vaikuttivat Ala-Pietilän yllättävään erottamiseen.

Koko juttu antaa ikävän kuvan koko Solidiumin sisäisestä valtataistelusta. Näin maallikon lukemana sen yhtenä "pääriidankylväjänä" näen itse Solidiumiin viimeksi tulleen (2013) ylijohtaja Eero Heliövaaran. Hänen värikäs, mutta ei kovin vakaalta vaikuttanut uransa on ollut täynnä erilaisia käänteitä, Conventumin myynnin järjestelijästä lähtien.

Ehkä parhaiten kuvaa Ala-Pietilän toteamus, ettei hän Heliövaaran toimintaa sulata.. "Se oli rakennettu asetelma. Virkamies rakensi huolenaiheen ja ongelman eikä oikaissut sitä".

Paaterosta Ala-Pietilä taas toteaa: "Kunnioitan häntä ihmisenä. Hän toimi vakaumuksensa mukaan".

Toivon mukaan Solidiumin hallinto saadaan vielä parhaaseen mahdolliseen kuntoon, sillä on iso merkitys koko meidän yhteiskunnallemme. Kahdeksan miljardin euron salkkua pitäisi hoitaa maan parhaat voimat, ilman mitään omanvoiton- ja itsekkyyden uratavoitteita. Koko Suomen etu pitäisi olla se ainoa tavoite johon kaikki osapuolet pyrkivät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset