zzz333

Puhuminen on enemmän tabu aikuisille kuin lapsille.

  • Puhuminen on enemmän tabu aikuisille kuin lapsille.

Järkytyin tänään HS:n kirjoituksesta "Suomi ei ole tehnyt vielä kaikkeaan".  Siinä Ujuni Ahmed, joka itse on tullut Suomeen vuonna 1991 ja on tullut itsekin pikkulapsena ympärileikatuksi.  Nyt hän  vaatii tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämistä erillislailla ja ihmettelee, miksi Suomessa ei ole tehty silpomisesta yhtään rikosilmoitusta.  Samaa ihmettelen minäkin. 

Jos kerran sanotaan, että silpominen on jo nyt tälläkin hetkellä Suomessa rikoslain vastaista, niin miksi edelleen  Suomesta voidaan lähettää täällä syntyneitä tyttöjä silvottaviksi Somaliaan, Egyptiin, Iraniin  ja Syyriaan?  

Sulkevatko viranomaiset silmänsä tältä kauhealta kidutukselta, joita nuoret tietämättömät tytöt joutuvat kokemaan?  Jos nykyinen laki ei riitä maahanmuuttaneiden tyttöjen pelastamiseksi, niin vanhemmat tulee rangaista siitä ankarasti.  Eiköhän tämä barbaarinen tapa silloin loppuisi kuin seinään?  Karkoitus tai vankila, lienevät ne parhaat keinot tiedon  levittämiseen, jotta jokainen perhe ottaisi lain myöskin vakavasti.

Kansalaisaloitteen vastustajien mielestä uutta lakia ei tarvita, vaan nykyistä lakia pitäisi vain tehostaa. Just. Ihan samoin kuin eutanasialakiakin puolustellaan, vaikka vain puolet kuolemansairaista ihmisistä saa kunnollista kuolinapua. Liian lepsut lait eivät estä välinpitämättömyyttä ihmisten kärsimyksiä kohtaan. Porsaanreikiä löytyy aina huonoihin selityksiin; kulttuuri, tavat, häveliäisyys.  Riittääkö häveliäisyys selitykseksi tälle kidutukselle?  Minusta se ei riitä. 

Jokainen nainen voi itsekin kuvitella, mikä tuska siinä on, ei vain nyt leikattaessa ilman puudutusta, vaan myöskin koko elämän kestävänä vaivana.  Klitoris, pienet häpyhuulet ja isot häpyhuulet leikataan, jonka jälkeen kaikki ommellaan kiinni ja vain virsaamista varten jätetään pieni aukko.  Synnytykset ovat myöskin vaikeita näille silvotuille tytöille.  Tulee tulehduksia ja muita  fyysisiä ja psyykkisiä terveysongelmia.  Sairaaloihin tulee lähes viikottain ympärileikattuja naisia? Miksi kukaan ei tee heistä ilmoituksia ja aseta vanhempia vastuuseen?

Minusta se on käsittämätöntä, jos  lain noudattamisessa  on vieläkin näin paljon puutteita, ja se lienee nimenomaan  suomalaisten viranomaisten tehtävä.  Kielitaidon puutteesta se ei ainakaan voi johtua, koska ainakin  terveyskeskuksiin riittää tulkkeja maahanmuuttajien avuksi.  

Perhe-ja peruspalveluministeri Annikka Saarikko on esittänyt viime kesänä harkittavaksi  tyttöjen ja naisten sukuelinten leikkauksen kriminalisointia erillisellä lailla muiden Pohjoismaiden tapaan.  Missä viipyvät tulokset ja päätökset?? Ei siihen luulisi montaa kokousta tarvitsevan ja ainahan voidaan kysyä vielä Ruotsistakin apuvoimia pahimpaan hätään.  

Ruotsissa on ollut silpomisen kieltävä laki jo vuodesta 1982.  Minusta Suomi ei voi kutsua itseään sivistysvaltioksi niin kauan kuin se sallii tämän hirveän teon puoluskyvyttömille nuorilleen.  Meidän ei tarvitse ottaa huomioon, eikä missään olosuhteissa hyväksyä, näin raakalaista perinteistä tapaa, joka on  verrattavissa  Isisin raiskaamiin  naisiin, ja kaikki  vain uskonnon varjolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Satuin näkemään hetki sitten lauseen, jossa Aristoteles toteaa: "Nainen on epätäydellinen mies, hän on jäänyt alemmalle kehitysasteelle". (Makedonia 322 ekr.)

Pitääköhän monikin miespuolinen lakia porsaanreikineen riittävänä, kun sillä ei ole niin väliä mitä viattomille pikkutytöille ja nuorille naisille tehdään, kun he muutenkin ovat "epätäydellisiä"?

Sosiaali- ja terveydehuollon- ja maahanmuuttoammattilaisten pitäisi nostaa tästä iso meteli, jos he oikeasti välittäisivät mitä näille tyttöparoille tehdään. Minusta se on jo kansalaisvelvollisuus.

Kansalaisaloite silpomisen kieltävästä erillislaista pääsee eduskunnan käsittelyyn, kunhan 50 000 nimeä on kerätty. Onko näin selvän epäkohdan käsittelyyn jälleen kerran kerättävä nimiä, ja kuten usein ennenkin sekin voidaan taas jättää pöydälle selvityksiä varten. Olen itse lopen kyllästynyt tähän päättäjien hidasteluihin, vaikka lisäys lakiin ei liene kovinkaan monen mutkan takana?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Ateenassa lomailin noin kuukausi sitten. Tapasin muuten Platonin eräässä kulmakuppilassa ja hän kertoi oppi-isänsä Sokrateen lausuneen:

“Ei ole miehen ja naisen välillä oleellisempaa eroa kuin kaljun ja hiuksisen miehen välillä; sekä mies että nainen tarvitsevat samoja asioita, oikeudenmukaisuutta ja järkevyyttä, ollakseen hyviä; kaikki ihmiset ovat siis hyviä samalla tavalla, koska samat ominaisuudet tekevät heistä hyviä”

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Juhani, tuo oli viisas ja mieluisa kommentti meille naisille... Sokrates ymmärsi siis enemmän ja paremmin naisia kuin Aristoteles konsanaan:)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olisi hyvä liittää uutistausta, joka lienee tämä?:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005680254.html

Minä olen aiemminkin kommentoinut asiasta ja kerännyt YK:n ihmisoikeuspykäleitä sekä lasten pykäleitä:

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Aloitetta voisin kannattaa, kun kaikki lapset huomioidaan, ei pelkästään tyttöjen.

Lasten oikeuksista käsitteleviä pykäleistä tämä on merkittävä asia:

24.3 lukee:

"Sopimusvaltiot ryhtyvät kaikkiin tehokkaisiin ja tarkoituksenmukaisiin toimiin poistaakseen lasten terveydelle vahingollisia perinteisiä tapoja."

Näin ollen lapsen oikeus ruumiiseen ei saa kajota ilman tämän suostumusta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyviä ajatuksia lasten oikeuksista, mutta miten sitten on mahdollista, että vieläkin HS:n mukaan silpomiset 15-49 vuotiaiden naisten osalta jatkuvat, kun näinkin suuria prosentteja saamme lukea? Esimerkiksi Sudanissa, Somaliassa, Egyptissä, Malilla ja Guineassa silvottujen naisten osuudet ovat yli 80-prosenttia väestöstä. Joissakin maissa jopa 98-prosenttia. Nuo ovat järkyttäviä lukuja!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tytöt silvotaan, pojat ympärileikataan. Ympärileikkuun taustalla ollut terveydelliset näkökohdat joita silpominen ei sisällä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen tuosta samaa mieltä Jarmo, ettei näitä kahta erillistä asiaa voi sotkea yhteen. Sillä vain yritetään siirtää keskustelu itse asiasta, eli juuri naisten ja tyttölasten vammauttamisesta.
Tiedän myöskin muutamia perisuomalaisia miehiä, joilla on esinahka leikattu ihan terveydellisistä syistä. Tietääkö joku vastaavaa tapausta ja perisuomalaista naista? Olisi hyvä kuulla siitäkin edes kerran.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Eipä tähän käytäntöön voi puuttua sillä kaikkien "hyvien ihmisten" eli rasmuslaisten, refugees hospitality klubilaisten ja muiden vastaavien mielestä sellainen on rasismia. Kyse on kulttuurillisesta tavasta ja koska kaikki kulttuurit ovat yhtä arvokkaita ja hyviä (paitsi länsimainen, mutta siis kaikki muut) niin meidän pitää hyväksyä. Näin siis kaikkien "hyvien ihmisten" mielestä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Hyvät ihmiset" Mitähän ja ketä he ovat? Tulisivat nyt tänne puolustamaan naisten silpomisia, joita vielä tehdään pahaa aavistamattomille nuorille tytöille väkisin. Ahmedin mukaan nuoret naiset olivat olleet silpomishetkellä 6-9-vuotiaita.

Odotan jälleen vastauksia niiltä, joiden mielestä tämä on ihan kulttuurinen, hyväksyttävä perinnetapa, johon muilla mailla, eikä ihmisillä ole syytä mitenkään puuttua. Ei edes ihmisyyden ja pikkutyttöjen itsemääräämisoikeuden puolesta? Noitavainotkin kuuluvat menneisyyteen, miksi ei sitten tämä tapa olisi siihen verrattavissa oleva "kärsimysnäytelmä".

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Mm. Rasmuksesta näitä löytyy. Siellä on varsin usein näitä tällaisia kultturellisia tapoja puolustavia tai jopa ylistäviä kommentteja. Sinne ei muuten kannata sitten liittyä, koska jos liittyy ja kommentoi sinne jotain ryhmäläisten kanssa erimieltä olevia kommentteja niin saa bännin ja sillon koko ryhmän kommentteja ei enää edes pysty näkemään. Paitsi tekemällä itselleen varatilin. Esim. vaikkapa tämän blogin linkkaamisesta sinne saisi välittömästi bännin.

Rasmus:

https://www.facebook.com/groups/RASMUSGROUP/about/

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #12

Ai löytyy vai? Kappas kun itse olen Rasmuksessa ja kukaan muukaan lisäkseni ei hyväksy.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #15

Siellä niitä on. Usein tosin jälkipoistettuina eli kuvakaapit on aina kultaa jos sellaisia huomaa. Itselläkin muutamia, joissa näiden "sotapakolaisten" raiskaamiksi joutuneita tyttölapsia syyllistetään rasismista koska eivät ole vapaaehtoisesti "sotapakolaisille" antaneet. Joten "sotapakolainen" on sitten seksuaalisessa hätätilassaan joutunut ottamaan väkisin. Mikä ryhmänne aktiivien mukaan on täysin oikein ja ansaittukin rangaistus siitä kauheasta rasistisesta kieltäytymisestä sille lapselle. Näin mm. aktiivinne mesosivat silloin siitä Sipilän kotipaikkakunnalla tapahtuneesta alaikäisen joukkoraiskauksesta. Je on samaa settiä siellä ollut sittemminkin.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ihmiset pelkäävät rasistin leimaa ja se saa heidät toimimaan moraalittomasti tässä tyttöjen silpomisasiassa.Tai jotkut ajattelevat että se on kulttuuriin kuuluva asia, meidän ei kuulu tuomita koska meidänkin kulttuurissa on epäkohtia jne. Suomen toimintaa voi jopa nähdä pahuudeksi koska se aiheuttaa suurta kärsimystä muslimitytöille.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juuri näin Nita. Kun puhutaan naisten-ja miesten tasa-arvosta, niin tämä jos mikä on pahimmanlaatuista epätasa-arvoa ja naisten halveksuntaa. Katsotaan naisten olevan vain miesten lekkikaluja ja suvunjatkajia. Tämä suoraan Wikipediasta koottua tietoa:

"Silvonnan tarkoitus on kontrolloida naisen seksuaalisuutta. Naisen seksuaalista nautintoa pyritään estämään, jotta nainen ei olisi uskoton, eikä olisi yhdynnässä ennen avioliittoa. Silvonta on alun perin lähtenyt liikkeelle miesten halusta varmistua, että naiset ovat neitsyitä mennessään naimisiin, mutta myös monet naiset haluavat, että heidän tyttäriensä sukupuolielimet silvotaan. Joskus naisen vagina ommellaan kiinni, ja siihen jätetään vain pieni aukko. Aviomiehen on tarkoitus leikata vagina auki hääyönä. Vaginan ompelulla taataan, ettei nainen ole voinut harrastaa seksiä ennen avioliittoa. Tässä kulttuurillisessa mielessä se on ikään kuin toinen immenkalvo.
Naisten sukupuolielimien silpominen liittyy tiettyihin voimakkaan patriarkaalisiin kulttuureihin. Silvontaa harjoittavat nykyisin pääosin muslimit Afrikassa, jossa se on heimoperintönä jäänyt elämään".

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Iraniin?

http://www.stopfgmmideast.org/countries/iran/

Naisten ympärileikkaus ei ilmeisesti ole kovin yleistä vaikka ei tosin ilmeisesti täysin laitontakaan. Iranissa yliopisto-opiskelijoista yli puolet on naisia ja tuo äitien halukkuus ympärileikkauttaa tyttäriään korreloi tiettävästi negatiivisesti koulutustason suhteen. Muutenkin se lienee vähemmän yleistä shiiojen parissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Juha kommentista ja linkistä. Heikko koulutus ja puhdas tietämättömyys ovat suurimmat uhat kaikkeen muuhunkin edistykseen. Lukutaidottomuus myöskin lienee noissa monissa maissa hyvin tavallista, joka ei tiedonkulkua edistä...

Katselin tässä myöhemmin Hesarista näitä silpomisten yleisyyttä eri maissa ja siinä mainittiin vain Irak 8 -prosenttia naisista ja seuraavana näistä vähäisimmistä maista oli mainittu, yllätys sinänsä Niger 2 - % ja Kamerun vain 1-% naisista on joutunut kokemaan tämän kauhean silpomisen. Kaikista maista ei kylläkään ole vertailukelpoista aineistoa saatavilla.

Maailmalla on vielä toivoa, mutta meillä sitä voisi nyt huomattavasti nopeuttaa. Yhtäkään tyttöressua ei saa enää lähettää kotimaihinsa, tai sinne lähetetään vanhemmat lopullisesti ja tytöt otetaan huostaan Suomeen hellien käsien hoivattavaksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Aurinkoista iltapäivää vain teille kaikille. Ulkoa tultuani havaitsin ihmeekseni, että minulla on tähän blogiini 18-suositusta, joista toki aina iloitsen. Se on minusta se paras mittari ylipäätään, että kannattaako näitä omia ajatuksiaan esiin tulleista tapahtumista edes tuoda jatkossa enää esiin.

Se miksi tuota ihmettelin oli se, että vain kaksi naista oli tätä suositellut. Olisin luullut sukupuolijakautuman olevan ihan erilaisen. Miksi juuri naiset eivät aja eniten maahanmuuttaja naisten onnea ja myöskin kärsimysten minimointia??.... Toki otan huomioon senkin, että itse kirjoitan niin tylsästi ja huonosti, ja te naiset olette siinä suhteessa kriittisempiä ja vaativampia lukijoita kuin miehet.:)

Nyt kuitenkin ainakin tässä blogissa pitkän plussan tililleen vetivät miehet ja siitä heitä kovin kiittelen ja vielä syvien kumarrusten kera, - samoin toki kiitän teitä kahta naista:)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sen verran kipeitä aiheita, ettei oikein uskalla sanoa mitään. Barbaarikulttuuri nyt kumminkin on tasa-arvoista sivistyksen kanssa, jos hyväksytään monikulturismi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ymmärrän hyvin jos poliitikkojen pitää olla vähän kieli keskellä suuta, ettei vain suututtaisi yhtäkään äänestäjäänsä. Mutta mitäs me tavalliset pulliaiset panttaisimme mielipiteitämme, kun sillä ei ole mitään vaikutusta elämäämme?... Minusta meidän naisten juuri pitäisi eniten tukea toisia naisia, joilla elämä on meihin verraten tosi epätasa-arvoista ja täynnä alistamisen - ja vähättelyn kulttuuria.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tämä naisten surkea ja alistettu asema on suurin syy siihen, että olen kirjoitellut täälläkin naisten etupainotteisesta pääsystä maahamme näiden nuorten miesten sijaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Oikeusoppineilla voi tietenkin olla vastakkaisia argumentteja, miksi erillislakia ei tarvita tai se olisi haitallinen. Itse kuitenkin toivoisin, että tuo Saarikon esittämä ajatus etenisi. Näin maallikkojärjellä en näe syytä, miksi naisten sukuelinten silpomista ei voisi määritellä rikokseksi ihan erikseen, vaikka siihen olisi sovellettavissa muutakin lainsäädäntöä.

Silloin ainakin olisi selvää, että tytön saattaminen (ei välttämättä edes pakottaminen, koska kyse on lapsesta, jolla ei ole edellytyksiä asettua aikuisia vastaan) tilanteeseen, jossa hänen ruumiillista koskemattomuuttaan loukataan julmasti, on aina rikos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset