Mietteitä ja sirpaletietoja maahanmuutosta sieltä ja täältä.

 

EU-komission yhteisen tutkimuskeskuksen rahoittama, Columbian yliopisto toteuttama tutkimus ennustaa, että ilmastonmuutos aiheuttaa vuosisadan loppuun mennessä miljoona turvapaikanhakijaa vuodessa, siis joka vuosi!  Vuonna 2015  EU-maihin jätettiin 1,2 miljoonaa turvapaikkahakemusta, jonka seurauksia yritetään vieläkin sulatella ja hoitaa edes jotenkin kuntoon vastaisen varalle. 

Jotain on tehtävä enemmän  ilmastonmuutoksen – ja syntyyvyydensäännöstelyn suhteen.  Ihmismassoja on saatava vähenemään, jos ei hyvällä niin  ainakin uhkailemalla. Muuten me kaikki lähes tukehdumme tähän ihmispaljouteen.  Brittitaloustieteilijä Stephen D. Kingin kauhutarinassa kansat halajavat takaisin vain oman kansallisvaltioidensa kotoisaan huomaan.

Osittain jopa Britit jo halusivat sulkea maansa EU:n hyysäävältä pakolaispolitiikalta. Saksassa on kiehunut jo kauan eräänlainen merkelvastaisuus, joka on vain kiihtynyt vuosien aikana vuoden 2015  alkaen.

Nyt koko Euroopassa alkaa olla samansuuntaisia haaveita.  Pelätään oman maan ja kulttuurin häviämistä  ja samalla yhteishengen oman maan sisällä heikkenevän niin totaalisesti, ettei tulevaisuudessa enää ponnistella yhteisen hyvän luomisessa, vaan jokainen haalii vain omiin taskuihinsa kaiken mitä irti saa. 

Hetkinen, eikös maailman varallisuus jo nyt ole siirtynyt vain pienen rikkaan porukan taskuihin, joka vuosi aina vain  enemmän ja enemmän?  Kehitys alkoi muinoin Nokia-buumin aikoihin, tai ainakin silloin tavallinen kansa heräsi huomaamaan, kuinka eriarvoisia me olemme palkka-ja eläkepolitiikassamme.  100-kertaiset erot vuosituloissa olivat meillekin ihan uusi ilmiö, mutta mehän kuljimme ajan hengessä Usa:n optio- ja muun palkkiopolitiikan perässä. 

Muistan vielä hyvin meidän nykyisen presidenttimme Niinistön lauseen asiasta valittaneille: "Ahneuden sääntelyyn ei ole laillista keinoa".  

Utopistinen ajatus täysin vapaasta liikkumisesta  EU:n sisällä on murentunut, kun erot eri maiden sosiaaliturvassa ovat niin suuret.  Varsin suuri osa Eurooppaan tulleista edustaa ilmiötä, jota CESifo kutsuu "turvapaikkaturismiksi".  Liian monet tulijoista ovat pyrkineet Eurooppaan, ei suojelun, vaan paremman elintason vuoksi. Eihän siinä muuten mitään pahaa olisi, mutta emme todellakaan pysty kerralla kotouttamaan kieltaitoisia ihmisiä, jotka pystyisivät itsensä elättämään edes  moniin vuosiin.  Tilat ja varat eivät yksinkertaisesti  riitä miljoonien tuloon lyhyen ajan sisällä, kuten nyt on tapahtunut.

Liian moni jopa lukutaidoton tulija, ei tutkimusten mukaan pysty työllistymään niihin  alhaisemman tason töihin juuri koskaan, kun koko Europassa on nuorisotyöttömyyttä jo ennestäänkin.   Osmo Soininvaaran mukaan Eurooppaan pyrkivien määrä lasketaan tulevaisuudessa jopa kymmenissä miljoonissa. 

Kysymys kuuluukin: että ovatko nykyiset oman sosiaaliturvansa rakentaneet oman maansa kansalaiset valmiita riittävästi jakamaan aikaisemmin  keräämänsä turvan uusien tulijoiden hyväksi?  Kakku ei vain riitä kaikille yhtä suurena kuin tähän asti. Oletko sinä itse siihen valmis? Se pitäisi selvittää ennen kuin ottaa liian voimakkaasti kantaa maahanmuuton rajattomaan tuloon?

Viimeisessä saksalaisessa Stern-lehdessä kerrotaan avoimesti, kuinka monet ovat jo täysin kypsiä vaihtamaan Merkel jämäkämpään politiikkoon, ja arvostelevat kovin sanoin, kuinka koko Saksa  jakautuu tämän maahanmuuttopolitiikan johdosta kahtia. Aikaa on enää vähän. 

Saksalaisten  alun tervetulofiilistelyt ovat vaihtuneet ärtymykseen ja maahanmuuttovastaisuuteen, vain kolmessa vuodessa!  Jokainen murha, pahoinpitely tai maahanmuuttajien seksuaaliset ahdistelut ovat vaihtuneet syyttelyksi Merkelin aikanaan lausumiin tervetulotoivotuksiin, joka toi toivoa monille pakolaisille vaikeissakin pako- olosuhteissa.  Helposti on unohtunut, että vain 15 % rikoksista on pakolaisten tekemiä.  Saksassa " Muti Merkel" on jo syli avoinna odottamassa heitä.  Se on käynyt ilmi monissa raporteissa , että Saksa oli se toivemaa Ruotsin ohella.  

Laaja siirtolaisuus vaatii jo erityistä lainsäädäntöä ja organisaatioita,  joka toivon mukaan saadaan EU-n yhteisessä suunnitelmissa vähirtellen  kuntoon.  CESifon mukaan on löydettävä keinoja, joilla Eurooppaan  muuton kannusteita vähennetään,  ja varsinainen humanitaarinen perusta  saadaan aikaan, on se sitten parempia leirejä yhdistettynä kiintiöpakolaisten jakamista kaikkiin EU-maihin tasaisesti resurssit huomioon ottaen.   Ja  toivon mukaan juuri näistä avuttovimmista ja oikeasti hädänalaisista  saadaan suurin osa  EU-n avun piiriin.  Sisäministeri Mykkäsen ehdotukset ovat mielestäni ihan  oikean suuntaisia.  

Ei ole oikein houkutella ihmisiä lähtemään kodeistaan haaveiden perään, kuten taannoin kerrottiin Hesarissa Afrikassa  asuneen ihmisoikeusjärjestön työntekijän toteamus, että siinä vaiheessa kun  kyliin ja savimajoihin saadaan telkkarit, niin ihmiset haluavat lähteä paremman elintason maihin.  Tyytymättömyys kasvaa myös jo tänne päässeille maahanmuuttajille, kun "telkkarin luomat illuusiot" eivät olekaan heti saavutettavissa.   Siinä on myöskin tarpeeksi syitä slummien rikollisuudelle, kun  ei  tapeeksi nopeasti pystytä saavuttamaan ja toteuttamaan epärealistisia haaveita. 

Kauniiksi lopuksi vielä tunnetun Descartesin toteamus: " Mitään ei ole jaettu  yhtä oikeudenmukaisesti kuin tervettä järkeä – kukaan ei tunnu tarvitsevansa sitä lisää".   

 

zzz333
Sitoutumaton Espoo

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään.
Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu