zzz333

Lenita Airisto, valovoimainen "noitanainen", joka ei jätä ketään kylmäksi.

  • Manttelinperijää ei ole vielä löytynyt
    Manttelinperijää ei ole vielä löytynyt
  • Eilen tv osa !/10: "Kaunis elämä"
    Eilen tv osa !/10: "Kaunis elämä"

Tuskin kukaan julkisuudenhenkilö on missään vaiheessa vuosikymmenten aikana pystynyt ohittamaan kuningatar Lenitaa, tuota rohkea, säteilevää ja sanavalmista naista.  Lenitan iätön kauneus sykähdyttää joka kerran, kun hän esiintyy julkisuudessa, ja niin kävi nytkin eilisessä tv-ohjelmassa.   Kun vielä ottaa huomioon sen, että hän esiintyi yhdeksän muun entisen kauneuskuningattarien kanssa. 

Lenita ottaa tilan  niin täydellisesti haltuunsa, että muut näyttävät lähes sulautuvan ympäristöönsä yhtenäiseksi harmaaksi massaksi.  Osa muista misseistä on jopa yli viisikymmentä vuotta nuorempia kuin Lenita, mutta sitä ei  katsoja tule missään vaiheessa edes ajatelleeksi. 

Kauneus ja äly samassa paketissa, jonka itsevarma, nokkela sanavalmius ja samalla herkkyys vangitsevat katsojan täysin puoleensa.  Miten tälläinen kokonaispaketti onkin päässyt syntymään pieneen ja jäyhään Suomeen? Kauneus on syntymälahja ja samoin hyvät geenit, mutta hyvä ja kannustava kotikasvatus ei liene myöskään niitä vähäarvoisempia tekijöitä. 

Kirjassaan "Elämäni ja isänmaani" Lenita itse kertoo kuinka hänen isänsä ja äitinsä esimerkit ovat kannustaneet häntä eniten eteenpäin.  Sodan jälkeinen aika  on jäänyt Lenitan mieleen aikana, jolloin  suomalaiset lähtivät yhdessä rakentamaan isänmaataan.  Perheen kuopuksena hän muistaa vanhempansa yleensä työnsä ääressä ja heidän tinkimättömän vastuunsa lapsista. 

"Yhteisten aterioiden pääsisältö oli keskustelu.  Kaikki tärkeät aiheet sodasta, sotakorvauksista ja jällleenrakentamisesta rasismiin käsiteltiin, ja jokaisen tuli osallistua keskusteluun. Koulunkäynti oli jokapäiväinen teema, ja me kerroimme mitä olimme oppineet. Tieto on valtaa! Ilman tietoa joudumme huningolle. Meillä ei valitettu mistään, vaikka lapsilisiä, toimeentulotukia, asumistukia ym. ei ollut olemassakaan. Rahat toimeentuloon oli itse hankittava omalla työllä", kirjoittaa Lenita.  

Mieleeni jäi erityisesti ohjelmasta, kuinka Lenita kertoi miten he sota-aikana kiersivät maataloissa vaihtamassa omia vaatteitaan ruokaan.  Oma kaunis lempiessuni, johon äiti oli ommellut lemmikeitä, sai kauneudellaan emännän antamaan siitä vaihtokaupassa sokeria, kun sisarten vähemmän kauniista vaatteista sai vain jauhoja. "Kauneus on pysyvä lisäarvo; Äitini opetti minun nauttimaan kauneudesta ja saamaan siitä innostusta ja voimia. Näin epätoivon hetkinä saatiin siitä paljon lohtua ja päästiin eteenpäin". 

Kirjan yhdestä  minun mielestäni varsin  arvokkaasta ja kasvatuksellisesta piirteestä, mistä Lenita mm.  isästään kertoi..  Isä oli varsin taitava väittelijä, joka perusteli kantojaan ja rehevällä huumorilla, ja  hänen vahvuuksiaan  oli myöskin  elävä ja rohkea kielenkäyttö.  "Ja hän ei koskaan kävellyt ylivoimallaan ylitseni, vaan antoi minulle mahdollisuudet perustella kantojani".  (Siinäkö yksi syy Lenitan rohkeuteen sanoa, mitä ajattelee?)

Tämä on ehkä asia, joka jokaisen suomalaisen pitäisi huomioida myöskin omien lastensa kasvatuksessa.  Arvostaa, kunnioittaa enemmän  lastensa mielipiteitä, ilman että ne heti suoralta kädeltä tyrmätään.  Me tarvitsemme Suomeen enemmän juuri näitä rohkeita "lenitoja", jotka eivät  maailmalla jää kulkemaan pitkin seinänvierustoja ja pyytele anteeksi olemassaoloaan, eivätkä jää vain tuppisuina  myötäilemään muiden mielipiteitä.

Tuntuu, että kaikilla on joku mielipide Lenitasta ja erityisesti miehet ovat suhtautuneet häneen julkisuudessa  joskus jopa vähättelevästi -  pelkästä pelostako, että nainen  tulee  liian lähelle heidän valtaansa ja voimaansa miesten omassa maailmassa.  Lenitan kirjan ohjeet menestykseen, ovat varsin suorasukaiset: "Tee raivokkaasti töitä ja usko itseesi", ovat minusta ne tärkeimmät ohjeet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Olin Ruotsissa hommissa Suomen kaupallisessa edustustossa 80-luvulla. Tapasin Lenitan, kun hän tarvitsi hieman apua liittyen sikäläisiin muotimessuihin. Muistan hyvin miten hän piti mallitytöt tiukasti kurissa ja nuhteessa. Minäkään en pystynyt mihinkään #metoo-synteihin ryhtymään, vaikka aihetta olisi ollut pelkästään silminnähdenkin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heh, tuskin moni muukaan sai edes mielensä syvimmissä sopukoissa, että olisi uskaltanut Lenitaa sopimattomasti lähestyä:) Tosin hänen huumorintajunsakin näyttää olevan ihan kunnossa, ettei hän ainakaan turhasta olisi meteliä nostanut.

Pilke silmässä hän ohjelmiaan ja haastattelujakin aina julkisuudessa teki. Kyllä siinä oli kauneudellakin iso osa rohkeuden lisäksi, että hän sai oikeasti merkittäviltä kansainvälisiltä johtajilta haastatteluja kirjoihinsa. Ei siinä harmaat hiiret olisi niin hyvin pärjänneet:)
Äly, sitkeys ja kauneus ovat hyvä yhdistelmä, joka auttaa monessa asiassa eteenpäin itseluottamuksen lisäksi...

Juha Hämäläinen

Minä enemmänkin niitä mallityttöjä katselin. Mutta ei Lenita tuolloinkaan mikään rumistus ollut, 33 vuotta sitten. Pelottavan energinen nainen myös.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #4

Ja tuo energia ja kurinalaisuus näyttää vain edelleen jatkuvan. Ihailtavaa, vaikka jo voisi heittäytyä ikänsä puolesta täysin ansaitulle eläkkeelle. Lenitahan on myös arvostellut ankarasti isojen firmojen toimitusjohtajia, jotka jäävät niin nuorina jo eläkkeelle.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

PS. Olisi kai pitänyt jo blogini yhteydessä mainita, että kollaasikuvat muokkasin itse. Ylin kuva on suoraan Lenitan kirjasta ja toinen kuva on napattu suoraan tv:stä ohjelman aikana 21.2. ("kruunun" olen joskus kuvannut jostakin lehdestä, en muista mistä.)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Myönnän, että Golda Meir ei paininut Lenitan kanssa samassa sarjassa. Kuitenkin tuli mieleen tuo voimakas nainen Israelista. Nainen, joka ei juossut muodin, misseyden, miesten tai ulkonaisen kauneuden perässä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Golda_Meir#/media/Fi...

Ruma ei ollut Goldakaan nuorempana, ei todella. Sen todistaa kuva linkin takaa.

"Golda Mabovitz syntyi Venäjän keisarikunnassa Kiovassa, Ukrainassa vuonna 1898. Lapsuutensa aikaisimmaksi muistikuvaksi Golda mainitsee muistelmissaan isänsä rakentamassa estettä talon etuoveen kuultuaan huhuja tulossa olevista juutalaisiin kohdistuvista väkivaltaisuuksista, pogromista. Elinolot olivat kovat keisarikunnan länsirajalla sijainneella alueella, jonne juutalaisia oli pakotettu muuttamaan – Golda ja hänen kaksi sisartaan (Sheyna ja Tzipke) olivat usein nälissään ja kylmissään. Goldan seitsemästä sisaruksesta viisi kuoli lapsuudessaan." Wikipedia

Golda Meir, sankari isolla ässällä. Lenita, pintaliitäjä isolla peellä. :)

Juha Hämäläinen

Olivat hieman eri sarjoissa. Lenita oli muodin ja kauneuden sekä laatusukkien lähettiläs. Golda antoi tappokäskyjä kuten murhautti yhtä lukuunottamatta kaikki palestiinalaiset terroristit, jotka ampuivat 1972 Münchenin olympiakylässä Israelin joukkueen jäseniä.

Golda oli todella femme fatale.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Femme fatale't ovat elokuva- ja viihdemaailman kevytkenkäisiä miesten nielijöitä. Juha varmasti tuntee minua paremmin tuota taiteellista genreä edustavan 'sankarryhmän' edustajia.

Golda Meir on sankari, kansallissankari, jota historia ei tule koskaan unohtamaan.

Rinnastuksena karu tämäkin, mutta menköön: Jeanne d’Arc painii Goldan sarjassa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeanne_d%E2%80%99Arc...

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #6

Femme fatale oli huumoria. Golda Meir oli kovaotteinen siionisti. Se tarkoittaa, että hän syyllistyi lukuisiin kv.oikeuden määrittämiin tekoihin, jotka ovat rikoksia. Hän otti useasti omankädenoikeuden käyttöön valtion nimissä. Sitä en laske sankariteoksi. Ymmärrän hänen motiivinsa, vaikka teot olivat rikollisia.

Yksi mitätön yksityiskohta mihin omankädenoikeus johti oli siviilien tappaminen, joilla ei mitään tekemistä terrorismin kanssa. Tämän takia en voi osoittaa kunnioitusta Meirille kuten teet.

70-luvulla Israelin Mossad murhasi Norjassa marokkolaisen siirtolaisen luultuaan tätä Münchenin iskun yhdeksi tekijäksi. Tällaiselle ei ole mitään excusea. Uhrien määrällä ei merkitystä. Yksi on yhtä arvokas kuin sata.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #7

Asioilla on puolensa ja mittasuhteensa ja historiallis-inhimilliset taustansa.

Emmehän syytä Risto Rytiä (eikä varsinkaan Gerdaa ;) niistä erehdyksistä tai harvoista ylilyönneistä, joihin sotilaamme jatkosodan aikana syyllistyivät.

Siitä huolimatta olet oikeassa; syyttömien tappamiselle ei ole "mitään excusea".

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Markku, ei tietenkään Lenita paini samassa sarjassa Golda Meirin kanssa. Mutta ei hän ole myöskään mikään vain pinnallinen muotinukke, joka on juossut vain kepeiden ja tyhjänpäiväisten asioiden perässä.

Diplomiekonomiksi hän valmistui Svenska handelshögskolanista vuonna 1961. Lisäksi Airisto on muun muassa opiskellut tv-journalismia Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Kielitaitokin on ihan kohdallaan. Englanti, saksa ja venäjä kotimaisten lisäksi, ei ole huono saavutus muutenkaan näin osaavalle monipuoliselle ja puuhakkaalle naiselle.

Lenita on tehnyt myöskin merkittävän uran tv-toimittajana ja juontajana prime-time ajankohtaisohjelmissa. Eniten hän on kuitenkin saavuttanut monien mielestä tehokkaana vienninedistäjänä ympäri maailmaa suuntautuneilla kiertueillaan.

Siitä todistuksenakin hän on saanut merkittävän sijoituksen Suomen kymmenen vaikutusvaltaisimman naisen kärkijoukossa. (Taloustutkimus 2008) Ei huono sijoitus ollenkaan:) Tietokirjailijana Lenita on myös suosittu luennoitsija, josta suuri ansio tulee myöskin hänen kahdeksasta julkaistusta kirjastaan. Niistä yksikään ei ole mikään "kauneudenhoito-tai kunto-opas", vaan käsittelevät lähinnä yrittäjyyttä, väestön ikääntymistä, naisten oikeuksia ja globaalitaloutta.

Joten kiistän käsityksesi Lenitan olevan vain kauneudesta ja pinnallisesta elämästä kiinnostunut nainen. Jotkut superyksilöt pystyvät vain tarttumaan moneen asiaan ja sen ohella pitämään huolta myöskin ulkoisesta olemuksestaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Joten kiistän käsityksesi Lenitan olevan vain kauneudesta
ja pinnallisesta elämästä kiinnostunut nainen." Kaija K.

Mielikuvista ei niin vain päästä eroon. Aion tässäkin pitää kiinni omastani. Ehkä olemme yhtä mieltä siitä, ettei Lenita A. kuulu ainakaan syvällisiin ajattelijoihin eikä yhteiskuntamme aatteellisiin suunnannäyttäjiin.

Käsityksemme saattaisivat tulla lähemmäksi toisiaan, jos arvioisimme Aira Samulinin uraa. Hänessä on jotain samankaltaista Lenita Airiston kanssa. Aira S. on syntynyt Hyrsylässä, joka vuonna 1927 hänen syntyessään kuului vielä Salmin rajapitäjään, sittemmin Suojärveen.

Ei ole tullut käytyä Nummella Hyrsylän kylässä Aira Samulinin emännöimässä Hyrsylän Mutkassa. Se tunnetumpi Hyrsylän kylä sijaitsi tosiaan Suojärvellä, luovutetussa Karjalassa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Hyrsyl%C3%A4

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #21

Saatkin pitää Markku, ihan niin kuin moni muukin mies tai nainen:) Mielikuvat ovat vahva tekijä vähän kaikessa ja jo pelkästään jonkun olemus ja tapa vaikka nauraa ei vain miellytä.

Aira Samulinissa on samaa räväkkyyttä ja vahvuutta kuin Lenitassakin. Molemmat ovat synnynnäisiä esiintyjiä, jotka syttyvät kun valot laitaan päälle. Molemmat ovat myöskin hyvin isänmaallisia ja arvostavat suuresti sotiemme veteraaneja. Arvostan kyllä molempia naisia ja myöskin heidän työtään sodan uhrien auttamisessa. Onneksi he vielä jaksavat olla remmissä ja hyvässä kunnossa:)

Eilisessä tv-ohjelmassa Lenitakin toi moneen kertaan syvän kiitollisuutensa veteraaneille ja jopa kyyneleet silmissä. Hän oli kokenut myöskin itse Helsingin pommituksia, joten aihe oli hänellekin hyvin tuttu, ihan samoin kuin se oli Airallekin.

Lenita oli Suomen Neito-titteliä kantaessaan juuri Sotainvalidien Veljesliiton varainkeruukampanjan keulakuva vuoden ajan, jolla kerättiin rahaa sotainvalidien käyttöön ja kuntoutukseen. Aikaisemmat kilpailun voittaneet tytöt olivatkin myös hyvin tunnettuja kaunottaria, eli Teija Sopanen ja Armi Kuusela.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Lenita Airisto on kyllä ollut aina hyvännäköinen ja jopa ylvään näköinen siinä pörrötukassaan.

Mielipiteet ovat sen sijaan varsin tavallisen kanamaisia. Hyvä ettei ole koskaan hakeutunut politiikkaan. Varmasti olisi päässyt jos olisi pyrkinyt.

Politiikassa tarvitaan kyllä naisia, mutta ei Lenitan kaltaisia tyhjäpäitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Arto: "Politiikassa tarvitaan kyllä naisia, mutta ei Lenitan kaltaisia tyhjäpäitä."

Nyt et kyllä tiedä mistä puhut. Lue edellä oleva ansioluettelo Lenitasta, niin et voi enää olla ainakaan rehellisesti tuota mieltä, mitä kirjoitit.

Se että Lenita on kirjoittanut ja arvostellut mm. liikemiesten urheilusukkien käyttöä puvun kanssa, lienee kyllä minunkin mielestäni ihan aiheellinen huomautus.
Ulkomailla, erityisesti vanhoissa sivistysmaissa arvostetaan asiallista pukeutumista enemmän kuin meillä Suomessa ja se kannattaa ottaa huomioon ainakin vientimiehenä- tai poliitikkona kulkiessa. Taiteellisilla ja kulttuurien aloilla se ei ole niin tärkeää, mutta muuten kyllä:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Katso vastaus no. 17.

Akateemisella sivistyksellä, eikä älyllä, eikä edes viisaudella ole merkitystä jos ei ole alkeellistakaan tajua hienotunteisuudesta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Jossakin klikkaa kun Lenitalla on tapanaan kikattaa lausahduksilleen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Se on ymmärtääkseni vain huono opittu tapa, jonka perimmäinen tarkoitus lienee keventää tunnelmaa? Kaikilla on omat arveluttavatkin tapansa,- jopa Lenitallakin:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kikatus on erittäin äsrsyttävää, samoin ärsyttää se flirttaileva asenne ja suhtautumistaoa asiaan kuin asiaan ja kaikkeen mahdolliseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sattumalta näin TV:stä sellaisen välähdyksen missä Lenita kerskui miessuhteillaan nimeltä mainiten.

Jos joku mies niin tekisi, niin pitäisin sitä vähintään yhtä epäherrasmiesmäisenä kuin salaa kuvattujen rakasteluvideoiden julkaisemista ja niillä kerskumista.

Pitäisin tällaista miestä idioottina ja taulapäänä, sama kohtelu myös naisille jotka käyttäytyy vastaavalla tavalla.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Arto, näin saman ohjelman joskus viime vuonna ja muistan kyllä ajatelleeni, että ei Lenitan olisi kannattanut nimiä mainita. En kyllä katsonut sitä edes kerskumiseksi, koska ei siihen ollut mitään aihetta. - Ei ainakaan sen näyttelijän kohdalta, mutta erehdykset ovat myöskin inhimillisiä. Onhan Lenita kuitenkin vapaa sinkku, joten sen suhteen ei ole moitteelle sijaa:)

Näyttelijät taitavat olla suhteistaan muutenkin avomielisiä, maine vain kasvaa, mutta muiden nimet ovat taas epäkunnioittavia, jos niitä nimiä siinä ohjelmassa myöskin mainittiin.. Siitä olen samaa mieltä kanssasi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #20

Kai sitä voi mainita kenen kanssa on seurustellut, niin miehet kuin naisetkin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #44

...mutta jospa seurustelukumppani ei ollut vapaa nainen tai mies? Harvoin kai sitä kukaan haluaa puolisoaan loukata, kun totuus tulee ilmi ensin julkisuudessa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #47

Se taas on puolisoiden välinen asia.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Arto, ainakin itse olen ymmärtänyt tilanteen usein olevan niin, että julkisuudessa pysyäkseen henkilön on aika ajoin tarjottava makupaloja (yleensä yksityiselämään liittyviä "tirkistely"juttuja) medialle ja yleisölle. Tämän piirteen aiheuttajia olemme me tava-ihmiset.

Lenitalla lienee intressinsä pysyä julkisuudessa, nimenomaan mielipidevaikuttajana. Toisekseen Lenita saattaa noilla kommenteillaan aurata latua sille, että myös naiset voivat halutessaan kertoa miessuhteistaan ilman pelkoa tulemisesta leimatuksi.

Enkä nyt usko, että oikeasti ajattelisit Lenitan olevan taulapää - kunhan vain periaatteesta jänkkäät :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"myös naiset voivat halutessaan kertoa miessuhteistaan ilman pelkoa tulemisesta leimatuksi."

En yhtään suo ymmärrystäni miehille jotka puhuvat naissuhteistaan, saatika kerskuisivat niillä. Olen oikeasti sitä mieltä että sellaiset miehet on taulapäitä, tai eivät ole oikein aikuistuneet, siis jonkinlaisia teinejä, teini ikä jäänyt päälle.

"Enkä nyt usko, että oikeasti ajattelisit Lenitan olevan taulapää - kunhan vain periaatteesta jänkkäät :)"

Jänkkään mitä jänkkään, oikeasti olen sitä mieltä että sellainen joka tälläistä jankkaa on itsekin taulapää, :) siis minä itse olen, mutta en minä itseäni fiksuna ole koslaan pitänytkään, kuten Lenita.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #28

Älähän Arto ole nyt turhan vaatimaton. Siitä vaan tulta päin kuten Lenitakin tekee:)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Olen näkevinäni tiettyä yhdennäköisyyttä Kaijan ja Lenitan välillä. Ehkä kumpaisestakin välittyvä älykkyys vielä lisää sitä?

Ja tämän Kaija saa ottaa reilusti kehuna :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heikki, kiitos suurenmoisen kauniista sanoistasi, jotka pelastavat minulta vielä monta, monta huonoa tulevaakin päivää:)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kaija on luonnollisena paljon kauniimpi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos kohteliaisuudestasi Margareta! Ei kyllä nyt pidä tuo paikkaansa, mutta arvostan kuitenkin aina kauniita sanoja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #48

En minä kohteliaisuudesta kehu, tarkoitan aina mitä sanon. Sinulla on paljon nätimpi hymy, Lenita Airistoa rumentaa kasvojen kiristys.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En ole oikein saanut mitään irti kyseisestä tyypistä. Sitäkin enemmän ihmettelen millä auktoriteetilla hän esiintyy ja miksi häntä kuunnellaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sinä Vellu olet vielä niin nuori, ettet varmaankaan katsellut TV:stä jatkoaikoja ym. mielenkiintoisia ohjelmia joskus 70-80-luvulla. Niissä Lenita kunnostautui nokkelana ja fiksuna tyttönä Hannu Taanilan ja muiden silloisten ajanhengessä eläneiden toimittajien kanssa.

Millä auktoriteetillä nyt ihmiset yleensä esiintyvät? Harva on ehtinyt niin paljoon mukaan kuin mitä Lenita on tehnyt mm. tekstiiliteollisuuden hyväksi. Ne ajat ovat nyt ohitse, mutta hänen kirjansa ovat myöskin täynnä asiaa, joita ei ihan mattimeikäläinen pysty kirjoittamaan:) Annetaan nyt arvo hänellekin, vaikka hän onkin poikkeuksellisen kaunis ja vieläpä nainen:) Miehiä tuolla TV:ssä esiintyy paljon vähemmälläkin ansiolistalla, joita kukaan ei edes kyseenalaista...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Synnyinkin vasta 81 joten ei tullut paljoa töllötintä katsottua.

Mitä hän on siis tehnyt,jotain konkretiaa,että voidaan miettiä onko hänellä jotain annettavaa yhteiskunnallisiin asioihin. Hän kuitenkin niitä kovasti tykkää tyrkyttää.

Toki arvon annan jokaiselle on sitten mies tai nainen. Sukupuolella ei ole minulle mitään merkitystä näissä asioissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

No juu, nyt en enää ihmettele, jos et ole hänen parhaita tv- töitään nähnyt. Mutta jos nyt viitsit vielä katsoa tuosta kommentistani 13 vaikka noiden Lenitan kirjoittamien kirjojen määrän, niin luulisin sinun ymmärtävän miksi hän on niin tunnettu. Epäilen myöskin, että hänen pitäisi itseään mihinkään varsinaisesti tyrkyttää, taitaa olla ihan toisinpäin:)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Vellu Heino

Lenita Airistoon tuo ei kyllä sovi, mutta jos tarkoitit Tarja Halosta niin sitten olen kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Haloskan mielipiteet asioista on mennyt hieman ohi aina. Hän ei sielti tiemmä esitä tietävänsä kaikesta kaikkea

Auktoriteetiksi varmaan riittää presidenttiys. Mikäs tällä toisella olikaan vastineena?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lenita Airisto on ja on aina ollut fiksu ja filmaattinen maailmankansalainen , jonka kaltainen naisihminen joutuu helposti kokemaan ylenkatsetta sekä naisten että miesten keskuudessa täällä Suomessa. Teot kuitenkin puhuvat puolestaan.

Kateus on katoamaton luonnonvara.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Bravoo Pekka! Hienosti muotoiltu kommentti. Olen samaa mieltä, että monet eivät oikein kestä pätevää naista, joka hallitsee monia eri alueita ja on vielä kaiken muun lisäksi hyvän näköinenkin. Liikaa annettu "lahjoja" yhdelle ihmiselle, joita harvalle on luonnostaan siunaantunut...

Monet menestyneet ihmiset ovat saaneet sen tuta jo kouluajoista lähtien, - lähinnä koulukiusaamisena ja eristämisenä. Samoin erilaiset nettipalstat ovat kuulema täynnä näitä katkerien ja kateellisten ihmisten purkauksia tunnettuja ihmisiä kohtaan. Itse en niistä tiedä mitään, kun käytän vain tätä Uutta Suomea...riittää minulle:)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kauneus on katsojan silmissä, myös kun naisen kauneudesta puhutaan. Jouko Turkka totesi kerran tv:a Lenitan ulkomuodosta "Kasvot kuin Malmin mustalaisella" Lapsettomana Lenitalla on ollut aikaa paistatella julkisuudessa, mutta ainakaan minulle ei nyt heti tule mieleen mitä suurta hän on aikaansaanut, turhanpäiväinen ohjelma, eipä ole tarvetta katsoa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tarkka "akka" Lenita on. Joskus "sata" vuotta sitten keskustelimme aika tiukkasävyisesti eräässä aikakauslehdessä hänestä olleen kansikuvan aiheesta ja, mitä siitä oli sovittu. Sovittiin kuitenkin. Kyse ei ollut rahasta silloin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tuo on kyllä helppo uskoa Lenitasta Heikki, sillä ei monikaan muu nainen pystyisi pitämään verbaalisesti niin hyvin puoliaan väittelyssä kuin juuri Lenita:) Kirjan tietojen mukaan hän vielä tykkää väittelyistä, kun siinä saa ihmiset ajattelemaan itse asioita. Ei ollenkaan sinänsä huono ajatus... Tämähän oli muistaakseni myöskin tätä "isän perintöä", joka tykkäsi myös haastaa ihmisiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"monikaan muu nainen pystyisi pitämään verbaalisesti niin hyvin puoliaan väittelyssä kuin juuri Lenita:) "

Aika moni mies ja aika moni nainen on verbaalisesti parempi kuin Lanita, mutta siinä hän on ylivoimainen että näyttää olevan niin ihastunut omaan verbaliikkaansa, samalla tavalla kuin omaan pörröpäiseen habitukseensa. Hän ei näköjään pysty piilottamaan, eikä yritäkään piilottaa omaa narsismiaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Joissakin täällä luettavissa olevissa miespuolisten kommentoijien viesteissä on selkeitä merkkejä voimakkaasta kastraatioahdistuksesta, jonka voimakkaaksi ja jopa uhkaavaksi koettu nainen voi epävarmassa miehessä saada aikaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Joissakin täällä luettavissa olevissa miespuolisten kommentoijien viesteissä on selkeitä merkkejä voimakkaasta kastraatioahdistuksesta, jonka voimakkaaksi ja jopa uhkaavaksi koettu nainen voi epävarmassa miehessä saada aikaan."

Kysehän on otsikonkin mukaan "noitanaisesta".
Noidathan ovat ilkeitä ja vaarallisia, ainakin tarinan mukaan

Noidat ovat oikeasti vain sepitteellisiä tarinoita.
Eikä ole olemassakaan mitään noitia eikä noituutta.
Myös tällaiset kastraatioahdistuksen tunteetkin ovat sepitteellisiä juttuja.

Jos nyt kuitenkin leikittäisiin että olisi olemassa noitia ja kastraatioahdistusta, niin eikö tällainen kastraatioahdistus olisi nimenomaan noidan aikaansaama ahdistustila, tarkoituksella ja pahantahtoisesti aikaansaatu. :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eivät kaikki noidat ole vaarallisia, puhumattakaan pahoja (pääsiäisnoitakin tuo suklaamunia) - Tässä Lenitasta puhuttaessa "noitanainen" tarkoittaa lumoojatarta, joka osaa ja tekee kaiken mitä haluaa:)

Ennen vanhaan noitia pudotettiin sidottuina veteen ja jos hän pysyi pinnalla, niin hän oli noita ja luulen, että Lenita pysyisi jopa siinäkin tilanteessa pinnalla.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Arto ja Lauri!!! Nyt jatkossa voitte sitten vielä todistaa olleenne oikeassa, jos katsotte seuraavatkin Kolmosen tv- lähetykset. Jääkö Lenita jälkeen muista tv:stä tutuista misseistä, jotka kaikki ovat luullakseni jonkin sortin viihdetoimittajia. Sarjaa tulee kaikkiaan mainosten mukaan kymmenen, joten siitä sitten vain kauniita tyttöjä seuraamaan kotisohvalta joka tiistai. Kyllä se ainakin hölmön Putous-ohjelman voittaa ihan kevyesti:).

Voitte molemmat poijaat jopa oikeasti tuntea suurta ylemmyyttä näiden tyttöjen suhteen ja olla omiin tekemisiinne ja saavutuksiinne tyytyväisempiä kuin ennen sen katselua. Jokainen tyytyväinen päivä ja itseluottamuksen kohotus on voitto omaan laariin!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jätän nämä putoukset ja Suomi-Lovet suosista väliin ja koetan keksiä parempaa viihdykettä TV:stä tai somesta. US on ilmanmuuta viihdykkeenä ylivoimainen, mutta on siellä TV:n puolellakin viihdykettä, kuten kanavat "NAT GEO WILD" ja "Viasat History". HBO:lla on muutama katsottava sarja ja YLE:lläkin on tämä Poldark, sekä uutiset ja ajankohtaisohjelmat.

Onneksi ei tarvitse turvautua mihinkään tosi-TV-paskaan, kun on parempaakin viihdettä olemassa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Poistun takavasemmalle, kun keskustelun taso romahtaa akkamaisesti perinteisen argumentaatiovirheeseen: keskustelijoita keskustelemiseen. Hohhoijaa ...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset