zzz333

Mietteitä ja sirpaletietoja maahanmuutosta sieltä ja täältä.

  • Obama Trumpin voitosta järkyttyneenä: "Ehkä ihmiset vain haluavat kääntyä takaisin heimoonsa".
    Obama Trumpin voitosta järkyttyneenä: "Ehkä ihmiset vain haluavat kääntyä takaisin heimoonsa".
  • Mietteitä ja sirpaletietoja maahanmuutosta sieltä ja täältä.
  • Haaveet ovat liian usein kaunista utopiaa
    Haaveet ovat liian usein kaunista utopiaa

 

EU-komission yhteisen tutkimuskeskuksen rahoittama, Columbian yliopisto toteuttama tutkimus ennustaa, että ilmastonmuutos aiheuttaa vuosisadan loppuun mennessä miljoona turvapaikanhakijaa vuodessa, siis joka vuosi!  Vuonna 2015  EU-maihin jätettiin 1,2 miljoonaa turvapaikkahakemusta, jonka seurauksia yritetään vieläkin sulatella ja hoitaa edes jotenkin kuntoon vastaisen varalle. 

Jotain on tehtävä enemmän  ilmastonmuutoksen - ja syntyyvyydensäännöstelyn suhteen.  Ihmismassoja on saatava vähenemään, jos ei hyvällä niin  ainakin uhkailemalla. Muuten me kaikki lähes tukehdumme tähän ihmispaljouteen.  Brittitaloustieteilijä Stephen D. Kingin kauhutarinassa kansat halajavat takaisin vain oman kansallisvaltioidensa kotoisaan huomaan.

Osittain jopa Britit jo halusivat sulkea maansa EU:n hyysäävältä pakolaispolitiikalta. Saksassa on kiehunut jo kauan eräänlainen merkelvastaisuus, joka on vain kiihtynyt vuosien aikana vuoden 2015  alkaen.

Nyt koko Euroopassa alkaa olla samansuuntaisia haaveita.  Pelätään oman maan ja kulttuurin häviämistä  ja samalla yhteishengen oman maan sisällä heikkenevän niin totaalisesti, ettei tulevaisuudessa enää ponnistella yhteisen hyvän luomisessa, vaan jokainen haalii vain omiin taskuihinsa kaiken mitä irti saa. 

Hetkinen, eikös maailman varallisuus jo nyt ole siirtynyt vain pienen rikkaan porukan taskuihin, joka vuosi aina vain  enemmän ja enemmän?  Kehitys alkoi muinoin Nokia-buumin aikoihin, tai ainakin silloin tavallinen kansa heräsi huomaamaan, kuinka eriarvoisia me olemme palkka-ja eläkepolitiikassamme.  100-kertaiset erot vuosituloissa olivat meillekin ihan uusi ilmiö, mutta mehän kuljimme ajan hengessä Usa:n optio- ja muun palkkiopolitiikan perässä. 

Muistan vielä hyvin meidän nykyisen presidenttimme Niinistön lauseen asiasta valittaneille: "Ahneuden sääntelyyn ei ole laillista keinoa".  

Utopistinen ajatus täysin vapaasta liikkumisesta  EU:n sisällä on murentunut, kun erot eri maiden sosiaaliturvassa ovat niin suuret.  Varsin suuri osa Eurooppaan tulleista edustaa ilmiötä, jota CESifo kutsuu "turvapaikkaturismiksi".  Liian monet tulijoista ovat pyrkineet Eurooppaan, ei suojelun, vaan paremman elintason vuoksi. Eihän siinä muuten mitään pahaa olisi, mutta emme todellakaan pysty kerralla kotouttamaan kieltaitoisia ihmisiä, jotka pystyisivät itsensä elättämään edes  moniin vuosiin.  Tilat ja varat eivät yksinkertaisesti  riitä miljoonien tuloon lyhyen ajan sisällä, kuten nyt on tapahtunut.

Liian moni jopa lukutaidoton tulija, ei tutkimusten mukaan pysty työllistymään niihin  alhaisemman tason töihin juuri koskaan, kun koko Europassa on nuorisotyöttömyyttä jo ennestäänkin.   Osmo Soininvaaran mukaan Eurooppaan pyrkivien määrä lasketaan tulevaisuudessa jopa kymmenissä miljoonissa. 

Kysymys kuuluukin: että ovatko nykyiset oman sosiaaliturvansa rakentaneet oman maansa kansalaiset valmiita riittävästi jakamaan aikaisemmin  keräämänsä turvan uusien tulijoiden hyväksi?  Kakku ei vain riitä kaikille yhtä suurena kuin tähän asti. Oletko sinä itse siihen valmis? Se pitäisi selvittää ennen kuin ottaa liian voimakkaasti kantaa maahanmuuton rajattomaan tuloon?

Viimeisessä saksalaisessa Stern-lehdessä kerrotaan avoimesti, kuinka monet ovat jo täysin kypsiä vaihtamaan Merkel jämäkämpään politiikkoon, ja arvostelevat kovin sanoin, kuinka koko Saksa  jakautuu tämän maahanmuuttopolitiikan johdosta kahtia. Aikaa on enää vähän. 

Saksalaisten  alun tervetulofiilistelyt ovat vaihtuneet ärtymykseen ja maahanmuuttovastaisuuteen, vain kolmessa vuodessa!  Jokainen murha, pahoinpitely tai maahanmuuttajien seksuaaliset ahdistelut ovat vaihtuneet syyttelyksi Merkelin aikanaan lausumiin tervetulotoivotuksiin, joka toi toivoa monille pakolaisille vaikeissakin pako- olosuhteissa.  Helposti on unohtunut, että vain 15 % rikoksista on pakolaisten tekemiä.  Saksassa " Muti Merkel" on jo syli avoinna odottamassa heitä.  Se on käynyt ilmi monissa raporteissa , että Saksa oli se toivemaa Ruotsin ohella.  

Laaja siirtolaisuus vaatii jo erityistä lainsäädäntöä ja organisaatioita,  joka toivon mukaan saadaan EU-n yhteisessä suunnitelmissa vähirtellen  kuntoon.  CESifon mukaan on löydettävä keinoja, joilla Eurooppaan  muuton kannusteita vähennetään,  ja varsinainen humanitaarinen perusta  saadaan aikaan, on se sitten parempia leirejä yhdistettynä kiintiöpakolaisten jakamista kaikkiin EU-maihin tasaisesti resurssit huomioon ottaen.   Ja  toivon mukaan juuri näistä avuttovimmista ja oikeasti hädänalaisista  saadaan suurin osa  EU-n avun piiriin.  Sisäministeri Mykkäsen ehdotukset ovat mielestäni ihan  oikean suuntaisia.  

Ei ole oikein houkutella ihmisiä lähtemään kodeistaan haaveiden perään, kuten taannoin kerrottiin Hesarissa Afrikassa  asuneen ihmisoikeusjärjestön työntekijän toteamus, että siinä vaiheessa kun  kyliin ja savimajoihin saadaan telkkarit, niin ihmiset haluavat lähteä paremman elintason maihin.  Tyytymättömyys kasvaa myös jo tänne päässeille maahanmuuttajille, kun "telkkarin luomat illuusiot" eivät olekaan heti saavutettavissa.   Siinä on myöskin tarpeeksi syitä slummien rikollisuudelle, kun  ei  tapeeksi nopeasti pystytä saavuttamaan ja toteuttamaan epärealistisia haaveita. 

Kauniiksi lopuksi vielä tunnetun Descartesin toteamus: " Mitään ei ole jaettu  yhtä oikeudenmukaisesti kuin tervettä järkeä - kukaan ei tunnu tarvitsevansa sitä lisää".   

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Moderni maahanmuutto ja moderni vapaa abortti muodostavat yhtälön, jota harvat osaavat avata...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Pertti kommentistasi, mutta missä minä tein virheet/virheitä?
En suinkaan ole työperäistä, enkä myöskään humanitääristä apua vastaan, se on meidän velvollisuutemme toisia ihmisiä kohtaan.

Olen hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan, joka aiheuttaa teillä Ruotsissakin olevia ongelmia ihan liian paljon. Samoin on myöskin Saksassa ja Ranskassa paikallisten lehtitietojen mukaan, joissa on maahanmuuttajien kansoittamia alueita liikaa, jossa eivät ihmiset halua liikkua enää edes päivänvalossa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Työperäinen tai humanitäärinen maahanmuutto.. Kuka ne osaa eroittaa
toisistaan...

Mielestäni toisaalta on totta, että jos tapamme abortoinnin kautta noin 10000 kansalaistamme vuodessa, niin meidän tulisi hyvittää tämä jotenkin...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #4

Minusta se on aika selvä ero. Työperäisessä maahanmuutossa haet paikkaa ja saat työluvan ja se on sitten siinä. Tosin amerikkalainen käytäntö on parempi, kun siellä katsotaan, että löytyisikö omasta maasta juuri siihen työhön sopiva tekijä ja jos löytyy, niin työlupaakaan vieraalle ei myönnetä.

Aborttilaki taas on meillä ihan hyvä, joten siihen en puuttuisi mitenkään. Se on naisen itsensä oikeus päättää, johon muilla ei ole sanomista.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto Vastaus kommenttiin #7

Itävalta on suhteellisen samankaltainen maa kuin Suomi. Voimme hyvin seurata sen pärjäämistä pakolaisten ja Merkelin kanssa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #13

Hitlerin perintö on Itävallassa vahva, Saksassa se on hellittänyt.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto Vastaus kommenttiin #16

Siinä se natsikortti tuli. Helppoa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

Se tulee kuin kuhmu otsaan, ennustettavissa mutta ei vältettävissä.

Juha Hämäläinen

Euroopassa on lopultakin alkanut terve järki saamaan jalansijaa.

Vastuuttomat maailman halaajat on pakotettu miettimään mitä vastuu tarkoittaa ja missä menee ulkopuolisen auttamisen ja itseavun raja.

Myös ihmisoikeuksien tulkinta joutaa uuteen arviointiin juuri tuon oman vastuun ja oman ponnistelun osalta. Aikuisten heittääntyminen avuttomiksi lapsiksi ei ole ihmisoikeus. Tämä vastuu koskee sotimista, työntekoa, ympäristönsuojelua ja lisääntymistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suuri ongelma on, että valtavat massat samasta kulttuuri-ja kieliympäristöstä lähtevät samanaikaisesti liikkeelle saapuakseen samanaikaisesti kohdemaahansa.

Mukana seuraava kulttuuri ja kieli tekevät yhteydenpidon kohdemaan väestöön ja yhteiskuntaan tarpeettomaksi etenkin kun kaikista elämän välttämättömistä tarpeista ei itse tarvitse huolehtia.

Kohdemaan päättäjät ovat toimillaan tehneet kotoutumisen tarpeettomaksi.

Ennen nykyisen käytännön muutosta voimme ainoastaan toivoa mahdollisimman harvan turvapaikanhakijan saapuvan Suomeen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Itärajakin vuotaa taas, eikä sisäministeri pysty muuhun, kuin nostamaan kätensä ylös.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Tärkeintähän tietenkin on pitää koneinsinööriksi kouluttautuneet Suomen ulkopuolella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Kebab-teknikoistakaan ei kuulemma enää ole pulaa, voidaan käännyttää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heh, nyt siis tulee näitä marokkolaisia kisaturisteja, ja kisojen loppupäässä alkaa ehkä meille varsinainen ryntäys rajan yli, näin oletetaan Iltasanomissa. Kaikkea ne pojat keksiikin?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Pelkäänpä, että meidän yhteinen Eurooppamme ei pysty ajoissa saamaan hallitsematonta maahantulijoiden joukkoja kuriin. Ei ainakaan mitään merkittävää tulosta ole tähän mennessä saatu aikaan.

Täytyy kyllä myöntää, että itse olisin varmaankin ollut afrikkalaisena jo tuolloin vuonna 2015 syksyllä liikekannalla, jotta olisin ehtinyt alta pois, ennen kuin rajoja aletaan sulkea nenän edestä ja Merkelin sylikin oli vielä avoinna täysillä muun kansan ohella:)

Kölnin uuden vuoden 2016 katastrofi alkoi jo horjuttaa pahasti maahanmuuttajien asemaa ja kyllä sitä aika usein saksalaisissa lehdissä vieläkin muistutetaan. Järkytti niin perusteellisesti säntillistä Saksaa ja omaa kansallista hyväuskoisuutta. Baijerissa ei myöskään ole pakolaiskeskukset saaneet nauttia edes sitä tavoiteltua "rauhaa" mitä meillä Suomessa on heillä kuitenkin ollut.

Toisin kyllä meillä näytetään edelleen uskovan, ettei juuri suomalaisia rasistisimpia olekaan. Itse maahanmuuttajien käsitys on minun tietojeni mukaan Suomesta, että me olemme sinisilmäisiä ja uskomme kaikista lähinnä hyvää:)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Todellakin Saksassa "monet ovat jo täysin kypsiä vaihtamaan Merkel jämäkämpään politiikkoon".

Niin sympaattisena kuin tuota DDR:n kasvattia, papin tytär Angelaa onkin pidetty lähes kautta Euroopan, nyt näyttää tulleen perälauta vastaan hänen ruusuiselle 'Willkommen-Alle' politiikalleen.

"Was Merkel und Juncker planen, macht viele in Europa rasend". http://www.sueddeutsche.de/politik/fluechtlings-so... "Seehofer bereitet den Todesstoß vor".

Merkeliä yritetään kuumeisesti pelastaa Juncker-Macron akselin voimalla Brysselissä. Vastahangassa ovat Baijerin CSU:n lisäksi hallitukset Italiassa, Itävallassa, Unkarissa, Puolassa, Tsekissä jne. Vaakalaudalla on Saksan suuren koalition hallituksen pystyssä pysyminen ja samalla koko EU:n yhtenäisyys sekä tulevaisuus.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Baijerilaisten tuskaa maahanmuuttajista voin hyvin ymmärtää sitä taustaa vasten mitä olen siellä jonkin aikaa asunut ja heitä ihmisinä oppinut myöskin jonkin verran tuntemaan.

Säntilliset, supersiistit, vanholliset, ja perinteisiä tapojaan ja jopa kansallisia vaatteitaankin suuresti arvostavat baijerilaiset ovat ihan omaa luokkaansa. He kauhistuivat näitä vieraita ihmisiä, jotka valuivat pitkin kyliä isoina joukkoina mitään työtä tekemättä, ja jotkut jopa majoittuivat makuupusseissaan heidän portinpieliinsä. Eihän kurinalainen saksalainen sellaista ollenkaan ymmärtänyt.

Tuon oman viimeisenä blogissani olevan "jalat maassa kuvan" olen ottanut Swarovskin museosta Itävallassa. Unohdin sen mainita.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Kun Euroopan elintaso romahtaa Afrikan tasolle, matut lakkaavat tulemasta.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2018/06/iakkaisi...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näin varmasti tulee käymään, jollei sitten ilmastonmuutos aiheuta siellä nälänhätää, joka muassaan kaataisi kaikki raja-aidat kumoon.

Muuten olen sitä mieltä, että Saksalainen historioitsija ja kulttuurifilosofi Spengler (1880-1936) oli ihan oikeassa kirjassaan "Länsimaiden perikato". Hänestä länsimaiden rappio alkoi jo 1800 luvulla, ja hän arvioi meidän kulttuurimme tuhoutuvan noin 300-vuoden kuluttua. Alkaa jo kuumottaa, jos hän oli oikeassa edes muutaman sadan vuoden virhearviollaan??

"Kulttuurit orastavat, kukkivat, kuihtuvat ja kuolevat, ja mikään kulttuuri ei vältä kohtaloaan."

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"....kuolevat, ja mikään kulttuuri ei vältä kohtaloaan."

Mutta onko sitä pakko omalla typeryydellään kiihdyttää? Tarkoitan tällä päättäjien päättämättömyyttä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #25

Ei pitäisi, mutta siitä on tullut nyt kansakunnan oma linja, vaikka en usko sitä edes presidentimme kannattavan? Niinistö ymmärtää sentään numeroiden päälle ja teemme sentään kaiken vielä jopa velaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU on päättänyt laittaa ison vaihteen päälle kansainvaelluksessa ennenkuin eurooppalaiset ehtivät vaihtamaan poliitikkoja järkevämpiin. Ei joku Mykkänen tai muut Suomen monsterit ole suinkaan itse saanut päähänsä ottaa huomattaviä määriä kiintiömuuttajia vaan käskyt tulevat ylempää. Voi vain miettiä minkä tahon etu on miljoonia vaeltajia Euroopassa ja epävakaus mitä he yhteiskuntaan toisivat.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Asiallinen kirjoitus, jota vastaan olisi vielä puolisen vuotta sitten hyökätty laajalla rintamalla rajusti, mutta yleistilanne on Euroopassa nopeasti muuttumassa järjenkäytön sallivaan suuntaan.

"ettei tulevaisuudessa enää ponnistella yhteisen hyvän luomisessa, vaan jokainen haalii vain omiin taskuihinsa kaiken mitä irti saa.". Miten niin tulevaisuudessa? Yhteishenki on jo nyt pitkälti mennyt ja homma toimii joko a) ahneuden ja erioikeuksien haalimisen tai b) erilaisten pakottavien mekanismien motivoimana (lainanmaksut, vuokrat, sosiaaliturvan sanktiot). Suomalainen väki jakautuu jatkossa yhä selkeämmin a) ja b)-luokkiin kuitenkin salakavalasti niin, että useat uskovat omien ponnistelujensa ansiosta kuvitella päätyvänsä kategoriaan a) kunnes hyvin usein huomaavat olevansa kategoriassa b). Tätä hämäävää kuvitelmaa ylläpitämään yhteiskuntaan on jo jonkun aikaa ajettu sisään "oman onnensa seppä" -tyyppistä uusoikeistolaista eetosta.

Kun tuo erotteleva mylly pyörii aikansa, olemme jälleen 1800-luvun yhteiskunnassa, jossa jako eri yhteiskuntaluokkiin on selvä ja pysyvä.

Nationalistisen tunteen elvyttäminen voisi kuitenkin olla keino, jolla eri yhteiskuntaluokat saataisiin vapaaehtoisesti puhaltamaan yhteen hiileen. Nationalismi (ja vain nationalismi) voi myös palauttaa takaisin hyvinvointivaltioajattelua ja siten lieventää jyrkän luokkajaon tuottamia haittoja. Nykyinen globaaliutta painottava markkinaliberalismi häivyttää aivan varmasti kaikki luokkien väliset yhteisyyden tunteet.

Vasemmisto on kuitenkin nationalismin elvyttämisestä jyrkästi kieltäytynyt ja on lähtenyt vahvasti globaalin markkinaliberalismin asialle ja on vielä suuressa viisaudessaan edistämässä hajottavan lisätekijän eli muukalaisväestön laajamittaista tuottamista Suomeen em. myllyn jauhettavaksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen monessa hyvin paljon samaa mieltä kanssasi. En myöskään voi ymmärtää miksi ei kansallistuntoa arvosteta enemmän, vaan pidetään jotenkin pahana nationalisminä, joka tuo monien mieliin lähinnä Hitlerin. Vai olenko jotain käsittänyt jotain väärin?

Virossa aistii tämän kansallistunnon ja ylpeyden vielä jotenkin niin aitona ja rehellisenä me-henkenä, joka ei suinkaan tarkoita sitä, että sulkee, tai torjuu muut maat ja ihmiset kokonaan maastaan ja mielestään.
Minusta se oli myöskin meidän viime sotamme upea voiman lähde, joka auttoi kestämään kaikki kolhut yhdessä yhtenä kansana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmisto toimii tässä hyödyllisenä idioottina omaa etuaan vastaan.

Juha Hämäläinen

#15. Vasemmisto oli ennen hanakasti toisten taskuilla. Nyt se lisäksi haluaa tuoda muita pitkin maailmaa tekemään samaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Veit Juha sanat nyt minun suustani:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Arvoisan päätoimittajamme Huuskon blogissa maahanmuutosta, huokuu taas täysillä meille niin tavanomainen asenne median taholta. Kaikki kivet ja kannotkin käännetään, jotta saadaan maahanmuutosta positiivinen kuva. Tietysti se on kaunista, mutta aika falskia journalismia. - - Saksalaiset lehdet ovat huomattavasti rehellisempiä ja avoimempiä, joissa kerrotaan niin kuin asia on, eikä niin kuin olisi kiva, että se olisi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa tehtiin ennen EU-äänestystä suurimpien lehtitalojen välillä Erkon ("Ludvikinkadun neljännestonnari") aloitteesta sopimus EU:n mainostamisesta.

Samankaltainen sopimus on varmasti jälleen tehty koskien kansainvaellusta.

Koulua käydessäni kymmeniä vuosia sitten suomenopettajani kehotti lukemaan HeSan pääkirjoituksia. Enää tuollaista kehotusta häneltä ei tulisi. Toimittajat eivät osaa edes suomea ja asiatiedot ovat täyttä huuhaata. Minusta ei ole lainkaan väärin kutsua näitä "toimittelijoiksi", kuten joskus näkee.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Siis kaikki hymistelyt ovat vain eräänlaista "suomettumista", johon olemme toki saaneet hyvän opin jo muinoin 70-luvulla:) - - Virolaiset ovat siis esimerkiksi itsenäisempiä ja rohkeampia ajattelemaan ihan itse - kuin me konsanaan??

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Aivan selvästi virolaiset ovat säilyttäneet paljon sellaista, joka Suomessa on "edistyksen" nimissä hylätty. Virolaisille ns. perinteiset arvot näyttävät edelleen merkitsevän jotakin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #22

Nyt tuli vähän pitkä juttu tässä kerrottavaksi, mutta en viitsi siitä blogiakaan tehdä. Häpeällinen juttu.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tänään taas verenpaineeni nousi, kun Ilta-Sanomissa kerrottiin tänään kuinka leväperäisesti Ulkoministeriömme hyväksyy kehitysyhteistyörahoja ilman pienintäkään järkeä. Vuonna 2018 määrärahat ovat 886 miljoonaa euroa! Ymmärtääkseni nekin varat maksetaan veronmaksajien pussista, joten niiden rahojen käyttö pitäisi myöskin vastata todelliseen tarpeeseen köyhille maille ja kansalle. Vai eikö?

Kerrotut kohtuuttoman suuret palkkakulut koskivat Sambian viljelijäjärjestön johtajan palkkaa. Ei tiedä taaskaan, että pitäisikö itkeä vai nauraa suomalaisten virkamiesten hölmöydelle? Ulkoministeriömme lähetysneuvos Harri Salliselta kysyttiin, eikö johtajan palkka ole varsin suuri? Kuukausipalkka oli 10 950 euroa kuukaudessa! Sambian bruttokansantuote henkeä kohden oli vuonna 2016 vain 1 270 dollaria. Suomen vastaava bkt henkeä kohden taas oli 43 000 dollaria.
"Sambiassa on hirveän korkea palkkataso julkisella sektorilla ja vaikka palkkaa pidettiin korkeana, Suomi ja Ruotsi katsoivat, että järjestön tukeminen oli tärkeää kehityspolitiikan tavoitteiden ja järjestön saavuttamien tulosten perusteella, Sallinen sanoi."

Siis oliko niin, etteivät viljelijäjärjestöt olisi ottaneet vastaan mitään tukea, jos johtajan palkka olisi vastannut vain sambialaisten normaalia tulotasoa? Ei voi olla totta ja eikä tässä vielä kaikki:)

Toimitusjohtajan ZNFU:sta saamat lisäkorvaukset olivat vielä korkeampia. Todellinen kuukausikorvauksen arvo olikin sitten noin 29 000 dollaria. Lisänä vielä 20 000 euron lomarahat, joihin hänellä ei edes ollut sopimuksen mukaan oikeutta työsopimuksen mukaan. Lisäksi oli vielä maksettu arviolta 150 000 euron maisemointikorvaus, joka liittyi johtajan henkilökohtaiseen asuntoon. Lisäksi johtaja oli rakennuttanut itselleen tenniskentän, kalalammikon ja klubitalon !!

Ei, ei, nyt lopetan tuon listan lukemisen, joka suorastaan kauhistuttaa pientä ihmistä. Kehitystyörahat ovat tarkoitetut köyhille maanviljelijöille, eikä korruptoituneisiin "johtajiin". Jos tarkastukset ovat tätä luokkaa työn edistyessä, niin olisi paras heittää seteliniput suoraan helikopterista kylän asukkaille, niin edes joku menisi sinne minne se on alun perin tarkoitettu!

"Sallisen mukaan ZNFU on perinteikäs järjestö, joka on saanut paljon hyvää aikaan. - Toimitusjohtaja oli vain niin vahva persoona, ettei järjestön puheenjohtaja saanut häntä kuriin".
:) :)
Eipä ihme, jos yleisestikin suomalaisia pidetään yksinkertaisina sinisilmäisinä valkoisina suurina miehinä, joille neuvottelutaito ei ole yhtään hallussa. Eikä nähtävästi myöskään rahantajua!

Onko Suomella varaa pitää näitä miehiä edelleen hommissa jakamassa 886 - miljoonaista pottia taivaan tuuliin??

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kaija:

Silloin, kun pakolaiskriisistä keskustelu kävi kiihkeänä vielä 2016 alussa, olin blogannut ratkaisuehdotuksesta. Ajatuksena olisi rakentaa EU:n ulkopuolelle pakolaisten voimin vuokra- tai ostomaille moderneja siirtolaismetropoleja, joihin kaikki olisivat tervetulleita. Niihin investoitaisiin ja niissä ihmiset pääsisivät suoraan töihin. Niissä olisi perusinfra, turvallisuus, oikeuslaitos ja palvelut, mutta ei muuta. Meininki olisi samaa kuin Singaporessa tai Amerikassa suurten siirtolaiskausien aikaan, jolloin töihin pääsi heti laivasta.

Rahaa metropoleihin palaisi, mutta ne voisivat olla sen arvoisia:

http://pekkalampelto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2109...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Mielenkiintoinen idea Pekka, joka voisi toimia, jos olisi hyvät avokätiset rahoittajat ja toimiva organisaatio, joka tietäsi mitä ja miten toimia... Sekalaista ihmisjoukkoa, joka ei ole tottunut säännölliseen työhön ja aikatauluihin ei olisi mitenkään helppo johtaa....Yhteen hiileen puhaltaminen ja työskentely yhdessä, yhteisen tavoitteen hyväksi, olisi kuitenkin ihanneyhteiskunnan suurin haaste..... Liian suuret kulttuuriset erot ja uskonnot? Haasteita löytyisi ainakin ihan riittävästi! Ja kun siihen lisätään vielä ihmisten halu hallita, sotia ja haalia itselleen aina vain enemmän etuja, - ainakin omalle suvulleen ja klaanilleen...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Valitan minäkin tätä kappalejaon puutteita. Kännyni ei siihen suostu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lähtökohtana pakolaiskaupunkien rahoittamiselle pitäisi olla toimiva syntyvyydensäännöstely, muuten näitä pitää rakentaa eksponentiaalinen määrä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ilman muuta. Hyvä huomio ja se säännöstely olisi tehtävä periaatteessa jo nyt kaikiin maihin, jotka eivät vuosikymmeniin ole ilman mittavia avustuspaketteja pystyneet väestöään ruokkimaan. Eikä ilmastomuutoksen ennustamaa nälänhätäkään pitäisi jättää kokonaan huomiotta.

Muistan vielä hyvin kuinka Linkolan mielestä Suomessakin pitäisi väestömäärän olla jopa alle miljoonan. Tämä oli joskus 80- luvulla. Vihreät eivät tästä ehdotuksesta kyllä tykänneet. Linkola ajatteli enemmän luonnonkestokykyä ja eikä se ehkä niin kovin huono suunta olisi ollutkaan... vaikka kohtuus kaikessa:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Linkolan mallin mukaan, ihmisten pitäisi luopua nykyisestä elintasostaan enemmän kuin puolet, jos sen oikein muistan. Ei pitäisi ostaa mitään ulkomaisia tuotteita, vaan tyytyä kotimaiseen tuotantoon. Se olisikin hauska nähdä, kuinka ihmiset siihen suhtautuisivat... Eipä taitaisi muun maalaisillakaan olla enää juuri tunkua tänne, kun me palattaisiin jonnekin sodan jälkeiseen pula-aikaan.
Osa suomalaisistakin kai lähtisi kiireesti muille maille vierahille...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset