Entäpä kun Suomi nousee siivilleen ja räksyttäjät saavat siipeensä?

 Onkohan meillä koskaan ennen alkanut näin voimakas arvostelu hallituksen muodostamisesta ja sen  uusista leikkauslistoista, näin  nopeasti ja täydellä voimalla.  Kansa on äänestänyt ja nyt pitäisi kaikkien  katsoa enemmän eteenpäin, ilman opposition jatkuvaa räksytystä jo etukäteen. Hallituksen tekemät suunnitelmat ja linjaukset näkyvät vasta sitten kun yleisohjelmaa aletaan toteuttaa.  Arvostellaan vasta jälkikäteen, jos siihen tulee aihetta.

Kaikki meistä tietävät että säästöjä pitää syntyä,  jos ei hyvällä, niin sitten väkisin.  Säästöt olisi pitänyt aloittaa jo vuosikymmen sitten, mutta siihen ei aikaisemmat hallitukset uskaltaneet ryhtyä. Pelko oman puolueen suosion menetyksestä estivät tekemästä näitä tarpeellisia kipeitä leikkauksia ja tässä on tulos. 

Tyhmempikin kansa olisi huomannut ettei tällä tiellä voida enää jatkaa. Kreikka on liiankin  selvä esimerkki maasta, jossa huoleton ja tuhlaileva rahankäyttö tuli tiensä päähän. Nyt on muutoksen aika.

Warren Buffet sanoi taannoin, että "optiot ovat laillistettu ryöstö osakkeenomistajilta yritysten avainhenkilöille".

Meillä voidaan nyt todeta samoin, että tämän päivän suomalaiset ryöstävät itselleen ansiotonta hyvinvointia tulevilta sukupolvilta.  Minusta se on häpeällistä pitää kiinni kynsin ja hampain  saavutetuista eduista, jos se joudutaan tekemään velkarahalla.

Sipilän tapa ryhtyä rakentamaan hallituksen ohjelmaa on täysin uusi ja nähtävästi muut hallituskumppanit ovat sen myös  hyväksyneet, vaikka joustoja ja muutoksia ovatkin joutuneet omiin ohjelmiinsa tekemään. Näinhän pitääkin olla, jotta kaikki voisivat yhdessä toimia, tai ainakin yrittää toimia koko Suomen hyväksi.

Eilen saimme jo nähdä kuinka ongelmattomat olivat hallituskumppaneiden väliset suhteet – tai ainakin ne siltä näyttivät. On hienoa, jos yhteiset sävelet löytyvät jatkossakin, vaikka ympärillä kirveleviä tappioita kokeneet vasemmisto, demarit ja vihreät pitävät omaa haukkukerhoaan voimakkaasti yllä.

Jos heillä on varaa haukkua kaikkia suunniteltuja säästöjä, niin antakoon hallitukselle mielummin rakentavia ehdotuksia miten hommat pitäisi hoitaa. Blogeja voi kirjoittaa myös myönteisessä hengessä, vaikka repivät kirjoitukset saavatkin aina enemmän julkisuutta.

Olisi myös kaikkien viisaiden median edustajien ja  toimittajien muistettava se myös, on  aina niin helppoa arvostella, mutta huomattavasti vaikeampaa on  antaa hyviä ohjeita, vaikka niistä juuri on kansakunnallamme eniten pulaa:)

 

 

zzz333
Sitoutumaton Espoo

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään.
Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu