zzz333

Erkki Toivanen: "Vapaaksi kahleista" ja Atte Kaleva rasismisyytösten uhrina.

  • Kotiliesi 2005
    Kotiliesi 2005
  • Kansalaisten huoli maahanmuutosta on vain jatkunut. Poliittisilla johtajilla ei ole antaa järkeviä vastauksia.
    Kansalaisten huoli maahanmuutosta on vain jatkunut. Poliittisilla johtajilla ei ole antaa järkeviä vastauksia.
  • Sternin kuva vuodelta 2015, Merkelin suosion käyrä  vain edelleen on laskusuunnassa.
    Sternin kuva vuodelta 2015, Merkelin suosion käyrä vain edelleen on laskusuunnassa.

 

Katselin vanhoja Kotiliesiä, ja niistä erityisesti puutarhanhoitoa käsitteleviä erikoisjuttuja. Eikös sieltäkin vain tullut vastaan Erkki Toivasen kirjoittama kolumni "Vapaaksi kahleista", vuodelta 2005..  Se alkoi heti varsin räväkästi: "Monikulttuurisuus on kuollut!" julisti Britannian  rotusopukomission puheenjohtaja Trevor Phillips viime vuonna.

Sanat hätkähdyttivät. Olivathan väestöltään Euroopan monirotuisimman ja kosmopoliittisimman kansakunnan johtajat viime vuosina vannoneet monikulttuurisuuden nimeen.  He olivat uskoneet sen avulla auttavansa eri uskontoja ja rotuja edustavia maahanmuuttajia ja heidän jälkeläisiään sopeutumaan helpommin uuden kotimaan elämäntapoihin.  "Yhdessä mutta erillään luotaisiin uusi dynaaminen Britannia." 

Monikulttuurisuuteen uskovat ministerit ovat siksi laatineet uuden lain, joka kieltää uskontoon kohdistuvan vihan lietsonnan sanoin tai teoin.  Hallitusksen tarkoituksena oli rauhoittaa Britannian muslimiväestöä, vaikka lain kirjain suojeleekin kaikkia uskontoryhmiä.  Länsimainen elämäntapa on loitontunut vuosi vuodelta arvoista, joihin kristinusko oli kerran kytkeytynyt huomattavasti enemmän. Islamissa kehityksen suunta on kääntynyt päinvastaiseksi. 

 

Rahila Gupta on taas Lontoon intialaiskorttelissa Southallissa toimivan  Mustat Sisaret -naisjärjestön johtohahmo. Se kamppailee naisten aseman parantamiseksi ja tasa-arvon toteuttamiseksi muslimien, sikhien ja hindujen keskuudessa. Rahila Gupta tuomitsee uuden lain ja sen edustaman  monikulttuurisuusfilosofian. Onko siirtolaisperheiden tyttärien kasvettava yhteisössä, joiden uskonto ja kulttuuri estävät heitä kouluttautumasta, telkeävät tien työelämään ja alistavat heidät pakkoavioliittoon?  Onko heidän siedettävä isien ja aviomiesten väkivaltaa ja vaiettava uskonnollisten johtajien seksuaalisesta väärinkäytöksistä?

Jos he vetoavat Britannian  lakien heille turvaamiin ihmisoikeuksiin ja vaativat epäkohtien korjaamista, monikulttuurisuuden puolustajat syyttävät heitä rotuenakkoluulojen ruokkimisesta ja oman läheiset oman pesän likaamisesta.  Uuteen lakiin vetoamalla  uskonnolliset johtajat voivat helposti vaientaa yhteisöjen sisällä virinneen arvostelun. Vaikenemisen hinnan maksavat naiset.

"Uskonnolla  voi olla keskeinen sija identiteetissämme ja kulttuurissamme, mutta se on vain yksi arvojärjestelmä muiden rinnalla. Politiikka, joka asettaa uskonnon toisten arvojen yläpuolelle, on siksi purettava," kirjoittaa Rahila Gupta. 

"Monikulttuurisuus on nostanut Britanniassa ja Alankomaissa  uskonnon rotuongelman ohitse.  Se on johtanut väistämättä yhteentörmäykseen valtaväestön moraalisten arvojen kanssa". 

Eipä meidän suomalaistenkaan tarvitse kuin muistella tanskalaisten tekemää dokumenttiä viime syksynä. Siinä kameran kanssa uskonnollisen johtajan luokse apua hakemaan mennyt "pahoinpidelty musliminainen" kertoo haluavansa myöskin avioeron.  

Neuvot olivat sen laatuisia, ettei kukaan länsimaalainen  nainen voisi niitä itse hyväksyä: "Ole hiljaa, äläkä mene poliisin puheille, koska miehesi joutuisi tanskalaisen lain mukaan pahoinpitelystä vankilaan, ja avioero olisi koko suvullesi suuri häpeä ym."  Näin uskonnolliset johtajat voivat kiristää ja vaientaa heikomman sukupuolen ihan täysin.  Kas kun meidän feministimme eivät ole tähän puoleen tarttuneet, joka parantaisi maahanmuuttajanaisten- ja lasten  elämää.

 

Siksi monikulttuurisuus on kriisissä.  Se tulkittiin aiemmin osoitukseksi suvaitsevaisuudesta. Nyt se voi kääntyä myös suojelemaan ja tukemaan suvaitsemattomuutta.   Siksi Trevor Phillips luki madonluvut monikulttuurisuudelle.  Trevor  itse on muuttanut vanhempiensa mukana Karibian rannoilta,  ja hänen kohdallaan ihonväri oli tärkein ero valtaväestöstä. Se kynnys on ylittynyt monirotuisessa Britanniassa jo aikaa sitten. Siksi hän oivaltaa monikulttuurisuuden vaarat.  Maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä nivominen mahdollisimman ripeästi  ja kiinteäksi osaksi  valtaväestön kulttuuria ja arvoja oli lopultakin  kaikkien kannalta edullisinta.  Vain niin he voivat myös vaalia omaa kulttuuriaan vapaina ja tasa-arvoisina kansalaisina.

Mainitsin  otsikossani myöskin jihadismitutkijan Atte Kalevan, joka on hämmästyksekseni saanut nyt  kovia rasismisyytöksiä siitä, että hänen mielestään suomalaista maahanmuutto- ja islam-keskustelua hallitsevat vain ääripään ajattelijat.   En tiedä kuka ylipäätään voi olla arvostelematta kriittisesti  nimenomaan Sharia-lakia - naisten huonoa asemaa ja seksuaalivähemmistöjen alistamista, ja kaikkinaista julmuutta toisen uskontokunnan edustajia kohtaan. 

Ei kukaan järkevä ihminen ajattele, että kaikki muslimit ovat jihadisteja, jotka pitää karkottaa taI ajatella, ettei kukaan muslimi tietenkään ole jihadisti.  Keskustelut törmäävät aina seinään, jos ei edes tosiasioita oteta huomioon ja muiden maiden kymmenien vuosien laajempaa kokemusta maahanmuuttajista.

Vanha viisaus: "Lue enemmän, niin luulet vähemmän".   Atte Kalevan asiantuntemus olisi otettava myöskin huomioon ilman tunnekuohuja ja turhia syytöksiä.  Jotkut äärisuvakit sanovat, että häpeävät olla suomalaisia, mutta minä taas sanon häpeäväni ilkeää ja rumaa kielenkäyttöä, joka ei pysy enää asiapohjalla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Enpä taas huomannut aikaisemmin ollutta blogia, "Saako islamia arvostella", joka näyttää vielä olevan ykkösenä. Olisin ainakin pitänyt muutaman päivän tauon, ennen kuin omani blogini olisin tuonut tähän samaan soppaan.

Tosin aikaisemminkin puheenvuorossa blogeja kirjoitelleen, ja varsin suositun kulttuuripersoonan ja maailmankansalaisen Erkki Toivasen blogi innosti minua tarttumaan heti välittömästi tähän aiheeseen. Aihe, joka on puhuttanut jo silloin vuonna 2005! Enpä olisi uskonut, että jo silloin maahanmuuttajien kohdalla oli näinkin paljon kritiikkiä ilmassa ja vielä omista joukoista.

Samaa mieltä olen kyllä Sebastianin kanssa siitä, että nyt pitäisi kokoomuslaisten johtohenkilöiden tulla nyt ehdottomasti mukaan puolustamaan Atte Kalevaa, joka kuitenkin on oikealla asialla.

Juha Hämäläinen

Atte Kalevaa arvostelleet eivät ole kyenneet muuhun kuin arvostelemaan Atte Kalevaa. Siihen se jää.

Asiasta itsestään ei näillä kahden rivin twiittaajilla ole mitään sanottavaa. He eivät tiedä aiheesta mitään. Eivät edes tänne lapsena tulleet muslimit, jotka punaviherpiipertäjinä esiintyvät uuden maailman airueina Pride-kulkueissa sun muualla.

He ovat vain suppean elämänkokemuksensa perusteella päätelleet, että Atte Kaleva on suurin uhka tasa-arvolle ja ihmisarvolle Suomessa.

Voi näitä lapsia ja lapsenmielisiä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Atte Kalevan ajatuslinjoille tulee vielä olemaan tunkua ja jo nyt osa ääri-suvakeistakin on ajan myötä hiljentänyt tahtiaan. Koko Euroopassa uskottavuuskato on sitä suurempi, kun maahantulijoiden määrät taas tulevat kasvamaan. Monien maiden resurssit ovat kovilla jo materiaalisten- ja poliittisten paineidenkin alla. Se näkyy parhaiten kiristyneinä poliittisina suhteina ja EU:hun kohdistuvana tyytymättömyytenä.

Muuttoliikkeitä aiheuttavat sotien lisäksi väestönkasvun nopea lisääntyminen ja sen myötä toimeentulo- ja elinmahdollisuuksien vaikeutuminen. Sama ongelma on kohta myös täällä Euroopassa ja nuorisotyöttömyys todennäköisesti vain tulee kasvamaan muuttoliikkeen myötä.

Ei edes paskaduuneja löydy kaikille ja verotulojen ehtyessä jokaisen kansalaisen on madallettava elintasoaan, jotta edes minimiturva voidaan säilyttää. Ovatko kaikki siihen valmiita? Siinä on se varsinainen kysymys.

Brexit, johon ymmärtääkseni maahanmuuttovastaisuus paljolti vaikutti, niin voidaankin olettaa, ettei se jää edes ainoaksi maaksi, joka irtaantuu EU:n saamattomasta ja kalliista politiikasta. Ihanne täysin vapaista kaikkien maiden välisistä rajoista, on/oli upea utopia, joka käytännössä ei voi hyvin toimia muualla, kuin itse EU-Euroopan välisillä rajoilla. Elintasokuilu on vielä liian suuri.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kauniiksi lopuksi vielä Atte Kalevan tärkeimmät aiheet, joista kohu ja syytökset alkoivat. Jokainen voi itse päätellä, oliko rasismisyytteisiin aihetta:

Mitä siellä on selkeästi sellaista, mitä me emme tänne länsimaihin toivoisi.

– Sharia-lakia – naisten huonoa asemaa ja seksuaalivähemmistöjen alistamista sekä muita tällaisia hyvin suvaitsemattomia käyntänteitä, Kaleva listaa.

Suuri piirtein tällaiset kommentit ovat johtaneet viime päivinä kovaan some-pyöritykseen. Kaleva on muun muassa leimattu rasistiksi.

Mylläkkä alkoi, kun Kaleva totesi twitterissä Ylen ja Helsingin Sanomien julkaisseen viime aikoina juttuja, joissa korostettiin islamin tasa-arvoisuutta ja suhtauduttiin myönteisesti sharia-lakiin.

(https://www.verkkouutiset.fi/atte-kaleva-arvostele...).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset