zzz333

Sääli uutta sukupolvea. Alentunut syntyvyys ei ole uhka.

  • Sääli uutta sukupolvea. Alentunut syntyvyys ei ole uhka.


Pentti Linkolan puheesta pieni näyte  50-vuotiaalle Suomelle 6.12.1967.

" 50-vuotias Suomi - maa, jossa ihmiset jo koulun penkiltä piiskataan ja pelotellaan puolikuoliaiksi uhkailemalla nykyajan kiristyneillä vaatimuksilla, jossa koulutusyhteiskunta, kilpailuyhteiskunta vaatii yhä huimempaa suorituskykyä, yhä pilviä hipovampaa koulutustasoa.  Tämä paljaaksi hakattujen metsien ja pilattujen vesistöjen ahne, köyhtyvä maa - hullujussien ja caterpillarien luvattu maa, jossa suomalainen maisema, kaikkien elämämme perusta, mullistetaan raiskioksi - maa, joka taisteli hirvittävän raskaat sodat ja turvasi asemansa ulkopolitiikan mestarien ohjauksessa - vain hävittääkseen rauhan aikana itseltään viihtyvyyden, elämän lämmön ja elämisen taidon - kova kylmä maa, jossa vain hipit ja rappioalkoholistit säilyttävät järkensä.  Sinä päivänsankari, sinä rakas oma maa - miksi vielä riennät sokeasti  apinoimaan sitä länsimaisen elämänmuodon lajia, joka perustuu mielettömään ihmiskäsitykseen? " -  Ei Linkola ihmistä helpolla päästä:)

Siinä hän on ihan oikeassa, että kaikessa nykyajan tominnassamme käymme kilpaa ajan kanssa, niin väestömäärien kuin myös  luonnonvarojen riittävyyden kannalta. Ilmaston lämpeneminen on vielä uusi suuri peikko meitä vastaan, jota ei vielä tuolloin 70-luvulla osattu edes pelätä?  Väestömäärien valtavan kasvun edessä pitäisi jo tehdä jotain ihan konkreetista, eikä vain pelätä ja ihmetellä.  Muistan kuinka Linkola jossain kirjoituksessaan hyökkäsi voimalla Paavia -  ja katolisten tiukkaa  ehkäisylakia vastaan. Hän piti Paavia murhaajiakin pahimpana ihmisenä.

Ei elämä ole helppoa kellekään, kun vielä pitäisi valita oma elämäntapansa myöskin tulevaisuuden ihmisiä varten. Se on meidän velvollisuutemme ja todennäköisesti moni meistä ajattelee  juuri niin, tai ainakin pitäisi ajatella. Itsekäs liika  kuluttaminen, ei ole kasvun luomista, vaan myöskin lähinnä rikollista toimintaa, johon jokaisen maan ja kansan pitäisi riittävän ajoissa  puuttua. 

 
Aldous Huxley kirjoitti jo vuonna 1931 tunnetun kirjansa “Uljas uusi maailma” aavistamatta
vielä tuolloin, että  hänen esittämänsä synkät tulevaisuuden näkymät tulevat paljon luultua aikaisemmin.
 
Teoksessaan “Sääli uutta sukupolvea” hän jakaa monen tämänkin päivän nykyihmisen tunnot.
“Tosin yksityiset miehet ja naiset lännessä saavat edelleen nauttia melko suurta vapautta. Mutta
jopa niissäkin maissa, joissa demokraattinen hallitusmuoto on kehittynyt traditioksi, tämä vapaus ja
sen kaipuukin näyttävät olevan vähenemässä. Muualla maailmassa yksilöllistä vapautta ei ole, tai se on ilmeisesti katoamassa”
 
Winston Churchillin sanoin: “Milloinkaan eivät niin harvat ole siinä määrin hallinneet niin monia”. Näemme miten nykyaikainen tekniikka ja tiedonvälitys on johtanut taloudellisen ja poliittisen vallan keskittymiseen.  

Se pitää tänäänkin vielä paikkansa liiankin hyvin. Huolimatta aineellisesta, älyllisestä ja poliittisesta
edistymisestämme, niin yksilöihin se on vaikuttanut epäedullisemmin kuin oli tarkoitus.
Mielenterveysongelmat ja neuroosit ovat kasvava riesa jo nuorillakin, ja turvallisuudentunne horjuu enemmän
kuin olisi edes syytä. Länsimainen  yhteiskuntamme vaikuttaa vähän kaikkeen ja saa ihmisen  epätoivon valtaan, joka peitetään tarrautumalla raivoisasti työhön ja huvituksiin" toteti myös jo  filosofi-psykiatri tri Erich Fromm omana aikanaan. Tuntuukin, ettei mikään enää ole liikaa kun ihmiset viihdyttävät itseään:)

Helsingin Sanomissa oli viime sunnuntaina 17.2. 2019  järkevä kirjoitus, jonka olivat yhdessä kirjoittaneet evoluutiobiologian dosentti Mikael Puurtinen ja ekologian professori Janne S.Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. Siinä vastattiin mielestäni hyvin tähän alentuneeseen syntyvyyden aiheuttamaan huoleen Suomessa. 

"Tulevaisuudessakaan työikäisten ikäluokkien pieneneminen ei muodosta vakavaa uhkaa, sillä työvoiman kysynnän kasvaessa työllisyysaste nousee ja työelämän laatu paranee. Maahanmuutto ei pitkällä aikavälillä vaikuta huoltosuhteeseen. Myös maahanmuuttajat vanhenevat ja saavat huollettavia lapsia. Nylyisellään Suomesta muuttaa pois korkeasti koulutettuja ihmisiä enemmän kuin heitä muuttaa tänne Suomeen. Aivovuodon syiden selventäminen ja poistaminen olisi hyvä tapa parantaa työvoiman saatavuutta.

Välitön tai uhkaava  kriisi eläkejärjestelmässä ei ole näköpiirissä. Alentunut syntyvyys ei ole ongelma, sillä eläkkeet pystytään turvaamaan oikeudenmukaisilla ja kohtuullisilla muutoksilla nykyjärjestelmään. Jos järjestelmä vaatisi toimiakseen alati kasvavan maksajien joukon, se olisi pyramidihuijaus. " 

Hyvä huomio ja viisas kirjoitus! Jatkuvan kasvun on loputtava ja sopeutettava elintavat uuteen uskoon.


 Pentti Linkola kirjoitti jo vuonna 1971 kirjansa: “Unelma paremmasta maailmasta”.
 “ On mielenkiintoista huomata, miten ohut on tämä vaivalla koottu sivistyksen pintasilaus
ihmisessä on. Vanhojen sivistyssukujen jäsenet kahmivat tavaraa siinä kuin toisetkin, ajelevat dollarihymyillä ja osallistuvat täysin rinnoin virkamiesten palkkaneuvotteluihin . Tämä sivistynyt ihmisjoukko, jonka piirissä oli ainakin aikaisemmin  tavoitteena soveltaa etiikan periaatteita elämään, jonka piirissä ei ollut sopivaa puhua rahasta, tuloista tai veroista, koska ne olivat epäolennaisia asioita".

Eikä Linkola edes tiennyt, mihin me 90-luvulla vielä päädytäänkään.  Nokian johdolla alkoi mieletön palkka-optio- ja eläke-etujen kahminta, kun malliesimerkkinä käytettiin amerikkalaisten suuryritysten mahdollisimman täydellistä kopiointia.  Huippupalkat kohosivat taivaisiin ja eriarvoisuus tuntui kerralla kasvavan ison askeleen kauemmaksi kansan suurista riveistä.  Kulutus kasvoi ja jätekuormat suurenevat vuosi vuodelta.  Linkolan kiukku, niin ihmisiä ja luonnon raiskaamista kohtaan ei ole myöhemminkään lientynyt ja hänen massamuuttoa vastaan  kohdistama vastenmielisyys on vain tiukentunut ajan myötä.  Pentti Linkola toivoo, että ihmiskunta ja maapallo voidaan vielä pelastaa, jos vain ihmiset heräävät riittävän ajoissa. 

 

Vihreiden entinen ja myöhemmin puolueesta eronnut kansanedustaja ja Pentti Linkolan ystävä,   emeritusprofessori Eero Paloheimo, on samoilla linjoilla ja hän suomii ankarasti vihreiden moraalitonta politiikkaa, joka julisti jo vuonna 2011, että heidän tärkein tehtävänsä on  saada paljon ulkomaalaisia Suomeen.

Paloheimo on jo aiemminkin todennut, että hänen lähtöönsä vihreistä oli kolme syytä: monikulttuuri, Afrikan talouteen ja ja kehitysapuun liittyvät syyt, sekä massamaahanmuutto kehitysmaista Eurooppaan. - Tämä niin sanottu monikulttuuri on todellisuudessa monokulttuuria: maailman tylsistymistä ja samankaltaistamista. 

Maahanmuutto on ongelma meille, mutta myöskin sillä on suuria ongelmia lähtömaissa, koska se aktiivisin osa ihmisistä lähtee pois ja jättää heikommat yksilö hoitelemaan ongelmiaan.  Paloheimo ei kannata perinteistä  kehitysavun mallia, mutta vaatii viemään apua Afrikkaan paikan päälle, jotta asiat saadaan edistymään - sen sijaan että autetaan pientä osaa afrikkalaisista, jotka tulevat Eurooppaan ja ongelmat siellä vain jatkuvat.

"Väestökasvu pitää mitoittaa ympäristön mukaan.  Paloheimon mukaan massamuutto maailmassa on mitä suurimmassa määrin sitä, että käytetään loppuun ympäristö jossakin alueella, ja sitten kun siitä on tullut aavikkoa ja siellä ei enää pystytä elättämään itseään, niin sitten lähdetään tuhoamaan seuraava paikka.

Koko tämä massamuuton puolustaminen on vihreiltä täydellistä typeryyttä,  kirjoittaa Paloheimo blogissaan 21.12.2018.  Kuinkahan moni meistä  suomalaisista  ja eurooppalaisista on samaa mieltä?
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kaijan aloitus: "Väestökasvu pitää mitoittaa ympäristön mukaan. Paloheimon mukaan massamuutto maailmassa on mitä suurimmassa määrin sitä, että käytetään loppuun ympäristö jossakin alueella, ja sitten kun siitä on tullut aavikkoa ja siellä ei enää pystytä elättämään itseään, niin sitten lähdetään tuhoamaan seuraava paikka".

Myös minä pidän Eero Paloheimoa arvossa: fiksu, entinen vihreä hänkin. Kirjoitin hänestä tällaisen blogin:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210150-viel...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Ilmari linkistä ja hyvästä blogistasi. En voi muuta kuin todeta, ettei vanhuus tule yksin, kun mielenkiinnolla luin tekstiäsi ja kommentteja, kunnes huomasin itsekin sitä peukuttaneeni.

Muistan kyllä hyvin Paloheimon aikaisempia kirjoituksia, joista olen aina tykännyt, mutta nähtävästi muistan parhaiten kauan sitten lukemani jutut...krääk. Ei niin, että lähimuistini olisi vanhusten tapaan heikentynyt, mutta ehkä yli kuukausi sitten kirjoitettu teksti on vielä liian nuorta:) Jaa, tuo oli ristiriitaista, mutta olkoon - mitään en tunnusta.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Niin ne näkemykset muuttuvat aikojen saatossa. 70 ja 80-luvuilla opettajat vielä onnittelivat koululaisia siitä, että heidän ollessaan aikuisia, Suomessa tulee olemaan joka alalla kova kilpailu työvoimasta, ja täällä saa käytännössä valita työpaikkansa. Ei ole tainnnut ihan toteua tuokaan ennustus...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Itse olen enemmänkin huolissani nykyisten vielä nuorten tulevaisuudesta ja maasta jonka he meiltä tulevat perimään, jos mitään ei tehdä riittävän ajoissa.

Ilmastomuutoksen tähden on ennustettu eteläisiin maihin, lähinnä Afrikkaan suurta nälänhätää, joka aiheuttaisi hallitsemattoman maahanmuutto-ryntäyksen koko Eurooppaan. Sitä ennen olisi tehtävä jorain konkreettista ettei uhkakuvat toteudu.

Miljoonien syyttäminen korruptioaltiille maille ei hyödytä ongelmien ratkaisuun, vaan vain ruokapulan poisto ja viljelymaiden kunnostus länsimaiden taholta voisi olla edes alku jollekin todelliselle auttamiselle. Muistan lukeneeni, että kiinalaiset ovat jo ostaneet isoja alueita Afrikasta ja yrittävät saada ne viljeilykelpoiseksi suurin kustannuksin.
Lisää vain tämän kaltaista toimintaa, jossa on mukana suuret suunnitelmat ja hyvä johto tarkistamassa, että asiat tehdään afrikkalaisen kansan elinehtojen parantamiseksi, - eikä kartuteta vain maiden presidenttien autovalikoimia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hiilijalanjäljestämme ei voi olla tosissaan huolestunut, jos suosii muuttoliikettä lämpöisiltä vyöhykkeiltä pohjolaan, lehtimajoista igluihin.
Afrikkalainen tassuttelee tosin vaalein jalanpohjin, mutta silti.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näinhän tuo on. Joku minua viisaampi on sanonut, että anna minulle viihteellinen televisio, sähkövalot ja hampurilainen, niin olen elämääni tyytyväinen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kantaväestön kasvu täällä Pohjolassa olisi suotavaa, koska näin voitaisiin turvata pohjoismaisten kulttuurien ja yhteiskuntien jatkuvuus.

Toisaalta voidaan ajatella, että nykyisissä pohjoismaisissa yhteiskunnissa ja kulttuureissa ei välttämättä ole kovin paljoa säilyttämisen arvoista.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

No ehkä kuitenkin on. Ja kyllähän Linkolakin itsenäisyyspuheessaan kehuu jopa suomalaisten kulttuuria, kirjallisuutta , taidetta ja musiikkia. Lisäksi vielä rehottaa jossakin rantalehto ja jossakin laulaa kuhankeittäjä, ja vielä kohoaa jossakin ylväs tunturi ilman hiihtohissiä, kirjoittaa hän runollisesti. Tämä on sellaista suomalaisuutta, tahi yleisinhimillisyyttä, joka jo sätkyttelee kuolinkouristusissaan. Pelkään, että seuraavia viittäkymmentä vuotta talousmiesten ja insinöörien lumoissa olevien poliitikkojen talutusnuorissa ei voi kestää kukaan, uhkailee Linkola.

Tämä loppulause on kirjoitettu yli viissikymmentä vuotta sitten ja jokainen voi nyt itse päätellä, missä maa seisoo ja makaa juuri nyt? Olemme monilla hyvillä asioilla ja alueilla viime vuosina olleet kärjessä muihin maihin verraten, joten kovin huonosti eivät asiat ole meillä vielä menneet. Meilläkin kesämökin järvessä kuikkapariskunta vielä vierailee joka ikinen kesä.

Toivoa toki on, että Suomi säilyy vielä näinkin puhtaana, mutta työtä se tulee vaatimaan ihan kaikilta, vaikkei nyt ihan Linkolan tiukkoihin oppeihin tarvitse kirjaimellisesti päätyä.

Kyllä, olemme säilyttämisen arvoinen maa ja kansa, kunhan ennakoimme riittävästi liian vaaralliset ja haitalliset teot ja toimet koko Suomea ajatellen. Näin uskon.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Emme voi siirtyä ajassa 50 vuotta taaksepäin. Em. kommentissani käsittelin nykyistä modernia pohjoismaista kulttuuria ja yhteiskuntaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ehkä meidän kuitenkin pitäisi astua vähän taaksepäin? Jatkuva kasvu ei ainakaan auta luontoa ja sen säilymistä, jos me aina haluamme vain enemmän kaikkea, ajattelematta mitä se vaatii yhä kasvaville ihmismassoille. Hekin haluavat oman osansa jatkuvasta kasvusta. - - En edes itse osaa sanoa, että olisiko se edes ylipäätään mahdollista? Vai onko se ihan utopistinen ajatus, joka ei sovi nykyaikaan, eikä nykyihmisen kehitys- tavaran-ja muun aineellisen hyvän jatkuvaan haluamiseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #10

Takaisin päin siirtyminen tulee olemaan kivualista. Ilman vakavaa kansainvälistä kriisiä se ei tule onnistumaan. Olemme sen verran kovapäisiä!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #11

Ehkä olet oikeassa Pertti, on todella vaikea luopua vanhoista eduistaan. Ja kuitenkin jo pienetkin muutokset auttaisivat paljon. Tosin kaikkien valtioiden itsensä pitäisi tulla mukaan yhteisiin talkoisiin. "Trumppeilut" boikottiin:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset